Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Mina Derman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Mina Derman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Mina Derman, 11 Nisan 2002 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu.

Adı: Mina Derman
Doğum Tarihi: 11 Nisan 2002
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.73 m.
Kilosu: 57 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Mavi
Instagram: https://www.instagram.com/mina.derman/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Mina Derman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Küçüklüğünden itibaren sanata karşı çok fazla ilgisi olduğunu söylüyor. “Hep sanatla uğraştığım için kendimi her zaman üniversitede sanatın bir dalıyla ilgilenirken hayal ederdim. Görsel sanatlar ya da sahne sanatları hayalimdi. Oyuncu olmaya karar verdiğim anı da çok net hatırlıyorum. Tam üniversite için bölüm seçme zamanındaydım, o yüzden ilerde ne yapmak istediğimden emin olmam gerekiyordu. Bana oyunculuk teklifi geldi. Ben de denemek, anlamak için eğitime başladığımda bu işi yapmak istediğime hatta başka bir iş yapmayı düşünmediğime emin oldum.”

Eğitim hayatı:  MEF Okulları mezunu oldu. Ünlü oyuncu Arif Pişkin’den oyunculuk dersleri aldı. Italya Milano Naba Academy’e üniversite eğitimi için başvurarak kabul edildi.

Hayatının dönüm noktası: Lise ikinci sınıftayken annesinin bir  arkadaşının markası için modellik yapması hayatının akışını değiştirdi. “Sonrasında sosyal medyadan beni fark eden bir yapımcı annemle irtibata geçiyor. Audition verdim, ama seçilmedim. Bunun üzerine eğitim almaya başladım. Yaz tatilinden dönerken, uçak yolculuğu sırasında Arif Pişkin hocamın eşi Gülistan Pişkin ile tesadüfen tanıştık. Sonrasında beni menajerimle tanıştırdı. İlk dizi projem ‘İncir Ağacı’ ile sektöre adım atmış oldum. Sonra ‘Bir Annenin Günahı’ adlı dizide ‘Zehra’ karakterine hayat verdim. Sonra ATV’nin ‘Baş Belası’ dizisinde Sıla karakteriyle izleyenlerin karşısına çıktım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2019 yılında, ‘İncir Ağacı ’ dizisinde canlandırdığı ‘İnci’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Baş Belası’ dizisinde canlandırdığı ‘Sıla’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Mina Derman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Aşka bakışı: Aşk bence plansız programsız ve stratejisiz yaşanır. Ne olduğunu anlamamak ve anlatamamaktır aynı zamanda. Ben ilişkilerimde her şeyi konuşarak hallettim şimdiye dek. İlişkide karşındakinin beni desteklemesi ve birbirimize bir şeyler katabilmemiz önemli. Zeka, sadakat, güven, komiklik ve anlayış da önemli elbette”

Düşünce yapısı: Şöhret olgusunu bir mevki olarak görmüyor. “Şöhret tam kelime anlamıyla; toplum tarafından tanınmak. İyi yaptığım bir işle bilinmek ve sevilmek çok tatlı bir duygu tabii. Ayrıca kendimi şanslı bulurum.  Çünkü şansa inanıyorum.

Hayata bakışı: Herkesin kendini nasıl iyi ve mutlu hissedecekse öyle yaşaması gerektiğini düşünüyor. “Hayat mottom; Sessiz bir şekilde çalış, bırak başarın konuşsun.’ Hayatımda ezbere dayalı bu eğitim sisteminin değişmesini çok isterdim. Bizim neslimiz teknolojinin içine doğduğu için önceki nesillerden biraz farklı. Bütün bilgiler, içerikler elimizin altında olduğu için her şeyi hızlı tüketiyor ve sıkılıyoruz. Ama iyi yönünden bakarsak, pratik zekası gelişmiş bir nesil olduğumuzu düşünüyorum. Eskiden aile ve dostluk kavramlarının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Şimdi herkes daha bireysel. Eğitim açısından da eski kuşağa göre çok daha özgürüz; üniversitede bölüm çeşitliliğinin artması ve hobilerimizin mesleğe dönüşebilmesi bence en önemli değişim çünkü sevdiğimiz işi yaparak para kazanmak büyük şans.”

İş hayatına bakışı: “Bir karakteri çıkarırken, üzerine çalışırken bence yetenek ve tecrübe çok önemli, tabii eğitim de cilası oluyor. Şahsen öyle hissediyorum. Yapmak istediğim her şeyde iddialıyımdır. Çünkü kafama koyduğum şeyleri yapana kadar çok çalışırım.”

Gelecek Hayali:  Yıllar içerisinde kendisini geliştirerek dünya çapında bir sanatçı olmak istiyor. “Bir oyuncu olarak hem ülkem hem de kendi adıma başarılı isimlerle büyük projelerde yer almak en büyük hayalim. Türkiye’de, birlikte çalışmayı en çok istediğim yönetmen Yüksel Aksu.”

Rol modeli: Annesini örnek alıyor. “Annem idolümdür, tanıdığım en güçlü kadındır.”

Sosyal medya ile arası nasıl: Sosyal medyada genelde yorumlara bakıyor. “Bazı sansürlü kelimeler var ama kendim için değil daha çok ailemi düşünerek yaptığım kısıtlamalar. Annem görse üzülür, babam görse kızar diye diye yaptıklarım var. En çok Snapchat, Instagram ve WhatsApp kullanıyorum. Sosyal medya hayatımızı çok kolaylaştırmakla beraber, zaman zaman bizi hayattan koparabiliyor. Başkalarının hesaplarını kendiminkiyle kıyaslamam. Henüz beni etkileyecek derecede olumsuz bir yorum almadım. Olumlu yorumlar da beni mutlu ve motive ediyor.”

DİZİLERİ

2022- Oğlum/ Ceren

2021- Baş Belası/ Sıla

2020- Bir Annenin Günahı / Zehra

2019- İncir Ağacı / İnci