Ana sayfa Dizi Haberleri Kadına şiddet görüntüleri dizilerden ayıklanacak mı? RTÜK ile büyük buluşma

Kadına şiddet görüntüleri dizilerden ayıklanacak mı? RTÜK ile büyük buluşma

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2019-2020 sezonunun başlamasına az bir süre kaldı. Eylül ayı itibariyle hem geçen sezondan gelen diziler hem de yeni yapımlar ekranda yer almaya başlayacak.

Bu diziler arasında kadına şiddet konusunda öne çıkan yapımlar da vardı. Aşk Ağlatır, yeni yapımlardan birisi olarak dikkat çekmişti. Hafsanur Sancaktutan ile Deniz Can Aktaş’ın başrollerindeki dizinin ilk yayınlanan fragmanında Ada karakterine yapılan şiddet dikkat çekmişti. Ada’nın elini ocakta yakan baba görüntüleri de tepki görmüştü.

Nehir Erdoğan’ın başrollerinde yer alan TRT1 dizisi Benim Adım Melek’te de kadına şiddete yönelik göndermeler bulunuyor.

Kadına şiddet görüntüleri dizilerden ayıklanacak mı? RTÜK ile büyük buluşma 8

Ayrıca Sen Anlat Karadeniz dizisinde de şiddet sahneleri bir hayli fazlaydı. Kimi izleyiciler kadın şiddetini öne çıkartarak dizinin reyting alma çabası içinde olduğu eleştirilerini sosyal medyada gündeme getirmişti.

RTÜK ile yapımcılar 6 Eylül tarihinde dizilerin uluslararası pazarlaması ile ilgili bir araya gelecek.

Kadına şiddet görüntüleri dizilerden ayıklanacak mı? RTÜK ile büyük buluşma 9

Bu toplantıda dizilerdeki şiddet sahnelerinin de masaya yatırılacağı gelen bilgiler arasında.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında toplantının ana maddesinin, ‘projelerdeki kadına şiddet ve alınması gereken tedbirler’ olacağını belirtiyor.

Yeni sezon dizileri için bu buluşmanın önemi büyük…