Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Lizge Cömert Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Lizge Cömert Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Lizge Cömert, 16 Ağustos 1999 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi ve  sinema oyuncusu.

Adı: Lizge Cömert
Doğum Tarihi: 16 Ağustos 1999
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.64 m.
Kilosu: 53 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/lizgecomertt/

Lizge Cömert Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Sevgi dolu bir ailede büyüdü. “Babamla çok eğlenceli bir baba kız ilişkimiz var, annem ile de arkadaş gibiyizdir ama annem kuralcıdır. Altı yaş küçük kız kardeşim var Fransız Lisesi’nde okuyor ve ikimiz için de en önemli kural spor yapmak, annem bizi her gün spora götürürdü; fitness, jimnastik, basketbol, tenis oynadım. Yemeklerimiz sağlıklı hazırlanır ve genellikle glutensiz olur. Tatlı, kahve, çay bunlarla pek aram yok. Ama bunu baskı yaparak değil, teşvik ederek yapardı annem.”

Çocukluk yılları: Yaramaz bir çocuktu, ailesinin desteğini hep arkasında hissetti. “Ben yaramaz ve çok dans eden, mutlu bir çocuktum. Ailem ne istersem beni ona yönlendirdi, tek zorlama ile yaptığım piyano çalmaktı. Dört yıl çaldım. Mutlu bir çocuktum.”

Eğitim hayatı:  Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Ortaokul yıllarında bir öğretmeninin kendisini tiyatroya yönlendirmesiyle hayatının akışı değişti. “Ortaokulda tiyatrodaydım, hocam Mert Yılmaz beni yönlendirmişti. Tiyatro kendimi çok rahat hissettiğim bir yerdi ve oraya girince bambaşka bir dünyanın kapısı aralanmış gibi hissettim, İnanılmaz keyif alıyordum ve sahneden inmek istemiyordum. Sonra Müjdat Gezen’de oyunculuk eğitimine devam ettim ve bu Kardeşlerim’deki ‘Süsen’ rolü bana çok sürpriz bir şekilde geldi. Bir akşam telefon geldi ve dediler ki ‘Senaryo şu, rolün şu, yarın sete çıkıyoruz’ Direkt sete çıktım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2021 yılında, ‘Kardeşlerim’ dizisinde canlandırdığı ‘Süsen’ karakteriyle başladı ve ilk rolü ile dikkatleri üzerine çekti. “Her şeyden önce ‘Kardeşlerim’ dizisi kamera önündeki ilk yolculuğum olması dolayısıyla benim için çok önemli. Bu yüzden bende yeri her zaman çok ayrı olacak. Güzel bir ekiple beraber çalışıyorum, güzel insanlar kazandım, birçok şey de öğrendim diyebilirim, mutluyum.”

Kişilik özellikleri: En çok beğendiği kişilik özelliği, gülen ve gülmeyi seven biri olması. “Beni tanımlayan üç kelime, çalışkan, eğlenceli ve güvenilir olurdu. Kendimi bazen şanslı bazen de şanssız bulduğum olur ama genellikle şanslıyımdır.  İdealistim, ideallerimin peşimden giderim. Dışarıdan bakanlar hakkımda mesafeli diyebilir ama tanıyınca çok içten ve samimi olduğumu söylerler.”

Sosyal:  Sosyal hayatında sporun önemli bir yeri var. “Spor hayatımın büyük bir kısmını kaplıyor; Haftada iki gün dans ediyorum, sabahları annemle yürüyüş yapıyoruz, basketbol oynuyorum.”

Lizge Cömert Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Aşka bakışı: “Şu anda kendimi tamamen eğitimime ve işime adadığım bir dönemdeyim. Aşk benim için karşılıklı saygı ve sadakatin içinde olduğu bir kendini bulma ve tanıma yolculuğu.”

Mutluluk kaynağı: Hayatta mutlu olması için illaki çok büyük şeyler olması gerekmiyor. Hayatımızda olan güzel şeylerin mutlaka başka şeylerle tamamlanmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Küçük şeylerle de mutlu olmayı bilen bir insanım. Ama sevdiklerimin yanımda olması ve hedeflerime adım adım ulaşmaya başlamak beni mutlu kılıyor.”

Hayata bakışı: Hayatının mutlu ve şanslı hissettiği bir döneminde olduğunu belirtiyor. “Bu durumu hem günlük hayatıma hem de iş hayatıma yansıtmaya çalışıyorum elimden geldiğince ve umarım başarabiliyorumdur.”

İş hayatına bakışı: Mesleğine tutkuyla bağlı. Kariyeriyle ilgili endişe duyduğu dönemler olsa da endişelerinin onu ele geçirmesine izin vermiyor. “Aksine, daha fazla kendimi nasıl geliştirebilirim diye düşünmeye başlıyorum. Bana göre burada o endişeyi doğru kullanmak önemli. Avantajlarımın, doğallık, çalışmak ve araştırmak olduğunu düşünüyorum. Uzun bir maraton oyunculuk, bence üstüne çalışmadığın ve araştırmadığın zaman içinde tüketir ve bitirirsin. Çalıştığın zaman emeğinin karşılığını mutlaka alırsın. Doğallık, izleyen açısından da önemli. İzleyicinin kendinden bir şey bulması bunun başında geliyor bence.”

Kariyer planı: Kariyer yolculuğunda daha yolun başında olduğunu düşünüyor. “Benim için her şey daha yeni başlıyor. Daha iyileri için çalışmaya devam. Proje seçerken, o hikayede, ben gerçekten o karaktere hayat verebilecek miyim diye düşünürüm ilk. Çünkü sırf oynamış olmak için oynamamalıyım. İlk önce metin çözümlemeyle başlarım, karakteri düşünmeden önce metni doğru analiz etmeyi hedeflerim, sonrasında ise karakterimin bu hikayedeki yeri, şartları derken karakter analizi çıkar ve en son aşama ben bu karakterle bağ kurabiliyor muyum diye bakarım. Bunların hepsi için tabii ki öncelikle güzel bir hikaye ve yolculuk olması gerek.”

Gelecek Hayali:  Son dönemlerde kurduğu hayaller genellikle kariyeriyle ilgili. “Kafamda senaryolar yazıp kurduğum karakterleri nasıl canlandırırdım şeklinde hayaller kurduğum da oluyor. Her karakteri oynamak istiyorum. Boş durmayı sevmiyorum ve bu yüzden de hayallerim hep çalışmak üzerine. Uzun zamandır tiyatro yapamıyorum, dans edemiyorum bunların içinde barındığı bir film, müzikal yapmak çok isterim ve hep bunun hayalini kurmuşumdur.”

Modayı takip eder mi? Stil sahibi olmak için kendini bilmek ve tanımanın önemli olduğu görüşünde. “Giymekten en fazla keyif aldığım parça da galiba çizme. Çizme ve bot giymek benim çok hoşuma gidiyor. Tabii güneş gözlüğümden de pek vazgeçemem.”

Lizge Cömert Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyaya mesafeli bir duruşu vardı çok sonradan instagram kullanmaya başladı. “Menajerimle tanıştıktan sonra onların teşvikiyle instagram açtım. Hiç merak etmiyorum sosyal medya dünyasını, stalk hesabım da yok ama arkadaşlarım beni her şeyden haberdar eder. Arkadaşlarımla oturduğumuz, gezdiğimiz yerlerde fotoğraf çekmeyi de çektirmeyi de sevmiyoruz. O anın keyfini çıkartıyorum ve inanın aklıma fotoğraf çektirmek hiç gelmiyor. O yüzden sosyal medyam aktif değildi. Ama yorumların hepsini okuyorum ve buradan onlara sevgilerimi iletiyorum.”

En sevdiğini hayvan?  Köpek.  “Köpeğim yok ama çok istiyorum.”

Hayatta vazgeçemediği üç şey nedir? Ailesi, işi ve müzik.

DİZİLERİ

2021/2022- Kardeşlerim/ Süsen