Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Mesut Akusta Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Mesut Akusta Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Mesut Akusta, 22 Şubat 1964 tarihinde Konya’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Mesut Akusta
Doğum Tarihi: 22 Şubat 1964
Doğum Yeri: Konya
Boyu: 1.80 m.
Kilosu: 85 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Sare Akusta
Babası: Ali Akusta
Eşi: Şafak Özbir
Çocuğu: Berfin Akusta
Instagram: https://www.instagram.com/mesutakusta/

Ailesi:  Henüz çocuk yaşlarında babasını kaybedince ailesiyle birlikte Ankara’ya taşındı. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı.  2016 yılında Şafak Özbir ile evlendi. Çiftin, Berfin adında bir kız çocuğu var.

Eğitim hayatı: Ankara’da lise eğitimini tamamlamasının ardından Edebiyat ve Sanat Fakültesi’nden mezun oldu.

Oyunculuğa nasıl başladı? Ankara’da çocuk oyunu ile tiyatroya başladı. 1992 yılında Hadi Çaman Yedi Tepe Oyuncuları’na katıldı. 1997 yılında Nezihe Araz’ın yazdığı Cahide oyununda rol alarak sahneye adım attı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘1993 yılında ‘Son Söz Sevginin’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Karagül’ dizisinde canlandırdığı ‘Kendal Şamverdi’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: İnsanlarla samimi ilişkiler kurmayı seviyor. Oyuncunun halktan uzak kalmaması gerektiğini düşünüyor. “Biraz samimiyimdir. Halk için bir şey yapıp halktan uzak yaşayamazsın. Ben de halktan uzakta kalmıyorum. O samimiyetimiz insanlara geçiyor. ‘İyi oyuncu, gerçekten bizi gıcık edebiliyor’ diye düşünüyorlar. Ben de seyirciyi rolümle gıcık etmeyi seviyorum. O yüzden hem beni seviyorlar, hem de benden nefret ediyorlar. Kötü karakterleri canlandırırken de eğleniyorum. Ben role çok şey katmayı seviyorum. O nedenle de bu tarz roller teklif ediyorlar.

Mutluluk kaynağı: Pek çok badire atlattı ancak hala sağlıklı olup işini yapabilmesi en büyük mutluluk kaynağı. “Başıma gelmeyen kalmadı. Kazalar geçirdim, ameliyatlar oldum. Bundan sonra aksilikler olmasın istiyorum. Trafik kazasında elmacık kemiğim kırıldı. Yüzümün şekli de değişti. Altı saat süren bir ameliyat geçirdim. Diz kapaklarımda onun getirdiği ağrılar oluyor. Çocukken 14 yaşımda beyin kanaması geçirdim ama bunlar öldürmedi. Şükür işimi hâlâ yapabiliyorum. Pozitif olmayı seviyorum.”

İlk sinema filmi: Fide Motan / Yanlış Saksının Çiçeği

Aşka bakışı: 50’li yaşlarda evlendim. Evlilik yapacak bir adam gibi durmazdım ama 200 kilometreyle duvara toslayınca oluyormuş. Eşime aşık oldum. İyi ki Şafak’ı tanımışım. Büyükada’da Şafak’ın oteli var. Ben de orada kalıyordum. Tesadüfen Şafak’ı orada gördüm. Ada başka bir hava yaratıyor. Birbirimize aşık olduk ve bugünlere geldik. Evliliğimiz de çok güzel gidiyor.”

Hayata bakışı: Hayatta sevdikleri söz konuşu olduğunda hep verici davranıyor. “Karacaoğlan’ın bir sözü var, ‘Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir’. Paylaşmayı severim, bu yüzden arkadaşlarım tarafından çok kazıklandım. ‘Başımın gözümün sadakası olsun’ diyorum. İyi bir insanım, iyi olmaktan vazgeçemeyeceğim. En büyük hazinem, ailem ve mesleğim. Kendime iyilik yapmıyorum. Kendime karşı cimri, başkalarına karşı cömerttim. Bundan sonra kendimi, moralimi, modumu yükseltecek şeyler yapmak istiyorum. Artık, ölene kadar kimseye borç vermeyeceğim. Çünkü bugüne kadar kime borç verdiysem hepsini kaybettim. Ne arıyorlar, ne de soruyorlar. Arkadaşlığınız bitiyor. Bugüne kadar iyilik yaptığım herkesi kaybettim. Ama iyi insan olmaktan vazgeçmeyeceğim. Bu nedenle de kandırılıyorum. Ölene kadar bir daha hata yapmak istemiyorum ama insanız sonuçta, hepimizin hataları oluyor.”

Baba olmak hayatını nasıl değiştirdi: Baba olduktan sonra daha dikkatli davranmaya kendisine daha iyi bakmaya başladı. “Aslında baba olduktan sonra düşüncelerim çok değişmedi. Hayatımda her zaman sorumluluk sahibi olmuştum zaten, sahiplenen de bir yapım vardı. Her geçen gün o baba olma duygum artıyor. Eve geldiğimde kızımı kucağıma aldığımda tüm yorgunluğum gidiyor.”

İş hayatına bakışı: Zorluklarına rağmen mesleğini çok seviyor ve yaşadığı sürece oyunculuk yapmak istiyor. “Oyunculuğu seviyorum; çünkü her türlü role girebiliyorsun, her duyguya hakimsin.  Bu, beden ve beyin açısından yorucu, hastalıklı bir meslek. İnsanı süründürebilir de öldürebilir de.”

Kariyer planı: İyiler, kötüyü daha iyi oynar diye düşünüyor. Kariyer planlamasında dişi roller her zaman tercih ettiği roller. Onu yoracak, zor rolleri daha çok seviyor.

Gelecek Hayali: Engelli bir karakteri oynamayı çok istiyor. “İçlerinde neyi nasıl yaşıyorlar, insanlarla iletişimleri nasıl, günleri nasıl geçiyor; inceleyip o role duygusuyla girip oynamak hoş olurdu. Bir de yaşlandırılıp o karakterin sesini de vererek oynamak isterim.”

Kaygıları: Kavgasız, gürültüsüz, insanların birbiri ile empati kurmayı becerebildiği bir ülke hayal etse de artık umutsuz ve hayal kurmaktan sıkılmış “Umutsuzluğum yaş almakla ilgili herhalde. Memleketimizin her bölgesi çok güzel. Halfeti’den birçok ülkeye içme suyu gidiyor. İnsanlar buraya pikniğe geliyor, utanmadan çöplerini bırakıp, ertesi gün tekrar aynı yerde piknik yapıyor. Türkiye’nin her yerinde aynı. Güzel bir ülke hayalim yok, çivisi çıkmış.”

Evde ne yapar? Mutfakla arası iyi, güzel menemen yapıyor. Kahvaltıyı çok seviyor. “Genelde evciyimdir. İncik boncuk yapmak için aletlerin olduğu bir çantam var. Arkadaşlarım ve kendim için tespih, kolye yapıyorum. Özellikle kehribar taşını çok severim. Kafam rahatlıyor, dinleniyor, stres atıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020: Babil / Süleyman

2019- Yüzleşme / Battal Torosoğlu

2017/2018- Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz-/ Ekrem Yıldıran

2017- Ölene Kadar / Tekin Zerdan

2017- Yıldızlar Şahidim/  Fikret

2016: Köroğlu – Bolu Beyi

2013/2016- Karagül/ Kendal Şamverdi

2011: Ay Tutulması- Şevket

2009: Ezel

2009: Umut- Turan Bey

2009/2011- Kurtlar Vadisi Pusu/  Ünsal Kemal Alnıaçık

2009/2011- Ezel / Komiser Serkan

2008: İpsiz Recep- Şerif

2007- Sessiz Fırtına/ Barut Demirci

2006- Karagümrük Yanıyor/ Gafur

2004: Çocuklar Ne Olacak- Oktay

2003- Kurşun Yarası/ Rıza

2001-  Benimle Evlenir Misin?

2001- Güz Gülleri

2000- Paşa Baba Konağı/ Hüdai

1998- Affet Bizi Hocam

1998- Deli Yürek/ Burhan

1997- Yasemin

1993- Son Söz Sevginin

SİNEMA FİLMLERİ

2019- 7. Koğuştaki Mucize / Yusuf

2019- Lady Winsley/ İsmail

2018- Börü/ İrfan Aladağ

2016- Memleket/ Seydi

2015- Kanlı Postal/ Komutan Esat

2013- Gitma Baba/ Harun

2012- Dağ / Kemal Karadağ

2010- Kako si?/ Fatih

2009- Umut

2006- Cenneti Beklerken/ Osman

2000- Filler ve Çimen

1998- Her Şey Çok Güzel Olacak / Resepsiyonist

1997- Yanlış Saksının Çiçeği

TİYATRO OYUNLARI

1997 – Nezihe Araz/ Cahide

Fehim Paşa Konağı

Atları da Vurdular

Şerefe Yirminci Yüzyıl