Ana sayfa Sosyal Medya Netflix ismini Türkçe’ye uyarladı, sosyal medya çalkalandı!

Netflix ismini Türkçe’ye uyarladı, sosyal medya çalkalandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dünyanın en büyük içerik platformu olan Netflix, ismini Türkçeleştirdi ve sosyal medyada büyük ilgi gördü. Netflix’in sosyal medya hesaplarında “Netflix ya da Nekşfliş” şeklinde yapılan sunum sosyal medya takipçilerinin gözünden kaçmadı.

Peki şirket neden böyle bir adım attı? Sosyal medya fenomeni Murat Övüç yaptığı paylaşım ile Netflix yerine Nekşfliş diye konuşunca bu ifadesi büyük beğeni topladı ve sosyal medyada bir hayli konuşuldu. Ardından da Netflix’in sosyal medya hesaplarında Türkçeleşmiş Nekşfliş’i gören takipçiler bu duruma bayıldı ve sosyal medyada bu konu gündem oldu.

190 ülkede toplamda 151 milyon kullanıcısı bulunan farklı türlerde ve dillerde birçok içeriğe sahip olan Netflix, Türkçe ismi ile çok beğenildi. Artık Netflix yerine Nekşfliş diyebilirsiniz…

Belgeselleri,filmleri, özel dizileri ile ücretli yayıncılığın kalesi konumundaki şirket, sosyal medya diline uygun mesajlarıyla da dikkat çekiyor.

Netflix’in yaptığı bu harekete sosyal medyada birçok kullanıcıdan takdir geldi. “Gönlümde taht kurdunuz” diyen birçok kullanıcı, Nekşfliş ismini de tuttu. İşte sosyal medyadaki paylaşımlar:

Netflix ismini Türkçe'ye uyarladı, sosyal medya çalkalandı! 10 Netflix ismini Türkçe'ye uyarladı, sosyal medya çalkalandı! 11 Netflix ismini Türkçe'ye uyarladı, sosyal medya çalkalandı! 12 Netflix ismini Türkçe'ye uyarladı, sosyal medya çalkalandı! 13