Ana sayfa Sosyal Medya Pelin Akil hüngür hüngür ağladı, biberonu kıskandı ama bu büyük deneyimdi!

Pelin Akil hüngür hüngür ağladı, biberonu kıskandı ama bu büyük deneyimdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay –Ünlü oyuncu Pelin Akil, şu sıralarda Kaan Sekban ile birlikte Son 5 Yıl isimli müzikli oyun projesinin hazırlıklarını sürdürüyor. İkiz kızları Alin ve Lina’yı büyütmek için her türlü özveriyi de sergileyen ünlü oyuncu, annelik hakkında hayranlarını bilgilendiren paylaşımları ile de dikkat çekmekte.

Anne olduğu ilk anlarda yaşadığı sıkıntıları paylaşan oyuncu, ilk başka sütünün gelmemesi nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadığını ama çevresinden aldığı destek ile ayakta kaldığını ifade etti.

Bir dönem bebeklerinin biberona alışması nedeniyle ağladığını yazan oyuncu, “Resmen biberonu kıskandığımı bilirim sanki anneliğim bitmiş gibi” diye yazdı.Bebeklerini emziremediği dönemleri artık üzülmediğini belirten Pelin Akil, “Benim kokuma, ilgime, sevgime aşık onlar. Bunlarla besleniyorlar o kadar farkındayım ki, fakat yine de annelere rahat yok” diyerek takipçilerine de güç verdi.

İşte Pelin Akil’in  instagram hesabından paylaştığı, annelik deneyiminin detayları:

Pelin Akil hüngür hüngür ağladı, biberonu kıskandı ama bu büyük deneyimdi! 7

İkizlerim doğduğunda hastanedeki ilk zamanlar, öyle onları doyuracak kadar sütüm gelmedi. Çevreden gelecek baskılara karşı farkında olmadan tüm zırhılarımı giyinip kuşanıp gitmişim doğuma. Üstelik hiç kimsenin beni üzmek bilinciyle yapmadığını bildiğim halde gelecek yorumların kafamın içini kemirmesine engel olamıyordum. İlk zamanlar hastanede sudan çıkmış balık gibi savunmasızken elimden hemşireler tuttu ve ilk adımlarımda bana güç verdiler.

Daha sonra evde kendi çabama eklenen ailemin, eşimin yardımlarıyla, masajla, beslenmeyle, uykuyla bir seans birine meme diğerine biberon sonra diğerine meme öbürüne biberon vererek hem emzirdim hem de anne sütünü biberonla vererek besledim. Benim de evde sütüm hiç gelmeye bilirdi, gelen sütüm onları doyurmaya yetmeye bilirdi ben yine de elimden gelenin en iyisi yapmış iyi bir anne olacaktım.

5 ayın sonunda biberona alışan minikler, emmemeye, ittirmeye ve biberonla daha iştahla beslenmeye başladılar. Ben evde bir ağla bir ağla, ne saçma! Resmen biberonu kıskandığımı bilirim sanki anneliğim bitmiş gibi! Bir de mama veren anneleri düşünün. Sağıp sağıp veriyorum, oldukça meşakkatli bir mesai- ikizlerim olduğunu da düşünürseniz, uyku yok. İkisini de sütümle beslediğimi duyan insanlar “ikizleri anne sütüyle beslemek zordur, kimseye söyleme, kimsenin yanında sağma, nazar değer, sütün kesilir” falan da filan da dediler. Kulaklarımı kapadım fakat ister istemez zihnime giriyor ve endişe yaratıyordu bu söylemler.

Ev kalabalıkken gizli gizli gidip sütümü dolaba koymuşluğum bile var. Ne baskılar Allah’ım, ne korkular, ne kaygılar. Şimdi kendi özgün anneliğimin tadını çıkartıyorum, emziremediğim için de üzülmüyorum artık, benim kokuma, ilgime, sevgime aşık onlar. Bunlarla besleniyorlar o kadar farkındayım ki, fakat yine de annelere rahat yok.

Herkes her şeyi çocuğun öz annesinden daha iyi biliyor özellikle diğer anneler. Annelik tecrübesi olanın da, çok enteresandır ki olmayanın da söyleyecek sözü, verecek çok aklı var. Salın arkadaş her anneyi kendi haline! Herkesin hikayesi ve ihtiyacı başka, her anneyle evladının ilişkisi ise bambaşka. Bu da benim hikayem, sizin hikayelerinizi bekliyorum #anneyelafyok