Ana sayfa Dizi Haberleri Poyraz Karayel’in Sema’sı, Kalbimin Sultanı’nın Esma Sultanı Emel Çölgeçen yine döktürüyor!

Poyraz Karayel’in Sema’sı, Kalbimin Sultanı’nın Esma Sultanı Emel Çölgeçen yine döktürüyor!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz
Emel Çölgeçen ismi birçok izleyicinin hemen hatırlayabileceği bir isim olmayabilir…

Onu rollleriyle daha iyi hatırlayanlar çok olacaktır.

Örneğin Aliye dizisinde Meriç Karahan…

Veya Geniş Aile dizisinde Nilüfer…

Poyraz Karayel dizisinde Sema…

9 Temmuz 1976 İstanbul doğumlu olan Çölgeçen, Marmara Üniversitesi İktisat Bölümünü ikinci yılında terk etti ve sonrasında Akademi İstanbul Tiyatro bölümünde okudu.

2004 yılında Aliye dizisinde Meriç Karahan karakteri ile bir anda tanındı.

Arka Sokaklar’ın dikkatli takipçileri 5. sezonda Seyrak karakterini hatırlayacaktır.

Sağır Oda dizisinde ise Azra olarak izlemiştik.

Kariyerinde dizi ve filmden oluşan 24 projede yer alan Emel Çölgeçen, 2010-2011 yıllarında Geniş Aile dizisinin rüzgarına kapılanları Nilüfer karakteriyle mutlu etmiştir.

Geniş kitleler tarafından tanındığı dizi ise Poyraz Karayel olmuştur. Avukat Sema rolünü başarıyla canlandıran oyuncu, daha sonra Kırlangıç Fırtınası dizisinde Ülfet olarak ekranda yer aldı.

Şimdilerde ise Star TV ekranlarında izleyici ile buluşan ve 4 bölümü ekrana gelen Kalbimin Sultanı dizisinde Esma Sultan karakteri ile izliyoruz.

Hala birçok izleyicinin aklında Poyraz Karayel’in Sema’sı olarak kalsa bile, Kalbimin Sultanı dizisindeki başarılı oyunculuğu ile takdiri hak ediyor.

Dizide hünerlerini sergileyen Çölgeçen, Esma Sultan rolüne adeta ‘cuk’ diye oturmuş.

Zevkle izlenen dizinin keyif veren Esma Sultan karakteri, Çölgeçen’in kariyerine olumlu cümlelerle yazılacak bir rol oldu.

ESMA SULTAN / Emel Çölgeçen

Poyraz Karayel'in Sema'sı, Kalbimin Sultanı'nın Esma Sultanı Emel Çölgeçen yine döktürüyor! 7

Sultan 4. Mustafa’nın kız kardeşi olan Esma Sultan, henüz 14 yaşında iken Kaptan-ı Derya Hüseyin Paşa ile evlendirilmiştir. Kendisinden 22 yaş büyük kocası vefat ettiğinde, Esma Sultan 25 yaşında dul kalır.

KALBİMİN SULTANI DİZİSİ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Esma Sultan’ın en belirleyici özelliği iktidar tutkusudur. Bu özelliğini annesinden alır. Ağabeyi 4. Mustafa’nın tahttan indirilişini ve öldürülüşünü asla kabullenmeyen Esma Sultan, annesi Sineperver ile birlikte Sultan Mahmud’u tahttan indirip yerine kendi geçmek isteyecek kadar gözü karadır. Halet efendi sayesinde Yeniçerilerle arasını iyi tutar. Yeniçeri Ağası Habib Ağa ile işbirliği yapıp, Yeniçerileri ayaklandırmanın yollarını arar.