Ana sayfa Foto Galeri Kadın’da Ceyda’yı o kadar iyi oynuyor ki sevdirdi! İşte Gökçe Eyüboğlu hakkında hiç bilmedikleriniz…

Kadın’da Ceyda’yı o kadar iyi oynuyor ki sevdirdi! İşte Gökçe Eyüboğlu hakkında hiç bilmedikleriniz…

tarafından zk zk

Kadın'da Ceyda'yı o kadar iyi oynuyor ki sevdirdi! İşte Gökçe Eyüboğlu hakkında hiç bilmedikleriniz... 7

Dizideki performansıyla herkesin takdirini toplayan Gökçe Eyüboğlu, Ceyda rolü kendisine teklif edildiğinde çekinmiş. Ceyda karakterini hayatın içinde ‘aykırı’ bir kişi gibi görmediğini söyleyen Eyüboğlu, bir röportajında teklif geldiğinde role hazırlanmak için neler yaptığını da şöyle anlatıyor:

“Bu hayatlar var. İstediğimiz kadar yok sayalım, Ceyda gerçek. Hiç de farklı değiliz birbirimizden.
O yüzden ilk geldiğinde çok korktum. Çünkü çok ciddiye alıyorum Ceyda’yı ve onu karikatürize etmekten çok çekindim. Acısını, atarını, espri anlayışını, öfkesini gerçek bir yerden yansıtmam gerektiğini düşündüm tabi ki. Ceyda’ya haksızlık edemezdim.

Biraz Tarlabaşı’nda dolaştım. Atmosferi, kokusunu, dokusunu hissetmek istedim. O mahallenin bende uyandırdığı hisleri merak ettim. İnsanların bakışı, duruşu, tavrı nasıl bunları gözlemledim. Ayrıca oyunculukla ilgili katıldığım bir workshopun ödevi için daha önce bir hayat kadınıyla sohbet etme şansım olmuştu. Ondan dinlediklerim, Tarlabaşı’nda gördüklerim hepsi bir araya geldiğinde benden çıkacak Ceyda’nın gerçekliğine kafa yordum. Buradaki yerini, konumunu, hislerini düşündüm. Orada bire bir gördüklerim ya da konuştuklarımı yansıtmadım belki karakterime ama bu koşullar içinde, bu ortamda benden çıkacak Ceyda’nın gerçekliğini sorguladım. Sonra karakter kendi geldi gibi hissediyorum açıkçası. Ceyda dile gelmek için benim enstrümanımı seçtiği için çok mutluyum ben. :))

Arkadaşı Kerem Pilavcı ile birlikte ilk uzun metrajlı filmi Batlır’ın senaryosunu yazan Gökçe Eyüboğlu, filmin hikayesini de şöyle anlatıyor: “Batlır, koca kafalı bir çocuğun kendiyle barışma hikayesi diye özetleyebilirim sanırım. TV filmi olarak yola çıkmıştık ama şu an vizyona girme ihtimali doğdu. Batlır’da oyuncu olarak yer aldım. Kahramanımızın annesi. Kanserden ölüyor ve bizim kahramanımızın hikayesi bundan sonra başlıyor. Bence güzel bir anı oldu benim için. Dilerim izlediğinizde siz de beğenirsiniz.”

Peki gerçekte Gökçe Eyüboğlu kimdir? Daha önce nerelerde oynadı?