Ana sayfa Dizi Haberleri Kızıl Goncalar dizisine ceza geldi, bu durum yapımcı Faruk Turgut’un işine geldi!

Kızıl Goncalar dizisine ceza geldi, bu durum yapımcı Faruk Turgut’un işine geldi!

tarafından ker_def

Geçen sezon Kızılcık Şerbeti isimli dizi ortalamanın üzerinde reytingler alabilen bir dizi iken, bir anda ortaya çıkan sosyal medyadaki eleştiriler projenin geniş halk kitleleri tarafından tanınmasını sağlamıştı.

Nursema karakteri üzerinden Kızılcık Şerbeti dizisine yöneltilen eleştirenlerin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından ceza verilmesi ile birlikte, proje ismini ülkenin dört bir yanına ismini duyurmuştu. İşte bu eleştiri ortamında çok konuşulan Kızılcık Şerbeti dizisinin reytingleri adeta patlama yapmış ve çift haneli reytingler elde edilmiş, birincilik başarıları üstü üste gelmişti.

Kızılcık Şerbeti dizisi geçen sezon yaşanan bu durumun da etkisi ile ikinci sezonda da yine milyonlarca izleyiciyi kendisine çekiyor.

Kızılcık Şerbeti dizisinin yapımcısı olan Faruk Turgut, aynı zamanda seküler ve muhafazakar karakterlerin hayatlarına odaklanan Kızıl Goncalar isimli dizinin de yapımcısı konumunda.

Faruk Turgut, yaptığı açıklamada geçen sezon Kızılcık Şerbeti dizisine verilen cezanın projeye ne kadar olumlu yansıdığını da anlattı.

Kızıl Goncalar dizisine ceza geldi, bu durum yapımcı Faruk Turgut'un işine geldi! 7

Faruk Turgut, “Geçtiğimiz yıl Kızılcık Şerbeti’ne de ceza verdiler, diziyi duymayan kalmadı. İnşallah RTÜK bize de ceza verir. Benim ekmeğime yağ sürdüler, umarım biraz daha köpürtürler” açıklaması ile dikkat çekmişti.

Kızıl Goncalar dizisini yaparken kimseden korkusu olmadığını belirten Faruk Turgut’un tahmin ettiği gibi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından ceza verildi.

Kızıl Goncalar dizisi 2 kez yayın durdurma ve idari para cezaları verildi. İşte bu durum dizinin yeniden gündem olmasına ve ülkenin dört bir yanına yayılmasına olanak tanıyacak bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Geçen sezon Kızılcık Şerbeti ile benzer bir süreç yaşayan yapımcı Faruk Turgut, şimdi de Kızıl Goncalar ile ceza ile karşı karşıya kalmış oldu.

Fox TV’nin cezaya itiraz edeceğini ve Danıştay’ın değerlendireceğini anlatan Faruk Turgut, RTÜK’ün kararının bağlayıcı olmadığını söyledi. Eğer Danıştay tarafından da onaylanır ise bu durumda Kızıl Goncalar dizisi iki hafta ekrana gelemeyecek.