TelevizyonGazetesi.com / Detay – Mert Fırat, instagram hesabından tatil fotoğrafını paylaştı. Oyuncunun fotoğrafında okuduğu kitaplar da görülmekte.
Tesla’nın Aforizmalar kitabı ile William Shakespeare’in II. Richard kitabını okuduğu görülen Mert Fırat, bir de Kızılderili’lerin sözünü mesaj olarak yazdı. (Kitaplarla ilgili detaylı bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.)
Hayranlarının 1 saat içinde 30 bine yakın beğeni yaptığı paylaşıma gelen yorumlar da şaşırttı.
Bazı takipçiler Kızılderili sözlerini çok beğendiklerini ifade ederken, bazıları ise yaz sezonunu açmış olması nedeniyle kıskandıklarını yazdılar.
Kimi hayranları ise ünlü oyuncudan yeni sezonda dizi beklediklerini belirttiler.
İşte Mert Fırat’ın paylaşımı:
—————
Kaç yaşında olduğun beni ilgilendirmiyor,
Aşk için,
Hayallerin için
Ve yaşıyor olma serüvenin için
Bir aptal gibi görünme riskini göze alıp alamayacağını bilmek istiyorum
Bana anlattığın hikayenin doğru olup olmaması beni ilgilendirmiyor
Kendine dürüst olmak için
Bir başkasını hayal kırıklığına uğratıp uğratamayacağını;
İhanetin suçlamasına dayanıp, kendi ruhuna ihanet edip edemeyeceğini
Bilmek istiyorum..
Güvenebilir ve güvenilebilir olup olmayacağını bilmek istiyorum… Oriah Mountain Dreamer(Kanadalı Bir Kızılderili) ☀️☀️☀️ @caressebodrum
Tesla, Aforizmalar:
Aforizmalar, Nikola Tesla’nın eserlerinden özenle derlenmiş bir seçki olmasının yanında, Nikola Tesla’ya ait fotoğraflardan oluşan bir “fotoğraf albümü”nü, hayatı boyunca aldığı patentlerin çizimlerini de içermektedir. Bu yanıyla, Türkçede çıkmış en kapsamlı Nikola Tesla kitaplarından bir tanesidir.
“Nefretiniz elektriğe dönüştürülebilseydi, bütün dünyayı aydınlatmaya yeterdi.”
“Bütün canlılar, evrenin çarkında iç içe geçmiş dişlilerdir.”
William Shakespeare, II. Richard:
II. Richard Shakespeare’in İngiltere’deki içsavaşlarla ilgili tarihsel oyunları arasındaki gerek şiirselliği, gerek oyun kişilerine sağladığı zengin olanaklar açısından en sevilen ve en sık oynanan yapıtlarından biridir. Öbür tarihsel oyunlarında olduğu gibi Shakespeare bu oyununda da Holingshed’in vakayinamelerinden yararlanmış ve geçiş döneminin çalkantılarını Ortaçağ krallık kavramı ile Yeniçağın siyasal gerçekçiliği arasındaki çelişkilerle sergilemiştir.
Oyunun kahramanı Kral II. Richard, geleneksel ve yüceltilmiş krallık anlayışını öylesine benimsemiş, bu kutsallığına inandığı konuyla öylesine başı dönmüştür ki, ülkesinin somut gerçekleri ve karmaşık sorunlarıyla başa çıkamayacak bir duruma düşmüştür. Başarılı bir eylem adamı olamadığı için de sürgüne gönderdiği amcaoğlu Bolinbroke’un geri dönüp haksız olarak el konulan topraklarını geri istediği zaman, Bolingbroke’un öbür soylulardan gördüğü büyük destek karşısında amcaoğluna topraklarıyla birlikte tacını da kendi eliyle vermiş, kendine acıyan bir oyuncu durumuna düşmüştür.
II. Richard oyun oynamaktan hoşlanan bir karakter olarak bir bakıma Hamlet’in habercisi gibi de düşünülebilir. Ancak Hamlet’in eylemlerine düşünceleri ve kullandığı sözcükler yön verirken, Richard’ın eylemleri sözcüklerinin denetimindedir. Shakespeare bu oyununda güzel söz söyleme esrikliğini oyun kişileri aracılığı ile sınırsızca kullanmış olsa bile, insan doğasının ve tarihsel gerçeklerin eksiksiz bir yorumunu sunmayı başarır.