Ana sayfa Dizi Haberleri Mayıs ayında sete çıkmayı planlayan diziler hangileri?

Mayıs ayında sete çıkmayı planlayan diziler hangileri?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Koronavirüs salgını nedeniyle dizilerin yeni bölümleri çekilemiyor. Salgının boyutları da her geçen gün hem ülkemizde hem de dünyada artıyor. Ekran başındaki izleyiciler dizilerini geri istiyor. Tam bir kısır döngü…

Televizyon sektörü 1,5 kadar zaman kaybetti ve bunun ekonomik yansımaları da büyüyor. Televizyonların diziler olmayınca sönük kaldığı da bir gerçek… Bugüne kadar çok eleştirilen diziler, izleyicilerin ekranda başında en az 2 saatini geçirmede çok önemli bir işleve sahip. Koronavirüs salgını ile birlikte bu durum kendisini daha da çok hissettirdi.

Peki dizilerde çekimler yeniden başlayacak mı? Bunu sektörde kimse bilmiyor. Hatta öngörü de yapılamıyor. Ancak bazı örnekler var ki, birçok yapımı cesaretlendirdi. Örneğin Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi sete çıktı ve 3 bölüm hazırlandı. 2 bölüm yayınlandı ve 28 Nisan Salı günü de 165.bölüm ile 5. sezon finali yapılacak.

Mayıs ayı için sektörde birçok yapımcı yeniden sete çıkma planlaması yapıyor. Oyuncular bir süredir rehavet içindeydi ama formlarını ve imajlarını koruma noktasında titiz olduklarını da görüyoruz. Bazı oyuncular dışında imaj değiştirme çok az yaşandı. Bunun altında da her an dizilerin başlaması yatıyor.

Mayıs ayı için yapılan planlarda Sefirin Kızı, Zümrüdüanka, Kuzey Yıldızı dizilerinin net bir şeklide hazırlık yaptığı biliniyor. Ayrıca yaz ayı için planlanan dizilerin de Mayıs sonu itibari ile bir bir sete çıkma ihtimalleri var.

Arka Sokaklar dizisinin geçtiğimiz hafta sete çıktığı ve bölümlerin çekilmeye devam ettiği de ortaya çıkmıştı.

Ayrıca Kuruluş Osman da geçtiğimiz hafta sete çıkarak yeni bölümleri çekmeye başladı.

Bu dizilerin yanı sıra Tutunamayanlar, Kalk Gidelim, Ev Hali isimli dizilerle TRT1 oyuncuların evlerinden kendi imkanları ile yaptıkları çekimlerle yoluna devam etme kararlılığı sergiliyor.