Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Özge Özberk bilinmeyen yönlerini anlattı, herkesi şaşırtan oyun tutkusu ortaya çıktı!

Özge Özberk bilinmeyen yönlerini anlattı, herkesi şaşırtan oyun tutkusu ortaya çıktı!

tarafından ker_def
Özge Özberk, “Hadi Be”ye Konuştu!

Başarılı sunucu Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı “Hadi Be”ye “Açık Aile” tiyatro oyununun başrol oyuncularından Özge Özberk konuk oldu. ‘Hadi Be,’ programında Emre Saygı’nın sorularını yanıtlayan Özge Özberk, son tiyatro oyunu “Açık Aile” başta olmak üzere, bilinmeyen yönlerine dair samimi açıklamalarda bulundu.

Kadının içinde bulunduğu hakikaten bir drama var aslında

Özge Özberk son tiyatro oyunu “Açık Aile”de oynadığı karakter ve oyun hakkında bilgi verdi: Kadının içinde bulunduğu hakikaten bir drama var aslında… Dışarıdan bakıldığında gerçekten çok trajik ama bunu inanılmaz bir şekilde traji komik bir hale getirmiş yazar Dario Fo ve eşi Franca Rame birlikte yazmış. Çok eğlenceli normalde… Aslına baktığınızda başınıza gelse gerçekten içinde bulunduğmuz durum şu: Sahnedeki oyunun açılışıyla alakalı bir durum var, yukarıda bir ilmek var, komedi oyununun içerisinde nasıl yer alıyor, alıyor ve çok da komik oluyor.

İnanç tabii ki güzel bir şey ama daha önemlisi çalışmak

Başarılı oyuncu üniversite sınavlarına girmeden önce okunmuş pirinç ve şeker yediğini açıkladı: Üniversite sınavına girdiğim zamanlar yedim ve hiçbir işe yaramadı, 3 sene kazanamadım. Okunmuş pirinçle, okunmuş şeker yedim, kombo değil midir bu? Pirinç yetmiyor tabii, çiğ çiğ yeniyor o pirinçler ama 3. senede kazandım. Bir paket yemek lazım herhalde… Ben az yediysem demek… İnanç tabii ki güzel bir şey ama daha önemlisi çalışmak!

Evet yeni paket çıktığında deyip çevirip ben orada 20 dakika warcraft anlattım

Özge Özberk bilinmeyen yönlerini anlattı, herkesi şaşırtan oyun tutkusu ortaya çıktı! 7

Özge Özberk World of War Craft oyunu hastası olduğunu söyledi: 100 level’lık karakterlerim var. Bununla alakalı çok komik bir şey yaşadım: Yeni paket çıktığı zaman baya oynuyordum, Raid’lere ailan giriyordum. Bakmayın böyle durduğuma… Bir gün NTV’deki Mirgün Cabas’ın programından beni aradılar, “yeni oyununuzla ilgili konuşacağız, görüşeceğiz” dediler. O zaman da tiyatro provaları falan başlıyordu. “Sizi ağırlayacağız” dediler diye hazırlandım, bekliyorum. Zannediyorum ki, yeni oyunumuzla alakalı. Bir anda evin önüne dev bir canlı yayın aracı geldi, sonra evin içine kameralar kurdular. Tiyatro oyunu için kurulum heralde diyorum ama bir tuhaflık var. Neyse sonra canlı yayına bağlanıldı: “Bütün dünyada çok tutulmuş oyun” falan… “Allah allah” diyorum içimden…

Günümüze uyarladık tiyatro oyununu kendi çapımızda ama bu kadar da dünya çapında falan. Ondan sonra oyunda sabahtan paket çıkacağı zaman bir gece öncesinden bizim “guild” dediğimiz gruplar bir araya gelir, D&R’larda paket çıkar çıkmaz alınır ve eve gidip yüklenir, oynanır böyle bir tuhaflık var. Ben de sabahlayanlardan değilim bu arada. Bir anda sorular oyunla alakalı geldi. “Karakteriniz 100 level” falan… Oyundaki karakter ne level’ı filan bir anda şimşekler çaktı deyince “Warcraft” oyunun yeni paketi çıktı. Evet yeni paket çıktığında deyip çevirip ben orada 20 dakika warcraft anlattım. Oyunu oynarken kendimi çok kaptırmıyorum ama çok heyecanlanıyorum.

Kısacası iyi ya da kötü hiç fark etmez ama sonuçta birebir kişiye ulaşabilecek bir durumdayız şu anda

İnsanların kendisine ve ünlülere ulaşmasıyla ilgili görüşlerini açıkladı: Eskidendi o ulaşılmazlık. Artık anında laf çakabilecekleri ya da sevdiklerini söyleyebilecekleri mecralar o kadar fazla ki… Mesela Instagram’dan kıyafet bile sorabiliyorsun… Eskiden nasıl ulaşıp da nereden giyindiğini öğrenecektin? “Saçın çok kötü olmuş, o kıyafet öyle mi giyilir?” gibi eleştiriler yapılabiliyor… Kısacası iyi ya da kötü hiç fark etmez ama sonuçta birebir kişiye ulaşabilecek bir durumdayız şu anda.

Çok sevdiği işi yapsın, tek isteğim o. Başarı zaten sonra gelecek.

Röportajın Doğru-Yanlış bölümünde “Oğlum hayatında her ne olursa olsun istediği mesleği yapabilir tercihlerine saygı duyarım?” sorusuna “doğru” cevabını kaldırarak açıklamada bulundu: Çok sevdiği işi yapsın, tek isteğim o. Başarı zaten sonra gelecek.

Ne ekersen onu biçersin, her şey döner dolaşır bir şekilde sana gelir

Özge Özberk “Açık Aile” tiyatro oyunu için hazırlanan dekor hakkında bilgi verdi: Biz aslında soyut çalışmak istedik. Aslında hikaye, bir evde, bir salonda geçiyor. Fakat birebir, motamot bir ev dekoru bize çok iyi gelmedi ruh hali olarak. Anlattığımız şey; “ne ekersen onu biçersin, her şey döner dolaşır bir şekilde sana gelir.” Yani biraz yuvarlak üzerine bir şey oluşturmak istedik, aslında anlattığımız şey çember .

Ocak ayında turnelerimiz başlıyor İstanbul içinde

Özge Özberk ilerleyen zamanlar’da “Açık Aile” oyunu ile turneye çıkacaklarını söyledi: Maslak Sahne’ye ait bir oyun “Açık Aile”. 4 oyun sonra, Ocak ayında turnelerimiz başlıyor İstanbul içinde… Ayrıca Ankara’ya, Antalya’ya da gidiyoruz Ocak ayında bir tek buraya bağlı değiliz.