Ana sayfa Dizi Analiz Oğlum için bir dizi deyip geçmeyin, anne babalar üzerinde büyük etkisi var!

Oğlum için bir dizi deyip geçmeyin, anne babalar üzerinde büyük etkisi var!

tarafından kadir kadir

Televizyongazetesi.com/Detay – Show TV ekranında yayınlanan Oğlum dizisinden şimdiye kadar 6 bölüm geride kaldı… Çarşamba akşamları izleyicisiyle buluşan dizinin hikayesinin derinliği adeta anne babalara ders niteliğinde. Ölen bir çocuk, onun ardından soru işaretleri, ailesinin yaşadığı büyük dram, suçlu gibi düşünülen bir başka çocuk ve ortaya çıkan çok ağır bir dram hikayesi.

Kaan’ın gittiği kreşten bir anda kaybolup parkta Efe’nin peşine takılması ve gittikleri ormanlık arazide ölü bulunması iki çocuğunda aileleri bir anda çok farklı duygu durumlarına sevk etti. Kaan ailesinin gözünün içine baktıkları biricik çocukları, Kaan ise evde ve okulda yaşadıkları, babasının davranışlarıyla iç dünyasında hiç de iyi bir ruh haline sahip olmayan çocuk karakter olarak çıktı karşımıza.

Oğlum için bir dizi deyip geçmeyin, anne babalar üzerinden büyük etkisi var! 3

Geride kalan 6 bölümde Efe oldukça zor zamanlar geçirdi. Son fragmandan gördüğümüz kadarıyla suçlu olmamasına rağmen itiraz etmediği için suçlu muamelesi gören Efe’nin suçsuzluğunu kanıtlayan bir video ile ortaya çıkıyor.

Bakalım hikaye bundan sonra nereye doğru akacak ama bir şey var, zor bir dünyada yaşıyoruz artık!. Daha hızlı, daha teknolojik ve daha acımasız. Birçok anne baba, özellikle büyük şehirlerde çocuklarının sokaklarda oynamasından bile korkar oldular. Çocuklar dışarıda birçok tehlikeyle karşı karşıyalar.

Oğlum için bir dizi deyip geçmeyin, anne babalar üzerinden büyük etkisi var! 4

Hal böyle olunca anne babalar için oldukça farkındalık yaratan bir dizi konumunda olan Oğlum dizisi, “Dizinin ilerlemesi lazım, takılı kaldı” yorumları yapılsa da ilk 7 bölümde net bir kanıt olmasa da tüm oklar Kaan’ın katil zanlısı olarak Efe’yi gösteriyordu.

Bir de tabii böyle bir durumunda hem ailenin hem de maruz kalacak çocuğun yaşadıklarını ve hissettiklerini iki taraflı görmek hazmetmek gerekiyordu. Dizide yaşanılanların birçok anne baba için bir ders niteliğinde olduğunu sosyal medyada yapılan yorumlardan da görebiliyoruz.

Çocuklarına karşı daha dikkatli ve anlayışlı olduklarını belirten Elif Hanım’ın yorumunda aynen şu cümleler yer alıyor; “Ben ve eşim kendi çocuklarımız için güzel şeyler öğreniyoruz. Konuşurken ve dinlerken daha dikkatliyiz artık.“

Oğlum için bir dizi deyip geçmeyin, anne babalar üzerinden büyük etkisi var! 5