Ana sayfa Güncel Haberler Mert Fırat’tan Cumhuriyet’in 100. yılına doğru önemli mesaj!

Mert Fırat’tan Cumhuriyet’in 100. yılına doğru önemli mesaj!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu günü 96 yıl geride kaldı. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’i ilanı ile birlikte bambaşka bir dünyanın kapıları bu topraklarda açıldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılında ünlü isimler de verdikleri mesajlarla bu özel ve anlamlı günü kutluyor.

Kutlamada bulunan isimlerden birisi de Mert Fırat oldu. Ünlü oyuncu instagram hesabından anlamlı bir paylaşıma imzasına attı.

100. yılına yaklaşan Cumhuriyet’in önemini işaret eden paylaşım şöyle:

“Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Bu sözü burada ayrıca izaha lüzum görmüyorum. Çünkü bu, Türkiye Cumhuriyetinin okullarında birçok vesilelerle eser halinde tesbit edilmiştir.
Kültür, okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden mâna çıkarmak, uyanık davranmak, düşünmek, zekâyı terbiye etmektir.

Türkiye Cumhuriyeti çocukları, kültürel insanlardır. Yani hem kendileri kültür sahibidirler, hem de bu özelliği muhitlerine ve bütün Türk milletine yaymakta olduklarına kanidirler.” 1936 (Afetinan, Atatürk Hakkında H.B., S. 261-62). .

Cumhuriyetimizin 96. yılında yılmadan, azimle çalışıp 100. yılımıza atılım ve devrimleri gerçekleştirmiş olarak gireceğiz… .

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, devrimci kader arkadaşlarının ve herşeyini bağımsızlık uğruna feda ederek, laik Türkiye Cumhuriyetini kuran milletimizin bayramı kutlu olsun!????????????????????????

Mert Fırat'tan Cumhuriyet'in 100. yılına doğru önemli mesaj! 7