Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisinin 109. bölümüne Malhun hatun damgasını vurdu

Kuruluş Osman dizisinin 109. bölümüne Malhun hatun damgasını vurdu

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 109. bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’ın finalinde Osman Bey’in Sultan Mesud’u kurtarması ve Malhun Hatun’un İsmihan Sultan’ın Yenişehir’deki kıtlık planını bozması geceye damga vurdu.

#GayemizDevlet etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Dizi çift hanelere yaklaşan oranlarıyla yine gücünü sergiledi ve çarşamba akşamlarının en başarılı yapımı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

‘Kuruluş Osman’ın 109. bölümünde Osman Bey, Konya’da Sultan Mesud’u bulmaya niyetlenmişken İsmihan Sultan’ın buyruğuyla yakalandı. Bayındır Bey’in gerçek yüzünü de iyice gören Osman Bey, Moğolların ipi boynuna geçirilmişken o cendereden oğlu Alaeddin’in, Sultan Alaeddin’le konuşmasıyla kurtuldu. Saray’da Sultan Alaeddin’le karşı karşıya gelen Osman Bey’i; Vezir Sameli ve Moğol Komutan Samagar Konya’ya fitne sokmaya geldiğini öne sürerek suçlarken Osman Bey; kurduğu oyunla oğlu Alaeddin’i önden Dursun Fakih ile Sultan Alaeddin’e gönderip Sultan’ın çevresindekilere karşı şüphe duymasını sağladı.

Osman Bey, “Hadsiz diller hakikati söyler! Siz ise hakikati işitmek istediğini söylediniz! Çevrenizdeki dalkavuklar sizleri hoşnut edecek yalan kelamlara alıştırmışlar! Üstelik sizlerin tahtı devrik sultanın adıyla sarsılacak kadar güçsüz değildir! Amma belli ki… Belli ki birileri bunu böyle görür!” sözleriyle Moğolların, Sultan Alaeddin’i amcası Mesud’u tahta geçirmekle tehdit ettiklerini yüzüne vurdu. Osman Bey, Moğollar bu sarayda olduğu sürece Sultan Alaeddin’in her daim düşmanları olacağını da sözlerine ekledi.

Osman Bey’in sözlerinden etkilenen ve çevresindekilere karşı şüpheleri daha da artan Sultan Alaeddin, Moğol Komutanı Samagar’ı zindana gönderdi. Sultan Alaeddin hakikat ortaya çıkana kadar Osman Bey’in oğlu Alaeddin’in yanında misafir olacağını belirterek Osman Bey’i hakikati ortaya çıkarması için serbest bıraktı.

İsmihan Sultan, Osman Bey’i öldürme emrini verirken öte yandan Bala ve Malhun Hatunlar arasına nifak sokmaya çalıştı. İsmihan Sultan’ın son hamlesi ise Yenişehir’i ele geçirmekti. İsmihan Sultan şehre erzak girmesini engelleyerek erzakları Olof’un kontrolündeki mağaralara istifletti. Ahaliyi açlık tehlikesiyle kışkırtmaya çalışan İsmihan Sultan, bu hamlesiyle Osman Bey’in itibarını yok etmeyi planlarken İsmihan Sultan’ın planını Malhun Hatun bozdu.

Çıkardığı gözcülerle erzakın saklandığı mağaraları bulan Malhun Hatun, oğlu Orhan Bey ve Alplerle harekete geçerek Olof’un adamları Dan ve Frodi savaştılar. Malhun Hatun ve Alpler kendilerinden sayıca üstün olan Kuzeyli Savaşçılara karşı zorlanırken Yenişehir’in erzaklarına el konulduğunu Şeyh Edabalı’dan öğrenen Turgut Bey yardıma yetişti. Turgut Bey’den gelen destek sonrası Olof’un adamları Dan, Frodi ve Kuzeyli Savaşçılar savaş meydanından kaçtılar.

Malhun Hatun’un erzakları kurtardığından haberi olmayan İsmihan Sultan, Bala Hatun ve Yenişehir Halkını kıtlıkla tehdit edip şehri isterken Malhun Hatun’un şehre erzakla dönmesi karşısında şoka uğradı. Malhun Hatun “Pazar da, Yenişehir de bizim hükmümüz altındadır! Kimseye verecek bir şeyimiz yok! “ diyerek İsmihan Sultan’a meydan okudu.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.