Ana sayfa Kadın Haberleri Nurgül Yeşilçay kısa sürede aralıklı oruç ile bakın nasıl zayıfladı?

Nurgül Yeşilçay kısa sürede aralıklı oruç ile bakın nasıl zayıfladı?

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay-  Ünlü Oyuncu Nurgül Yeşilçay, geçtiğimiz gün yaptığı bir paylaşımla herkesi şaşkına çevirdi. Oyuncu, çiçekli bir elbiseyle verdiği pozla takipçilerini  şaşırtmasının nedeni çok zayıflamış olması. Son olarak ekranlara Timuçin Esen ile birlikte Gülperi dizisi ile gelen oyuncu, sosyal medyadan zaman zaman kilo kaygısını esprili söylemlerle dile getiriyordu. Zira oyuncu, karantina sürecinde kendisini evde mutfağa adamıştı adeta!

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımları takip edenler bile Yeşilçay’ın kısa süre içerisinde bir anda bu kadar zayıflamış olmasına çok şaşırmış olmalı! Oyuncunun ‘aralıklı oruç’ olarak bilinen bir diyete başladığı ise yaptığı son paylaşımla ortaya çıktı. Ünlü oyuncunun dijital platform için çekilen Vahşi Şeyler isimli dizide rol alacağı biliniyor.

Yeni sezonda bu sürpriz proje ile dönecek olan Nurgül Yeşilçay, yaptığı diyetle diziye fit bir şekilde başlamak istemiş anlaşılan…Türkiye’nin ilk smart komedi dizisi olma özelliğini de taşıyan Vahşi Şeyler’in çekimleri de yakın zamanda başlayacak. Nurgül Yeşilçay da yeni dizisi öncesinde form tutma telaşında.

Oyuncu, sosyal medya paylaşımlarıyla pandemi dönemini evde oğlu ve sevgilisi Yapımcı Necati Kocabay ile geçirmiş ve çektiği videolar ve fotoğraflarla da pek çok kişi gibi o dönemde yemek yapıp durmuştu. Kilo aldığını da her fırsatta dile getiren oyuncu, bir süredir Bodrum’da tatildeydi.

Nurgül Yeşilçay kısa sürede aralıklı oruç ile bakın nasıl zayıfladı? 9

Nurgül Yeşilçay’ın geçtiğimiz gün yaptığı bir paylaşımla ne kadar zayıfladığını görenler şaşırdı. Yeni profesi öncesinde oldukça kilo verdiği ve forma girdiği görülen oyuncunun bu kısa sürede nasıl bu kadar zayıfladığını merak edenler, sosyal medya hesabından tüyoyu da aldılar.

Vahşi Şeyler isimli dizisine hazırlanan Nurgül Yeşilçay, ‘aralıklı oruç’ olarak bilinen bir yöntemi kullandığını yaptığı paylaşımda dile getirdi. Fasting ismi verilen sistemde belli saatler arasında aç kalınıyor ve yemek de belli saatler arasında yeniyor. Hem vücudu dinlendirmeyi hem de beslenme saatini değiştirerek yakmasını sağlamak amaçlanıyor.

İşte Nurgül Yeşilçay da bu şekilde kilo vermiş. Oyuncu, kahvaltısını neden geç yaptığını açıklarken, diyetini de açıklamış oldu…

Nurgül Yeşilçay kısa sürede aralıklı oruç ile bakın nasıl zayıfladı? 10

Şu şekilde tarif ediliyor aralıklı oruç diyeti:

“Aralıklı oruç diyeti vücudun belirli bölgelerinde biriken yağın kaybedilmesini ve metabolizmayı çalıştırarak hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayan popüler diyetlerden biridir. Diyet ve diğer kilo verme programlarından farklı olarak belirli saatlerde hiçbir şey tüketmeden yapacağınız beslenme şeklidir.

Sabah 7 ile 11 saatleri arasında aç kalınmasını tavsiye eden aralıklı oruç diyetinde saat 11 ile 12 arasında egzersiz yapılırken 12 ile 18 saatleri arası ise yemek yeme zamanı olarak belirlenmektedir. Saat 18 ile 23 arasında aç kalınması gereken intermittent fasting sürecinde saat 23 ile sabah 7 arası ise uykuya ayrılmaktadır.

Nurgül Yeşilçay kısa sürede aralıklı oruç ile bakın nasıl zayıfladı? 11

Bilim adamları tavsiye ediyor

Bilim adamları tarafından programlı yemek yeme olarak adlandırılsa da halk arasında aralıklı oruç diyeti olarak anılan bu diyet, uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Kilo vermek için yeni bir yaklaşım sunduğu ifade edilen bu diyet; kansere yakalanma riskini azaltırken diyabete ve bunamaya da iyi gelmektedir.

Açlık penceresinde sadece belli sıvılar tüketilebilir

Makarna, ekmek ve patates gibi karbonhidratların azaltılmasını tavsiye eden aralıklı oruç diyeti; tereyağı, yeşil sebzeler, derisiz tavuk eti, Hindistan cevizi yağı ve yağlı tohumlar tüketilmesini tavsiye etmektedir. Açlık penceresi sürecinde sadece bitki çayı, sade kahve ve bol su tüketilmesine izin veren diyet, kahve ve çayını sütsüz içemeyenler için bir miktar süt kullanımına izin vermektedir.”