Ana sayfa Dizi Haberleri ‘Kızım’ dizisi ve Demir karakteri bakın hangi diziyi hatırlattı?

‘Kızım’ dizisi ve Demir karakteri bakın hangi diziyi hatırlattı?

tarafından ker_def

Televizyon Gazetesi Detay

tv8’in MedYapım imzalı dizisi ‘Kızım’ bu sezonun ilgi çeken yapımları arasında yer alıyor.

Bir baba-kız hikayesinin anlatıldığı dizinin kadrosunda Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Beren Gökyıldız, Serhat Teoman, Tugay Mercan gibi oyuncular bulunuyor.

Buğra Gülsoy’un canlandırdığı ‘Demir’ karakteri de zaman zaman izleyiciye bir başka dizi karakterini hatırlatan tepkiler veriyor.

Yayınlandığı dönemde fenomen haline gelen ve iki sene önce final yaparak ekranlara veda eden Poyraz Karayel’in Poyraz’ı ile Demir arasındaki ufak da olsa benzerlikler izleyicilerin gözünden kaçmadı.

İlk benzerlik her iki dizide de bir baba-çocuk hikayesinin ön planda oluşu ve karakterlerin ilk özelliğinin ‘baba’ oluşu. Her ne kadar Poyraz’ın hayatında Sinan kadar değer verdiği sevgilisi Ayşegül ya da babası yerine koyduğu Bahri Baba olsa da bir baba olarak Poyraz, Sinan’ı hiçbir zaman arka plana atmadı. Hatta, dizinin ilk bölümlerinde Poyraz’ın Sinan’dan başka kimsesi yoktu. Tüm hayatını ona adamıştı. Bahri Baba’nın yanına girişi bile Sinan’a kavuşma umudu içindi.

'Kızım' dizisi ve Demir karakteri bakın hangi diziyi hatırlattı? 8

Demir’in hayatında ise şimdilik kızı Öykü’den başka değerli bir şey yok. Candan karakteri ile evlenmelerine rağmen aralarında başlamayan aşk onu Ayşegül karakteriyle eş değer tutmuyor şimdilik. Ama her ne kadar Candan’ın hikayesi senaryoda Ayşegül kadar ön planda tutulmuyorsa da her iki karakterin de babasıyla sorunlar yaşayan karakterler olduğunu söyleyebiliriz. Ayşegül’ün Sinan’ı oğlu kadar, Candan’ın da Öykü’yü kızı kadar benimsemesi de var üstelik. Candan ve Ayşegül haricinde dizilere çocukların annesi olarak sonradan giren Begüm ve Asu karakterinin de alkol sorunu olan kadınlar olduğu detayını da ekleyebiliriz. Gerçi, Begüm çocuğunu gerçekten seven bir anne iken Asu da bunu görememiştik.

'Kızım' dizisi ve Demir karakteri bakın hangi diziyi hatırlattı? 9

Her iki karakterin hayattan yara almış olmaları, Demir’in yetimhanede büyümüş, Poyraz’ın babası tarafından küçükken terk edilmiş olmaları da bir diğer benzerlik taşıyan özellik. Demir’in hırsız, polisliğini bırakan Poyraz’ın da mafya olduğunu da ekleyebiliriz hatta. Her iki karakter de hayatta dikiş tutturamamış ve Poyraz’ın Oğuz Atay kitaplarından esinlenip söylediği gibi tutunamamış karakterler. Ve tutunmak için çocuklarına sarılan karakterler.

Baba-çocuk hikayesi olunca her iki karakter de sık sık çocuklarıyla sınanıyor elbette ki. Poyraz dizi boyunca Sinan’ın velayetinin elinden alınması, kaçırılması, vurulması gibi sorunlarla mücadele etmişti. Demir ise tedavisi olmayan bir hastalıkla mücadele eden kızı için ne yapacağını bilemiyor.

Hikayelerindeki bu benzerlikler bir yana karakterin temalarında da birbirine benzer bir şeyler var. Aslında çok acı çeken bir karakter olan Poyraz’a zaman zaman ne kadar çok güldüğümüzü ve Poyraz’ın ne kadar eğlenceli bir karakter olduğunu diziyi izleyenler hatırlayacaktır. Aynı durumu zaman zaman Demir’de de görmüyor değiliz. Hayatında çok büyük sıkıntılar yaşasa da, Demir’e de zaman zaman umursamaz, komik sahneler yazıyorlar.

Bu benzerliğin en dikkat çektiği nokta ise Demir’in de birkaç kere Poyraz gibi ‘Herkes manyak’ ya da “Ben ne zaman yalan söyledim. Her zaman” gibi replikler kullanması oldu.

Tabi, bu benzerlikte İlker Kaleli ve Buğra Gülsoy’un aynı dizi içinde bir sahnede ağlayan diğer sahnede güldüren sempatik karakterleri canlandırmadaki başarısı diyebiliriz.