Ana sayfa Dizi Haberleri Osman Sınav ne Sen Anlat Karadeniz’de ne de Gel Dese Aşk’ta derdini anlatamadı!

Osman Sınav ne Sen Anlat Karadeniz’de ne de Gel Dese Aşk’ta derdini anlatamadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Osman Sınav ismi Kurtlar Vadisi dizisiyle birlikte çok daha geniş kitlelere yayıldı. Böyle önemli bir dizinin yönetmenliğini yapması geniş kitlelerin de dikkatini çekmesini sağladı. Osman Sınav, sonraki projelerinde hep Kurtlar Vadisi referansı ile tanıtıldı…

Sen Anlat Karadeniz dizisinde kadına şiddet konusunda ortaya konulan anlaş nedeniyle ağır eleştiriler alan Sınav, yapımcısı olduğu bir başka dizi Gel Dese Aşk’ta da izleyicilere bir türlü derdini anlatamama durumu ile karşılaştı.

Kimsenin cesaret edemediği şeyleri gösterme çabası içindeki Osman Sınav, Kılıç Günü dizisinin ilk bölümünde de Türk televizyonlarında bir ilk olarak eşcinsel bir karaktere yer vermişti. Osman Sınav, “Ahlaksızlık propagandası yapmıyor, aksine o tip insanların profilini sergiliyoruz. Bu kişiler ve ahlaksızlıklarını gösterebilmek için ahlak sınırları dışına çıkmadan bir şeyler yapmak zorundayız” diye konuşmuştu.

Sınav ile ilgili Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu bir yazı kaleme aldı. Ünlü yapımcının kendisini tam olarak anlatamadığı sonucu değerlendirmeye yansıdı.

Kadına şiddeti tüm çıplaklığı ile ortaya koyma çabası içinde olan Osman Sınav, Sen Anlat Karadeniz dizisinde yaşananlar nedeniyle izleyicilerden adeta kırmızı kart aldı.

Osman Sınav ne Sen Anlat Karadeniz'de ne de Gel Dese Aşk'ta derdini anlatamadı! 7

Her şeyden önce kadına şiddeti normalleştirme ile suçlanan Osman Sınav, dizinin takipçileri tarafından sosyal medyada ciddi şekilde eleştirildi. Sınav’a yöneltilen Sen Anlat Karadeniz eleştirisinden bir başkası ise bu yapımda kadınların girdikleri hiçbir mücadeleyi kazanamaması gösterildi.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu konularda fikirlerini aktardığı yazısında izleyiciler ile Osman Sınav’ın ortak noktada buluşamamasının sebebine değindi.

İşte o yazıdan bir bölüm:

‘Sen Anlat Karadeniz’, Sınav’ın bir başka sert sahneleriyle tartışılmış yapımı… Kendisiyle konuşmuştum ve köşemde yazmıştım, “Şiddet sert bir şeydir. Onu hafifletmek, mazur göstermektir. Yapanlar, önce kendilerine iki tokat atsınlar. Ölenler (kadın cinayetleri) varken, neyi hafifletebiliriz?” demişti. Şimdi ‘Gel Dese Aşk’ta bir ‘çarpık ilişki’ sahnesi ve tepki sonrası yayından alınma durumu yaşandı. İzlenme oranları da pek keyifli değildi bunun da etkisi oldu, çünkü şikayet tek gerekçe değil. Çok şikayet edildiği söylenen dizi ve programlar, beklenen izlenme oranını alıyorsa pek kaldırılmıyor!

‘Gel Dese Aşk’ta Murat (Erkan Petekkaya) karısı Yasemin (Şebnem Bozoklu) ve kızının arkadaşı Bahar (İlayda Çevik) üçlüsü arasında dönen hikaye anlatılıyor. Kanalın hayatın gerçekleri üzerine kurulu programında daha yeni, “Eski sevgilisi, senin kocanın sevgilisiymiş. Siz o kocanın eski sevgilisiyle aynı evde kalırken Hami de eski sevgilisini görmeye gelmiş” diye cümleler vardı. Mesele bir yerde Sınav’ın dediği gibi “Yaşanan hayatta varsa, senaryoda da neden olmasın?” İşte ince çizgi de burada başlıyor. Bunu nasıl anlatacaksın? Bir de anlayacak izleyicinin olması…”