Ana sayfa Sosyal Medya Nesrin Cavadzade, vefat eden Civan Canova’yı gerçek bir centilmen olarak tanımladı!

Nesrin Cavadzade, vefat eden Civan Canova’yı gerçek bir centilmen olarak tanımladı!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Civan Canova, 67 yaşında akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetmişti. Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan usta oyuncu, 23 Ağusto’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Mecidiyeköy Büyük Sahne’de düzenlenen törene, oyuncunun ‘Üç Kuruş’ dizisindeki rol arkadaşları, Nesrin Cavadzade, Uraz Kaygılaroğlu ve Bora Akkaş da katılmıştı. Törende gözyaşlarını tutamayan Nesrin Cavadzade sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da usta oyuncuya veda etti.

Paylaşımında son derece duygusal ifadeler kullanan Nesrin Cavadzade,  “Sete hep aynı prodüksiyon aracıyla giderdik. Bazen set dönüşlerinde de birlikte olurduk. Hep “Önce Nesrin Hanım’ı bırakın” derdi. Gerçek bir centilmendi. Kendi kuşağımda hiç görmediğim türden. Onunla her şeyi konuşabiliyorduk. Whatsapp grubumuzda edepsiz şakalar yaptığımda dönüp ondan özür dilerdim, o da “Nesrinciğim neden benden özür diliyorsun, ben bunlara gülemem mi sanıyorsun?” derdi” ifadeleriyle dikkat çekti.

Nesrin Cavadzade, vefat eden Civan Canova'yı gerçek bir centilmen olarak tanımladı! 7

Nesrin Cavadzade, Civan Canova’yı, “Hepimizi suya götürüp, susuz getirirdi. Ama hile ile değil, kurnazlıkla değil. Akılla, vicdanla, ruhla, yaşadığı hayatla, durduğu yerle, söylediği sözle, kapladığı hacimle. Onunla edebiyat, sinema, resim, şiir, tiyatro her şey konuşulurdu, her şey! En gencimiz, en bıçkınımız, en delikanlımızdı” sözleriyle anlattı.

Oyuncuyu hastanede ziyaret edemediği için duyduğu pişmanlığı da anlatan Nesrin Cavadzade, “En son “Abi sizi ziyarete geleceğim dediğimde, “Gel Nesrinciğim bekliyorum” dedi. Hiç hayır demedi, o kadar rahatsız hastanede yatıyorken bile. Ama işte kendi içimizde bölündük. Benim de basiretim bağlandı, ya gerçekten bir şey taşırsam hastaneye, ya benim yüzümden iyice kötülerse diye. Senin kapladığın hacim dolmaz Civan Abim. Seni çok seviyorum. İyi ki benim bir parçamsın artık. Kalbimdesin” sözleriyle Civan Canova’ya veda etti.