Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman adeta U dönüşü yaptı, her şey değişti! İşte arka plandaki gerçekler!

Kuruluş Osman adeta U dönüşü yaptı, her şey değişti! İşte arka plandaki gerçekler!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – atv ekranında Kuruluş Osman dizisi ikinci sezonuyla yoluna devam ediyor. Ancak ilk sezona oranla müthiş bir değişim dalgası görüyor. Sanki dizi kabuk değiştirdi, bambaşka bir hale büründü. İlk sezondaki bazı acemiliklerin yerine de daha profesyonel çekimler aldı… Peki bu değişim bu kadar kısa sürede nasıl başarıldı?

Cüneyt Arkın, Tamer Yiğit, Seçkin Özdemir, Seray Kaya, Kanbolat Görkem Arslan gibi birçok ismi kadrosuna katarak ikinci sezona adım adan Kuruluş Osman, sanki farklı bir dizi gibi göründü… İlk sezonda Burak Özçivit’in omuzlarına yüklenen ve dövüş sahneleri de dahil izleyicileri ikran etmekte biraz zorlanan bir yapım vardı. Hikaye noktasında da çok eleştiriler yapılmıştı.

Ancak araya pandemi girdi ve bu süreyi çok iyi kullanan dizi ekibi ikinci sezonda bambaşka gerçeklerle izleyicilerin karşısına çıktı. Görüntü kalitesi arttı, oyunculuklar ve karakterler çok daha oturaklı hale geldi. Dizinin savaş sahneleri bile bir başka oldu… Mehmet Bozdağ’ın yapımcılığındaki dizinin hikayesinin de daha etkili hale geldiği görüldü…

Aslında bir yapımda bu kadar büyük kabuk değiştirmek kolay değildir. Ancak Kuruluş Osman ekibi bunu başardı. Çünkü bu ekip Diriliş Ertuğrul’dan bu yana 4-5 yıldır birlikte çalışıyor. Yani bir aile ortamına sahipler, aynı dili konuşuyorlar ve sette de büyük bir sakinlik hakim. Yani herkes ne yapacağını çok iyi biliyor.

Kuruluş Osman adeta U dönüşü yaptı, her şey değişti! İşte arka plandaki gerçekler! 1

Kuruluş Osman dizisine Savcı Bey karakteri ile katılan Kanbolat Görkem Arslan, sette gördüğü bu manzaradan çok etkilendi. Ekibe yeni dahil olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadığını belirten oyuncu, şu sözleri ile bir yapımın arka planının nasıl önemli olduğunun altını çizdi:

“Set için, çok klişedir, aile ortamı var… Aslında burada karşılığı da olan bir şey. Çünkü yol arkadaşımdan edindiğim bilgiye göre yaklaşık 4. – 5. seneleri çoğunun. Bir aradalar, birlikte çalışıyorlar. Tabii ki haliyle onunda sette çok olumlu yansımaları oluyor.”

Ayrıca dizideki hikayenin gidişatı ve karakterler ile ilgili Mehmet Bozdağ’ın oyunculardan önerdiği kitapları okumasını da istediği ve bu şekilde oyuncuları dizinin atmosferine alıştırmaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

Burak Özçivit de çok değişti… Ünlü oyuncu Osman Bey rolünde birçok eleştiri almıştı. Ancak araya giren boşlukta iyice karakteri içselleştiren ve kendini rolüne adayan oyuncu, ikinci sezonda bambaşka bir performans ile izleyici karşısında…

Kuruluş Osman dizisinin setinde herkes memnun, işler tıkırında gidiyor, reytingler de gayet iyi… Sadakatsiz dizisi ile yapılan yarış da diziye dinamizm katacak ve herkesi daha çok motive edecektir.