Ana sayfa Dizi Haberleri Latin Amerika’yı günlük dizilerle cezbetme yarışına Acun Ilıcalı da katıldı!

Latin Amerika’yı günlük dizilerle cezbetme yarışına Acun Ilıcalı da katıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de yayınlanan ve uzun süreler ekranda kalan günlük dizilere yurt dışından büyük bir ilgi olduğunu biliyorsunuz. Elif isimli günlük dizi bir dönem Latin Amerika ülkelerini o kadar çok etkiledi ki, ardından birçok yapımcı tarafından da benzer amaçlarla diziler oluşturuldu. Son yıllarda Emanet, Yaralı Kuşlar, Yemin, Beni Bırakma gibi günlük dizilerin yurt dışındaki başarıları televizyon kanallarına da önemli bir stratejik bakış kazandırdı.

Kanal D’nin yeni sezonda Aşk ve Umut isimli günlük bir diziyi ekrana getirmeye hazırlandığını biliyorsunuz. Bu dizi için de yine yurt dışına satışı konusunda haftalık dizilere göre daha şanslı olabileceğini söyleyebiliriz. Benzer bir gelişme Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu tv8’de de yaşanıyor.

Diziler konusunda zaman zaman önemli çıkışlar yapan tv8’de geçtiğimiz aylarda başlayan Canım Annem isimli günlük dizi, Türkiye’de olduğundan daha çok Latin Amerika ülkelerinde ilgi gördü.

Canım Annem isimli diziyi şimdiye kadar Latin Amerika’da 4 farklı ülkenin satın aldığını biliyor musunuz? Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Peru pazarlarına satışı gerçekleşen dizi, çok yakın bir zaman içinde bu ülkedeki izleyicilerle buluşacak.

Latin Amerika'yı günlük dizilerle cezbetme yarışına Acun Ilıcalı da katıldı! 8

Latin Amerika’da El Trece veya Amor de Mama isimleriyle yayınlanacak olan Canım Annem dizisi, günlük yapımların Türkiye’de ne kadar düşük reyting alırlarsa alsalar, yurt dışında çok geniş bir satış imkanları getirebileceğini gösteriyor.

Şubat ayında bu yana tv8 ekranında yayınlanan Canım Annem isimli yeni dizi de bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.

Canım Annem dizisinin satış yapıldığı yerler sadece bu 4 ülke ile de sınırlı değil. Şimdiye kadar 13 farklı ülkeye satışı gerçekleştirilen dizi, 6 aylık süreç içinde birbirinden önemli başarılar kazanmış oldu.

Mayıs ayında İspanya’da Mediaset’in Divinity kanalında yayına başlayan Canım Annem dizisi iyi reytingler elde etti ve bu durum diğer ülkelere de hızlı bir şekilde yayılmasını sağladı.

İspanya dışında; Bulgaristan, Slovenya, Romanya, Moldova, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Litvanya ve İsrail’in önde gelen TV kanallarına satışı gerçekleştirilen Canım Annem ile ilgilenen farklı ülke kanalları da olduğunu belirtelim.

Latin Amerika'yı günlük dizilerle cezbetme yarışına Acun Ilıcalı da katıldı! 9

Türkiye’de birçok kişinin bilmediği Canım Annem gibi bir günlük dizinin dahi 13 farklı ülkeye satılmış olması Türk dizi sektörünün de ne kadar etkili bir hale geldiğini ortaya koyuyor.

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ise tv8’deki yarışma programları ile yola devam ederken, bunun yanı sıra dizilere de önem vermeyi sürdürüyor. Canım Annem dışında, yakın zamanda başlayacak olan Tuzak dizisi de yine birçok ülkeye satışı yapılabilecek bir proje olarak gözüküyor.