Ana sayfa Sosyal Medya Melisa Sözen linç yedi! Songül Öden, Didem Balçın, İsmail Demirci çok sinirlendi!

Melisa Sözen linç yedi! Songül Öden, Didem Balçın, İsmail Demirci çok sinirlendi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – En son Alef dizisinde Yaşar karakterini Melisa Sözen canlandırmıştı. Başarılı performansı ile göz dolduran oyuncu, sosyal medya linçlerinden birisine maruz kaldı. Melisa Sözen’e bir takipçiden gelen çirkin mesaj şaşkınlık yarattı.

Ünlü oyuncu, bu mesajı instagram hesabından yayınladı ve sosyal medya linçinin hangi boyutlara geldiğini de mesajıyla gösterdi. Melisa Sözen, “Bu veya benzeri kişiler kendilerine duydukları güvensizliği, yetersizlik hissini, aşağılık kompleksini ve sevgisizliklerini bu üslupla dile getirdiklerinde iki şey düşünüyorum; ‘ya takmayın kafaya troller her yerde’ deyip dalga geçen bir dille cevabını vermek, ya da daha da güzeli “yazık” deyip geçip gitmek” şeklinde mesaj bıraktı.

Melisa Sözen linç yedi! Songül Öden, Didem Balçın, İsmail Demirci çok sinirlendi! 9

Ünlü oyuncu mesajının devamında ise bu kişiyi tanımadığını ama sahte bir hesap üzerinden yazıldığını belirterek, “Kişi kim bilemiyorum. Çünkü kendisi de bilmediğinden sahte bir hesapla yazıyor” diye belirtti. Bu ifade acaba sahte hesap üzerinden çevresinden birisinden birisi tarafından mı yapılıyor düşüncesini akıllara getirdi.

Seksist ve bayağı bir dil kullanılarak yazılan bu tür mesajlara birçok kişinin kadın, erkek fark etmeksizin maruz kaldığını hatırlatan Melisa Sözen, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Bizim de bu üslubu “aman boşver”lerle giderek normalleştirmemize ilk ve son kez bir şeyler yazmak istedim. Hakaret ederek kendinize ve dünyaya olan sinirinizi boşaltmak istiyor olabilirsiniz, bizim aynı üslupla cevap vermeyeceğimizden de emin olabilirsiniz; ki haklısınız. Ama psikolojik problemlerinize başkalarına saldırarak deva bulamazsınız. Siber zorbalığınız karşısında şahsen ben bu naçizane mesajı paylaşmak istedim. Beni incitmediniz. Ama siz ve sizin gibilerin elini kolunu sallaya sallaya insanlara musallat olarak kendini var etme çabasına da bir dur demek lazım. Her şeyi boş vermemek lazım alışkanlık yapıyor sonra.”

Melisa Sözen’e yapılan bu sosyal medya linçine birçok ünlü isim tepkisini gösterdi. Aslı Enver ve Hazal Kaya, kalp emojileri ile meslektaşlarının serzenişine destek olduklarını ifade ettiler.

Melisa Sözen linç yedi! Songül Öden, Didem Balçın, İsmail Demirci çok sinirlendi! 10

Didem Balçın, “Canım Melisam, asaletinle attığın tokat can acıtmıştır belki ama bunu yazan varlık hiçliğinde yok olacak kesin” diye not bıraktı.

Songül Öden ise, şöyle yorumda bulundu: “İçi dışı, oyunu, niyeti güzel Melisa. Çöpünü dökmek isteyen eleştiri ile nefret suçunu karıştıran bir zamanın içinde, cüreti kabahatinden büyük sevilmemiş ,sevmemiş, incitici, yürekleri öldürmeyi hedeflemiş yeryüzü ruhları için hep duam dileklerim… Ömründe bir defa dahi olsa sevgiye empatiye bulaşsa yürekleri, amin.”

Melisa Sözen linç yedi! Songül Öden, Didem Balçın, İsmail Demirci çok sinirlendi! 11

Kuzey Yıldızı dizisinde rol alan İsmail Demirci de bu linçe tepkisini dile getirdi. Oyuncu, “Klavye delikanlısı, zorba, seksist vesaire, tam olarak hiçbiri değil bu tür insanlar. Nasıl bu kadar kötü olunuyor bilmiyorum. Ne düşünüp yazıyorlar bilmiyorum. Ama iyi ki yaptın bunu. Sanmıyorum ama belki utanan olur. Canım arkadaşım” şeklinde mesaj bıraktı.

Selen Öztürk ise “Canım Melisa ‘boşverme’nin kıyılarından dönmemiz gerektiğini hatırlattın yine. Gönlün gibi olsun karşılaştıkların hep. Yürekli ruh” dedi.