Ana sayfa Sinema Nurgül Yeşilçay, başarısını uluslararası ödülle perçinledi!

Nurgül Yeşilçay, başarısını uluslararası ödülle perçinledi!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Türk sinema ve dizi dünyasının en başarılı oyuncularından biri olan Nurgül Yeşilçay bir süredir setlerden uzakta. Başarılı oyuncu sessizliğini, aldığı uluslararası bir ödülle bozdu.

Nurgül Yeşilçay, 2019 yılında İran’da çekilen bir filmde rol almıştı. Başarılı oyuncu İran yapımı Beautiful Jinn (Güzel Cin) isimli filmde geçirdiği bir travma üzerine konuşamayan Dilaram isimli bir karakteri canlandırmıştı. Yapımcılığını Mehrdad Farid’in, yönetmenliğini Bayram Fazlı’nın üstlendiği filmde Nurgül Yeşilçay’a İranlı oyuncular Farhad Aslani, Leila Zare eşlik etmişti.

Beautiful Jinn isimli film çekilmesinden yaklaşık üç yıl sonra ABD’den ödüle layık görüldü. Nurgül Yeşilçay, dünyanın en önemli bağımsız film festivallerinden Next Generation Indie Film Awards’da En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. Filmde, akıl hastanesinde hademelik yapan Yedullah eşini kaybetmiştir. Hastaların güvendiği ve arkadaş olarak gördüğü Yedullah, Dilaram isimli hastaya da yardım etmek ister.

Nurgül Yeşilçay, başarısını uluslararası ödülle perçinledi! 7

İkinci Bahar dizisinde canlandırdığı Gülsüm karakterinden bu yana Türk izleyicilerin kalbinde taht kuran Nurgül Yeşilçay en son ekrana Son Nefesime Kadar isimli diziyle gelmişti. Ancak Fox TV’de ekrana gelen dizinin reytingleri düşük olunca beşinci bölümüyle final yapmıştı.

Nurgül Yeşilçay ardından bir tiyatro oyunuyla hayranlarının karşısına çıkmıştı. Başarılı oyuncunun Bir Barda Bir Gece isimli tiyatro oyununda rol arkadaşı yeni neslin dikkat çeken isimlerinden Afra Saraçoğlu’ydu.

Bir süre önce gazetecilere açıklama yapan Nurgül Yeşilçay, bu yaz tatil yapmayı düşündüğünü belirtmişti. Kariyerinde yeni adımlar atabileceğinini işaretini de veren Yeşilçay, televizyonun git gide zorlaştığını belirterek “Çok uzun süreler, çok zor. Artık sektörde sadece oyuncu olarak bulunmayabilirim” şeklinde konuşmuştu.