Ana sayfa Sosyal Medya Masumlar Apartmanı, Menajerimi Ara ve Uyanış Büyük Selçuklu dizilerinin sosyal medya başarısı!

Masumlar Apartmanı, Menajerimi Ara ve Uyanış Büyük Selçuklu dizilerinin sosyal medya başarısı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizileri dünyayı etkilemeye devam ediyor. Bu etkilemenin en önemli araçlarından birisi de sosyal medya. Artık Türkiye’de yaşanan dizi gelişmelerini sosyal medya üzerinden takip eden milyonlarca yabancı izleyici var.

Aynı zamanda Türk izleyiciler de diziler hakkında bilgi almak için açılan resmi sosyal medya hesaplarına yoğun bir ilgi gösteriyor. Son dönemde instagram’ın öne çıkması ile diziler adına bu platformda da resmi hesaplar açılıyor, ayrıca fun hesaplarıyla da birçok içerik paylaşımı yapılıyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında The Wit Social List tarafından yayınlanan, en çok paylaşılan ve takip edilen diziler listesinden detay verdi.

Masumlar Apartmanı, Menajerimi Ara ve Uyanış Büyük Selçuklu dizilerinin sosyal medya başarısı! 8

Sosyal medyanın dizi fanları tarafından yoğun şekilde kullanıldığı bu listede de kendisini gösteriyor. Ekim ayı sonuçları hakkında verileri paylaşan Sina Koloğlu, şöyle yazdı:

“Dizilerine bu kadar bağlı sayılı ülkelerden biriyiz. Ekim ayında dünyada Instagram hesapları en çok takipçi alan üç yapım bizden… ‘Masumlar Apartmanı’ yayınlandığı günden bu yana 327 bin takipçiye ulaştı. ‘Menajerimi Ara’nın 147 bin, ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun ise 122 bin takipçisi olmuş. Tabii baktım bu rakamları çoktan geçmişler. 21 Ekim tarihine kadar olan süreyi kapsıyor veriler.”

Masumlar Apartmanı, Menajerimi Ara ve Uyanış Büyük Selçuklu dizilerinin sosyal medya başarısı! 9

Gerçekten de sosyal medya Türk dizi hayranları için vazgeçilmez bir bilgi kaynağı. Sadece bu 3 dizi değil, tüm yayındaki dizilerin ve daha önce yayınlanmış birçok dizinin sosyal medya hesapları takip ediliyor. Bu durum en çok da youtube üzerinde kendini gösteriyor. Yayınlanan videolar ve bunu izleyenler o kadar fazla ki, yeni bir dünya kuruldu dersek yanlış olmaz.

16 Kasım 2020 Pazartesi itibari ile listeye giren Masumlar Apartmanı dizisinin resmi instagram takipçi sayısı 392 bin oldu… Menajerimi Ara dizisinin resmi hesabı 188 bin takipçiye ulaştı. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin resmi instagram hesabı ise 155 bin rakamına ulaştı.