Ana sayfa Güncel Haberler Kaz Dağları duyarlılığı sürüyor, Tarkan ve Fazıl Sal iyi ki varsınız!

Kaz Dağları duyarlılığı sürüyor, Tarkan ve Fazıl Sal iyi ki varsınız!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü isimlerin de katılımıyla halkta Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına tepkiler dinmek bilmiyor.

Kaz Dağları’nda siyanür ile altın aranması için kesilen 195 bin ağaç tüm ülkeyi birleştirdi.

Sanatçılar en ön safta yer alıyor. Bugün iki önemli gelişme yaşandı. Bunlardan birisi Fazıl Say’ın Kaz Dağları’nda verdiği konser idi.

Büyük bir seyirci grubunun izlediği bu konser gündem oldu…

 

Bir diğer gelişme ise Tarkan’ın söz ve bestesini yaptığı, Boğaziçi Korosu’nun seslendirdiği “Koy elini kalbine geç olmadan” isimli şarkıydı.

Hem Tarkan hem ünlü isimler hem de sosyal medya kullanıcıları bu videoyu paylaşarak gündem yaratıyor.

İşte Tarkan’ın paylaşımı:

Bir olur geliriz üstesinden
Her şey mümkün eğer inanırsan @bogazicicazkorosu ?????? •

#Repost @bogazicicazkorosu ・・・
Koy elini kalbine geç olmadan..
#KazDağlarınaDokunma “Uyan”
Söz – Müzik: @tarkan
Düzenleme: @masisgozbek

@bogazicigenclikkorosu
Şef: @masisgozbek

Video: Burak Babayiğit, @gulumimrat
Ses: @batu.szr

 

Bu gelişmelerin yanı sıra Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına son verilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Ünlü isimler de bu kampanyaya destek oluyor.

Oyuncu Nehir Erdoğan, instagram hesabından yaptığı paylaşım ile dikkatleri üzerine çekti.

İşte o paylaşım:

? Ne kadar çok okur, beğenir, imzalar, yorumlar ve paylaşırsanız, o kadar görünür oluruz. ? Antik kaynaklardaki adı “İda” olan #KazDağları, madencilik faaliyetlerinin ekosisteme verdiği kalıcı zararlar yüzünden, 5000 sene önceki #TroyaSavaşı’ndan bu yana, en zor günlerini yaşıyor. ?Bizler, performans sanatçısı dostum #DicleDoğan (@HareketAmiri) ve ben #OzanÖnen (@OzanOnen), Kaz Dağları ormanlarının ve bölgedeki arkeolojik yerleşimler ile otantik dokulu köylerin, #BirleşmişMilletler #UNESCO Dünya Kültür ve Doğa Mirası Listesi’ne alınmasını ve bölgede hiçbir kamu yararı gözetmeyen madencilik faaliyetlerinin sonlandırılmasını talep ediyoruz. ?Kaz Dağları Milli Parkı sınırlarının, havzanın tüm orman dokusunu içine alarak genişletilmesi ve böylece, dağ ve orman havzasının “maden sahası” olmaktan yasal olarak arındırılması ve bölgenin UNESCO koruması altına alınması gerektiğiniyse vurguluyoruz; Bölgedeki tek bir madenin kapatılması ya da ruhsatının iptal edilmesi istemi, İda’nın geleceği için yeterli ve kalıcı çözüm olamaz: Bir maden kapatılır, yerine öbürü gelir. ?İda’nın, ?? #WorldHeritage listesine alınması için, argümanlarımızı sıraladığımız change.org/ida adresli imza metnini, #KazDağlarıHepimizin ve #KazDağlarınınÜstüAltındanDeğerlidir diyen herkesin imzasına sunuyoruz. Kaz Dağları, bir partinin, örgütün ya da şirketin değildir; yalnızca millî düzeyde değil, dünya çapında mühimdir: Kaz Dağları demek #Troya demektir ve Troya gibi İda da, hâlihazırda “dünya mirası”dır: Statüsü, “siyaset üstü”dür. ?Kaz Dağları’nın, #Homeros’un tabiriyle “Bin pınarlı, vahşi hayvanlar anası İda”nın, UNESCO #WorldHeritage Listesi’ne alınması; milli park sınırlarının tanzim edilip genişletilmesi ve bölgenin madencilik faaliyetine kapatılması yönündeki gerekçelerimizi okumak ve konuyu #BirleşmişMilletler’in ilgili mercilerine iletmek üzere, hepinizi change.org/ida adresli kampanyaya davet ediyoruz.

Lütfen okuyun, imzalayın, yorumlayın ve her mecrada paylaşın. ? ??✏ ?? change.org/ida (#suvevicdannöbeti resmi hesabı: @kazdaglarisavunmasi)

Kaz Dağları duyarlılığı sürüyor, Tarkan ve Fazıl Sal iyi ki varsınız! 7