Ana sayfa Sosyal Medya Mahkum dizisi yeni sezondaki büyük değişime izleyici ne dedi? Eleştiren de var, bayılan da!

Mahkum dizisi yeni sezondaki büyük değişime izleyici ne dedi? Eleştiren de var, bayılan da!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Geçtiğimiz sezon hızlı çıkışı, hikayesindeki akıcılığı ve oyunculuklardaki yüksek performans nedeniyle Mahkum dizisi çok beğenilmiş, reytinglerde üst sıralarda yer almıştı. Dizi, “Innocent Defendant” dizisinin uyarlaması olan Mahkum’un ikinci sezonu da ayrıca merak konusuydu.

Onur Tuna, İsmail Hacıoğlu, Melike İpek Yalova, Seray Sever ve Hayal Köseoğlu başrolünde başladı dizi. Seray Sever, geçtiğimiz sezon diziye veda etti. Yeni sezonda ise bambaşka isimler hikayeye katılırken, Mahkum dizisi de çok farklı gelişmelerle ekrana geldi.

Yönetmen koltuğunda Volkan Kocatürk’ün oturduğu ve senaryosunu Uğraş Güneş’in yazdığı Mahkum dizisinin orijinalindeki hikayenin ilk sezon sonlarına doğru bitmesi ve sonrasında yaşananların izleyenleri pek tatmin etmemesi eleştirilere konu olmuştu. Başlangıçtaki hızlı çıkışı ve sonrasındaki sürükleyici hikayesini kaybettiği, yeni hikayenin yazılamadığı eleştirilerine hedef olmuştu dizi.

Mahkum dizisi yeni sezondaki büyük değişime izleyici ne dedi? Eleştiren de var, bayılan da! 12

Bu nedenle ikinci sezonu da ayrıca merak ediliyordu. Dizinin yeni sezondan yayınlanan ilk fragmanı herkesi şaşkına çevirmişti. Barış’ın ölmediği ve yeraltında suçlularla kendisine bir krallık kurduğu görülen tanıtım, Mahkum izleyicisinin artık bambaşka bir hikaye ile karşılaşacağını gösteriyordu.

25. bölümüyle ekrana gelen diziye Gökçe Eyüboğlu Giryan, Seda Türkmen Ayşe, Nazlı Bulum Eylül, Erdal Küçükkömürcü Dadaloğlu, Mehmet Bozdoğan Mami, Mine Kılıç Defne, Sarp Aydınoğlu Zeyat, Cem Söküt Fukara karakterleriyle katıldılar.

Pek çok izleyiciden dizinin yeni bölümü için övgü dolu beğeni mesajları gelirken, kimi izleyenlerin de yeni versiyonu pek beğenmedikleri görülmekte! Dizinin en ilginç karakterlerinden Sasha’ya hayat veren Hayal Köseoğlu’nun yeni tarzına da eleştiriler kadar beğeniler de dikkat çekiyor.

İzleyici kimi ipuçlarını da değerlendirerek Nazlı Bulum’un hayat verdiği Eylül’ün ilerleyen bölümlerde Barış ile bir ilişki yaşayacağı tahminlerini yapıyor.

Mahkum dizisi yeni sezondaki büyük değişime izleyici ne dedi? Eleştiren de var, bayılan da! 13

Barış’ın, pek çok mağdur olmuş, öfke ve intikam içinde olan insanları toplayarak kurduğu orduya seslenişi de ayrıca ilginç bir sahneydi. Barış şu sözlerle topladığı insanlara sesleniyordu: “Sevilmemiş, ruhu öldürülmüş, ancak suç işlediğinde görülebilir olmuş tüm mahkumlar, krallığınıza hoşgeldiniz.

Bizler pandoranın kutusundan bu dünyaya saçılmış kötülükleriz, bu yüzden hayatın her alanında, her rolü rahatlıkla üstlenebiliyoruz. Sinsi, ürkek, korkak, hain, vahşi, gaddar, fedakar olabiliyoruz. Bu yüzden karmakarışığız ve alabildiğine mutsuz ve acımasız. Çünkü yalnızız, yapayalnız. Sevmeyi bilmiyoruz, sevilmeyi de. Bize öğretmediler ki. Bu hayattaki her şeyi el yordamı ile biz bulduk ve hep geç kalarak artık çoğu şeyi unutmuş ve kaybetmiş olarak. Bizler bu şehrin adaletini artık yer altından sağlayacağız. Arkadaşlar hazır mısınız?”

Orhan Gencebay’ın ‘Batsın Bu Dünya’ şarkısı eşliğinde devam eden sahnede, bir katiller ordusu oluşturan Barış’ın sokaklarda terör estirmeye başlamasıyla dizinin yeni sezondaki hikayesi de ortaya konuldu.

Mahkum dizisi yeni sezondaki büyük değişime izleyici ne dedi? Eleştiren de var, bayılan da! 14

Onur Tuna’nın oynadığı Savcı Fırat ile birlikte bir ekibin olayları çözmek için harekete geçtiği Mahkum dizisi, yeni sezonda çok konuşulan ilginç sahneler ve gelişmelerle başladı.

Dizi, yeni sezon ilk bölümüyle ortalamanın altında oranlar elde etti. Yeni bölümdeki radikal değişime karşılık izleyicinin çok fazla dikkatini çekemediği görülüyor! Sıralamada ilk 10 içinde yer aldı ama ikinci sezon başlangıcı pek de beklendiği gibi olmadı. Tüm kişilerde altıncılık, AB’de beşincilik ve ABC1’de yedincilik elde eden Mahkum dizisinin önümüzdeki haftalardaki reytingi de ayrıca merak konusu…

Diziye gelen yorumlardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz…

Mahkum dizisi yeni sezondaki büyük değişime izleyici ne dedi? Eleştiren de var, bayılan da! 15

Mahkum dizisi yeni sezondaki büyük değişime izleyici ne dedi? Eleştiren de var, bayılan da! 16

Mahkum dizisi yeni sezondaki büyük değişime izleyici ne dedi? Eleştiren de var, bayılan da! 17