Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk-ı Memnu, Medcezir, Fatmagül’ün Suçu Ne! Türk dizileri büyük işler başarıyor!

Aşk-ı Memnu, Medcezir, Fatmagül’ün Suçu Ne! Türk dizileri büyük işler başarıyor!

tarafından ker_def

Pakistan’da Türk dizilerine yönelik ilginin sebepleri herkesi düşünmeye sevk edecek!

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, köşe yazısında Pakistan’da yazar Navid Shahzad’ın Türk dizilerini anlatan bir kitap yazdığını ve bunun sadece Pakistan’da değil Hindistan’da da büyük yankı bulduğunu belirtti.

“Turkish Television and the Rise of the Muslim Hero” adıyla yayınlanan kitabın yazarı aynı zamanda Pasiktan’ın eski adalet bakanlarından Abdur Rahman’ın da kızı ve ülkenin ünlü bir eğitimcisi..

Peki Pakistan’da Türk dizileri neden fenomen oldu ve neden bu kadar çok ilgi görüyor?

İşte bu sorunun yanıtını da yine kitabın içinden verdiği bilgilerle aktaran Ali Eyüboğlu, önemli bir bilgilendirme yapmakta.

Fatmagül’ün Suçu Ne, Aşk-ı Memnu, Adını Feriha Koydum, Menekşe ile Halil, Cesur ve Güzel, Muhteşem Yüzyıl ve Medcezir dizileri Pakistan’da fenemon olmuş yapımlarımız.

Bu yapımların Urduca dublajlı olarak yayınlanması halkın ilgisini bir hayli artırmış.

Dizilerdeki aşk hayatları ülke insanını çok etkilemiş.

Özellikle kadın haklarına verilen değer dizilere gösterilen önemini artırmış ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarını sergilemesi bakımında kırılma noktası olmuş.

Türkiye’nin yüzde 98’inin Müslüman olmasının yanı sıra Batılı yaşam tarzını benimsemesi, modern hayatı yansıtması Pakistanlılar tarafından çok beğenilmiş.

Türk dizilerinin yarattığı büyük etki sonrası yazılan bu kitap, aynı zamanda Hindistan’da da gündem yaratmış.