Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Keremcem Dürük kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Keremcem Dürük kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Keremcem Dürük, 28 Aralık 1977 tarihinde Muğla’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve şarkıcı.

Adı: Keremcem Dürük
Doğum Tarihi: 28 Aralık 1977
Doğum Yeri: Muğla
Boyu: 1.82 m.
Kilosu:  77 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Koyu Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Kardeşleri: Bir ablası var
Instagram: https://www.instagram.com/keremcem/

blank

Ailesi: Ailesi Bodrum’da yaşıyor. Bir ablası var. Mutlu bir ailede büyüdü. Aile kavramına saygı ve sevgi ile bakıyor. “2001 yılında İstanbul’a gelip 2004’e kadar müzik yapmak için uğraşıp ama hiç bir albüm ve müziğe dayalı bir şey yapamamışken, ailemden ‘Hadi oğlum sen Uluslararası İlişkilerden mezun oldun ne işin var İstanbul’da’ diye bir tane laf duymadım. Ablama ve bana ailemin hiç bir zorlaması yok. Kiminle birlikte olacağımız, ne yapıp yapmayacağımız konusunda hiç bir telkinde bulunmadılar. Mutlu bir ailede büyüdüm.”   

Çocukluk yılları: Çocukluk yazları Milas’a en yakın denize sahip Güllük’te geçti. Orada yaşadığı anılar, çocukken kendisini en mutlu hissettiği zamanlar. “Yazları Çamlık diye bir camping alanında çadır kurardık ailecek. Çadırımızın üstü, günün her saatini bizden koruyacak kadar sık çam ağaçlarıyla kaplıydı. Cır cır böceklerinin sesinden babamın sesini zor duyardım. İşte benim en mutlu hissettiğim an; 5-6 yaşlarındayım, annemin zeytinyağlı biber dolmasının damağımdaki tadı daha geçmeden, dilim halinde elime tutuşturulan buz gibi bir karpuzu bileklerimden akıta akıta yiyorum. Ve hiçbir şey düşünmüyordum ama hiçbir şey.”

Eğitim hayatı: İlkokulu Milas Sakarya İlkokulu ve orta öğretimi İzmir Özel Fatih Koleji’nde tamamladı.. Liseyi ise Muğla’nın Turgutreis Lisesinde okudu. Yüksek öğrenimini Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı.

Hayatının dönüm noktası: 2004 yılında Yonca Evcimik’in aracılığıyla Aykut Gürel ile tanışması hayatında çok önemli değişiklikler yaptı. 2005 yılında ‘Eylül’ adlı parça ile ilk albümünü piyasaya sürdü. Asıl çıkışını ise ‘Ağlayalım Beraber’ adlı şarkı ile yaptı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Aslı ile Kerem’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Aşk Oyunu’ dizisinde canlandırdığı ‘Sarp Teksoy’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sabırlı, sempatik, duygusal, enerjik.

Düşünce yapısı: Kızmayı çok bilen bir adam değil. Bunu da, sesin hiç yükselmediği bir ailede büyümüş olmasına bağlıyor. Kızdığı zaman bile oturup konuşup, iletişim kurmanın önemine inanıyor. “Beyefendi olarak algılanmaktan hiç rahatsız olmadım. Ama o algının dışında eğlenmeyi seven, risk almaktan korkmayan, hayatı istediği gibi yorumlayıp eğip bükmeyi seven biriyim. Eğer seksi olduğumu düşünüyorsanız bu benim bir bakışım ya da bir tavrımla gerçekleşiyordur. İnsanın kendisiyle barışık olmasının hayatta en seksi şey olduğunu düşünürüm.”

Mutluluk kaynağı: Ablasının varlığı hayattaki en büyük mutluluk kaynaklarından birisi. “Ablası olan şanslı erkeklerdenim. Beste benim ablam olduğu için kendimi en şanslı addederim. Ve en çok ona güvenirim.”

İlk sinema filmi: Birkan Uz / İksir: Dedemin Sırrı

Aşk tanımı: Aşık olduğunda kendini yeniden keşfediyor. Olaylara romantik tarafından bakan birisi. “Yani romantizmi; mum ışığında, kadın ve erkeğin birbirine hediye vermesi gibi düşünmemek lazım. Bu birçok konuda başıma iş de açıyor ama ben böyle bir adamım. Önce kalbiyle bakan, ondan sonra adımlarını atan duygusal bir adamım. Birlikte olduğum kişiden bir şeyler almayı çok seviyorum. Değiştirmek ve değiştirilmekten bahsetmiyorum. Farklı tatlar almayı çok seviyorum. Bu çok önemli bir ilişki için bence. Yani o bana iyi geliyor ben ona iyi geliyorsam böyle sürdüğü sürece iyi gidiyor.”

Hayata bakışı: Hayatın getirdiklerini isteyip istemediğimize karar verecek durumda olduğumuzda doğru karar verdiğimizi düşünüyor. “Hayat biz planlar yaparak başımıza gelenlerdir. Asla asla dememeye çalışıyorum. Paralel hayatlara inanırım. Büyük ya da küçük yaptığım her seçimde, öteki seçimi yapan ben yoluna devam ediyor. Olasılığı bile bana yeter. Belki beni rahatlattığı için inanıyorum buna. Hiçbir şey için pişman olmama gerek kalmıyor. Hayatı yaptığın seçimler belirliyor. Şarkı söylemek için İstanbul’a gelmeyi seçmesem tabii ki hayatım çok çok farklı olurdu. Ama lisede bir şişe şarap içmişken araba kullanmamayı seçmem hayatımı daha çok değiştirmiş bakarsan.”

İş hayatına bakışı: Pop müziğin ve oyunculuğun, onu içine almaya çalıştığı belli kalıpları kabullenmiyor ve böyle kendisini daha mutlu hissediyor. “Bundan sonra da nasıl şarkılar yapıp söylemek istiyorsam onları yaparım. Bu hayat benim. Herkes her şeyi yapabilir. Başarılı olabilir mi bilemem. Oyunculuk hiç aklımda yokken gelen bir teklifi kabul etmemle başladı. Oyuncu olarak Fatih Aksoy keşfetti beni. Oyunculuğu sevdim; araştırdım, dinledim, emek ettim. Etmeye de devam ediyorum. Hangi meslek daha çok kazandırıyor derseniz eğer, ülkemizdeki müziğin bugünkü durumunda, tabii ki dizi oyunculuğu derim.”

Gelecek Hayali: Geleceğe dair hayalleri arasında müzik ve oyunculuk ikisi de var. “İkisi de içinde yolculuk edilebilecek, bir yere varmanın amaç olamayacağı alanlar. Yolculuğu severim. Hayatın getirdiklerine varım. Sanırım benim heyecanım, ahengi bulma yolunda. Bakalım.”

blank

Kaygıları: Ülkenin  içinde olduğu şartlarda sabrını taşıran şeyler ;
Adaletsizlik, hoşgörüsüzlük ve sevgisizlik.

Kadında çekicilik kriteri: Birlikte olduğu kadının dış görünüşüne bakmıyor. “İçsel bir yönelim benim ki benim içimden onun içine doğru.”

Hangi filmden etkilendi? ‘Das Experiment’ filmi.  “Her izlediğimde, hak edilmemiş ve sindirilmemiş yetkinin korkunçluğunu seyretmenin mazoşistik zevki var. Bir de Old Boy (Kore versiyonu). Asansördeki tek plan kavga sahnesiyle zirveye ulaşan sinematografi.”

Hobisi: Resim yapıyor. “Akrilikle saçmalayabilmek zevkli. Evimin bir odasını naylonla kapladım, orası şu an cinayet mahalli gibi. Resim yaparken müzik dinlemeyi sevmiyorum, yönlendiriyor, akışımı bozuyor. Müzayedelere katılmayı, özellikle soyut işler toplamayı seviyorum. Ressamları tanımayı seviyorum, ressam arkadaşlarımı da. Bizim camia gibi değiller  daha çatlaklar. Tanışmak istediğim ressamlar var. Evimde çok güzel bir işi var ama daha Komet’le tanışamadım mesela. Atölyelerine gitmeyi seviyorum. İşin yapıldığı yeri, yapan elleri görme imkanı sağlıyor.”

En sev­me­di­ği­ huyu? Ba­zen ko­nuş­ma­yı çok uza­ta­bi­li­yo­r. Ba­zen de doğ­ru cüm­le­ kur­mak için faz­la­ca dü­şü­ne­bi­li­yo­r.

Ta­kın­tı­la­rı­ var mı? Ta­kın­tı­la­rı çok­. Tak­tı­ğı de­tay­lar çok faz­la, do­la­yı­sıy­la bu huyuyla ar­ka­daş­la­rı­nı da de­lir­te­bi­li­yo­r.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Aşk Çağırırsan Gelir
2019 – Kimse Bilmez /Ali Hüroğlu
2019- Çember
2018 – Aşk ve Mavi/ Yaman
2017 – İki Yalancı /Serkan
2014/2017 – O Hayat Benim /Ateş
2012 – Merhaba Hayat /Ömer Yenel
2011 – Tövbeler Tövbesi /Oktay Berk
2010 – Keskin Bıçak /Eren
2008 – Elif /Ahmet Karabey
2008 – Kavak Yelleri /Uğur
2007 – İki Yabancı /Cem Arifoğlu
2006- Başka Yerde Yok
2006-2007 – Avrupa Yakası / Kerem
2005 – Aşk Oyunu /Sarp Teksoy
2002 – Kerem ile Aslı /Kerem

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Küçük Ortak / Selim (TV Filmi)
2014 – İksir: Dedemin Sırrı

2009 – Soysuzlar Çetesi (Seslendirme)

2008 – Asteriks Olimpiyatlarda (Seslendirme-Asteriks)

ALBÜMLERİ

2004 – Eylül
2005 – Eylül (Aşk Oyunu Bonus Track)
2005 – Maia
2006 – Aşk Bitti
2008 – Ateşler İçinde
2009 – Dokun
2011 – Hayata
2013 – Keremcem

ÖDÜLLERİ

2005 -POPSAV Başarı Ödülleri/En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı

2005 -33. Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Çıkış Yapan Erkek Solist

2005 -Future Gençlik ve Müzik Dergisi /En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı

2006 -13. Kral TV Video Müzik Ödülleri /En İyi Pop Erkek Sarkıcı /Aşk Bitti

2006 -10. İFA Ödülleri /En İyi Pop Erkek Şarkıcı

2007 -Jetix /En Sevilen Türk Erkek Şarkıcı

2007 -Walt Disney /HSM-2 Şarkılarını Kendi Diline En İyi Adapte Eden Şarkıcı

2008 –Kadir Has Üniversitesi Yılın En Has Bilişimcileri /En İyi Resmi Web Sitesi / Sanatçı

2009-Algida Max /En Sevilen Erkek Sanatçı

2009 -Gerçek Pop /En İyi Orkestralı Video Klip/ Sana Ferrari Gerekti

2010 -Ayaklı Gazete/ Türkiye’nin En Güzel Yüzlü Erkek Dizi Oyuncusu

2010-Muğla Üniversitesi Altın Kariyer Ödülleri / En İyi Türk Pop Sanatçısı