Ana sayfa Sosyal Medya Merve Dizdar’ın filmi Toronto Uluslararası Film Festivali’nde görücüye çıkıyor!..

Merve Dizdar’ın filmi Toronto Uluslararası Film Festivali’nde görücüye çıkıyor!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başrollerini Merve Dizdar ile Saygın Soysal’ın oynadığı, Selcen Ergun imzalı Kar ve Ay adlı film dünya prömiyerini bu sene 8-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

Oyuncu Merve Dizdar heyecanını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. Ünlü oyuncu paylaşımında mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi;

“Kar ve Ayı” dünya prömiyerini, Toronto Uluslararası Film Festivali’nin önemli keşif filmlerine yer verilen Discovery Bölümü’nde yapıyor. Sevgili yönetmenim başta olmak üzere, tek tek bütün oyun arkadaşlarımı, yapım arkadaşlarımı, a’dan z’ye tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ederim. Tüm zorluklara, emeklere değdi ya…bu his bile yeter. Hocammm @selcenergun Toronto’da sizi görmek büyük mutluluk olucak. Hadi bakalım.”

Merve Dizdar'ın filmi Toronto Uluslararası Film Festivali'nde görücüye çıkıyor!.. 7

Yönetmen Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi  olan Kar ve Ayı, 47’nci Toronto Uluslararası Film Festivali’nin keşif filmlerine yer verilen Discovery Bölümü’ne bu sene Türkiye’den seçilen tek yapım oldu.

Türkiye-Almanya-Sırbistan ortak yapımı olan Kar ve Ayı’nın oyuncu kadrosunda Merve Dizdar ve Saygın Soysal ile birlikte Asiye Dinçsoy, Erkan Bektaş, Derya Pınar Ak, Onur Gürçay ve Muttalip Müjdeci yer alıyor.

Selcen Ergun’un yönettiği ve senaryosunu Yeşim Aslan’la beraber yazdığı filmde, kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki erk ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikâyesi anlatılıyor.