Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kırmızı Oda’dan Ayşe gitti! Meriç Aral’da ise çok başka bir anı kaldı!

Kırmızı Oda’dan Ayşe gitti! Meriç Aral’da ise çok başka bir anı kaldı!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TV8 ekranlarında Cuma akşamları yayınlanan Kırmızı Oda dizisinde geçtiğimiz hafta yayınlanan 22. bölümde bir veda yaşanmıştı. Meriç Aral’ın oynadığı Doktor Ayşe, klinikten ayrıldı. Doktor Hanım’ın engel olmak istemesine karşın Deniz’e aşık olan ve onun da Piraye ile aşk yaşadığını bilen Ayşe, daha fazla kalamayacağını anlayıp işinden ayrıldı.

Bu karar ile birlikte Meriç Aral da diziden ayrılmış oldu. Diziye katılan ve bir kaç hafta yer alan konuk oyuncuların yanı sıra Meriç Aral, sezon başından beri ana kadroda yer alıyordu. Bu veda beklenmiyordu ama Ayşe’nin hayatındaki derin izlerin ortaya çıkmasıyla birlikte onun da travmatik bir geçmişi olduğu öğrenildi.

Sürekli içki içen ve kendilerine eziyet eden babası yüzünden çocukluğundan beri acı içinde bir hayat sürdüğü anlaşıldı. Babası kazada ölen, dedesi ve anneannesinin evine taşınan Ayşe, annesiyle de sorunlar yaşamış. Dedesinin evinde mutlu olan Ayşe, annesinin başka bir adamla evlenmesi üzerine onların yanında yaşamak zorunda kalmış. Annesi yüzünden dedesi ve anneannesini de göremeyen Ayşe, bu ayrılığın da acısını yaşamış uzun süre.

Meriç Aral, diziden ayrılmadan önce Youtube’da yayınlanan Gazeteci Oya Doğan’la yaptığı bir röportajda oynadığı karakterle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Aral, hikayesinin insanları çok etkilediğini sosyal medyada pek çok yorumda gördüğünü anlatarak “Ben de kendi hikayemin nasıl işleneceğini çok merak ediyordum. Çünkü uzun bir süre beklememiz gerekti, hikayeler çok derinleşti, danışanların hikayeleri, onları takip ederken, bizimkilerin nasıl gelişeceğini de merak ediyordum. Ben de çok etkilendim kendi hikayemden” diye konuştu.

Oyuncu, Ayşe karakteri ile pek çok insanın izlerken bağ kurduğunu, kendinden bir şeyler bulduğunu söylediğini ifade ederek “Demek ki insanlara çok iyi ulaşan bir işin içindeyiz” açıklamasını yaptı.

Kırmızı Oda'dan Ayşe gitti! Meriç Aral'da ise çok başka bir anı kaldı! 7

“Ayşe’den naifliği, sabrı öğrendim”

Gülseren Budayıcıoğlu’nun “Madalyonun İçi” kitabında alınan gerçek hayat hikayelerinden derlenen Kırmızı Oda’da artık Ayşe yok ama Meriç Aral, karakterin kendisine kattıklarını ise şöyle özetliyor:

“Hiç içe dönük bir karakter oynamamıştım daha önce. Çok enteresan geldi bana gerçekten. Farklı bir dinamiği ve zorluğu varmış. Sanırım Ayşe’den naifliği öğrendim. Aslında her karakterden bunu öğreniyorum ama sabır yine öğrendim. Bir de kendi kendine kalmanın dinginliğini öğrendim. Bu biraz kendimi denediğim bir şey oldu. Hakikaten pek alışkın olmadığım bir şeydi.”

Meriç Aral, dizideki karakterlerin insanlar üzerinde farkındalık yaratıp yaratmadığı ile ilgili bir soruya da “Oluyorsa bence harika bir şey. Bir şekilde insanların kendileriyle ilişki kurmalarına yarıyorsa, hangi şekilde olursa olsun bence bu harika bir şey. Şifa da belki orada zaten” diye konuştu.

İşte Ayşe’nin Doktor Hanım ile hikayesini paylaştığı o sahneler: