Ana sayfa TV Programları Kayınvalideler yemekleri beğendi mi? Zuhal Topal’la Sofrada 134. Bölüm

Kayınvalideler yemekleri beğendi mi? Zuhal Topal’la Sofrada 134. Bölüm

tarafından ker_def

Televizyongazetesi / Detay: Fox TV’nin sevilen programı Zuhal Topal’la Sofrada’da bugün Kayınvalide Fatma Durak ve gelini Serpil Hanım’ın evine konuk olundu. 134. bölümde yarışan gelin Serpil Hanım, 24 yaşında. 8 yıllık evli ve 2 çocuk annesi. Çocukluğundan beri mutfak aşığı. Kayınvalide Fatma Hanım ise dobra ve titizlik takıntılı bir isim.

Kayınvalideler gelmeden önce mutfağa geçen Serpil gelin, bir ara mutfaktaki kalabalığı görünce, “Herkes çıksın” sözleriyle Zuhal Topal’ı çok şaşırttı. Topal, kendisi de kalkmak istedi ama gelin yanlış anlaşıldığını söyleyerek durumu düzeltti.

Gelinin masa düzeni, süslemesi, malzemeleri çok beğenildi. Songül Hanım, her şeyi eleştirmeye gelişmiş gibi bir tavırla ona da bir kulp buldu, çatalları fazla fazla koyduklarını iddia etti ama Zuhal Topal bu tavra karşı çıktı. Diğer kayınvalideler de Songül Hanım’a itiraz etti.

Eski bölümlerde birinci olan yarışmacıyı bulup danışmış!
Serpil Hanım, masasına menüsüne o kadar özenmişti ki daha önce yarışmaya katılan Kayınvalide Birnur Siyaki ve Hülya Siyaki’ye sosyal medyadan ulaşıp fikir almayı da ihmal etmemiş. Bu davranışıyla hem Zuhal Topal’dan hem de diğer kayınvalidelerden övgü topladı.

Hülya Siyaki katıldığı haftada birinci olmuş, yemeklerinin lezzeti, sunum şeklindeki şıklık ve masa düzeniyle büyük beğeni toplamış ve birinci olmuştu. Serpil gelin, sosyal medyadan ulaştığı Hülya Hanım’a menüsünü de gösterdiğini ve onay aldığını, ondan çok fazla bilgi alıp hem menüsünü hem de masasını kurmada faydalandığını belirtti.

Gelinin bu özenli davranışı daha önce programda hiç yaşanmadığı için tebrik aldı. Bu özen Serpil Hanım’ı finale götürecek mi, onu da yarın ekrana gelecek final bölümünde izleyeceğiz.

Sibel gelinin menüsü şöyle:
Toyga çorbası
Peynirli, patatesli gözleme
Tokat kebabı
Bulgur pilavı
Mor lahana pare salata
Köstebek pasta ve çikolatalı toplar

Kayınvalidelerin yemeklere yorumları nasıl oldu?
Serpil hanımın yaptığı bir unutkanlık da masada başını ağrıttı! Toyga çorbasına nohut koymayı unutan gelin, kayınvalideler tarafından fena eleştirildi! Yoğurdunun süzme yoğurt olmaması eleştiri aldı.

Ara sıcaktaki gözleme kayınvalidelerin ‘Beş çayı gibi oldu’ eleştirilerine neden oldu. Bazı kayınvalideler eleştirmek için eleştirdikleri izlenimi yarattı. Songül Hanım, her şeye olduğu gibi gözlemeye de binbir mana buldu. Zekiye Hanım çok beğenirken, Songül Hanım, maydanozu az deyip, hamuru pişmemiş gibi mazeretlerle eleştirdi.

Sibel Hanım ve Sevim Hanım da hamur olduğunu söyleyip eleştirirken Zekiye Hanım, “Çok güzel yapmış, iki çeşit yapıp getirmiş, boşuna mana buluyorsunuz” diyerek diğer kayınvalidelere katılmadı.

Mor lahana salatasını kayınvalideler lezzetsiz olarak değerlendirdi.

Tokat kebabı, etin biraz kuruduğu eleştirisini aldı ama lezzetli bulundu. Bulgur pilavı ise genel olarak beğenildi.

İki çeşit tatlı yapan Serpil Hanım’ın tatlıları genel olarak beğenildi.

Serpil geline kaç puan verdiler?
Zekiye Hanım 5

Sibel Hanım 3

Sevim Hanım 5

Songül Hanım 3

Serpil gelin, puanlar karşısında şaşkınlık yaşadı. Zuhal Topal, geline çok haksızlık yapıldığını ve hakettiği puanların bunlar olmadığını ve masasının bugüne kadarki en güzel masa olduğunu belirtti.

Zuhal Topal’ın puanı ise 7 oldu…