Ana sayfa Sosyal Medya Reyting şampiyonu Masumlar Apartmanı, Sen Çal Kapımı’dan 9 kat fark yedi!

Reyting şampiyonu Masumlar Apartmanı, Sen Çal Kapımı’dan 9 kat fark yedi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında fırtına gibi esen Masumlar Apartmanı dizisi, aynı zamanda AB ve ABC1 gruplarında son bölümüyle 16-17 reyting oranlarına yükselerek, bu sezonun şampiyonu oldu. 2020-2021 sezonunda bu iki kategoride en iyi sonuçları elde eden dizinin müthiş bir izleyici desteği bulunuyor. Ancak bu desteği sosyal medyada göremiyoruz.

Medya Takip Merkezi’nin dijital araştırma servisi olan Digilup’un Aralık ayının son haftasındaki verilerine göre dizilerin sosyal medya karnesi ortaya çıktı. Sosyal memdayad en çok konuşulan diziler listesinde uzun süredir birinci sırada olan Sen Çal Kapımı yine yerini koruyor. Hande Erçel ve Kerem Bürsin ikilisinin güçlü uyumu, hayranların da etkili mesajları ile dizi yine sosyal medyanın zirvesinde yer alıyor.

Haftalık olarak yapılan “en çok konuşulan diziler” araştırmasında 329 binden fazla ileti elde ederek Sen Çal Kapımı dizisi birinci sırada yerini aldı. Ancak dizinin Cumartesi akşamları Fox TV ekranında 4-5 arası reytingler elde edebildiğini ve rakiplerinin çok gerisinde yer aldığını hemen hatırlatalım.

Hercai dizisi de en fazla totalde 6’lı oranlara çıkmasına rağmen sosyal medyadan 126 binden fazla ileti elde ederek ikinci sırada yerini aldı. Üçüncü sırada ise 113 binden fazla ileti ile Sefirin Kızı dizisini görüyoruz.

Bu sonuçlar da gösteriyor ki, aslında sosyal medya ile televizyon reytingleri arasında büyük bir uçurum var. Bu 3 dizi de yayınlandıkları akşamlarda rakiplerinden fark yiyen yapımlar… Sen Çal Kapımı’nın yayınlandığı Cumartesi akşamları Gönül Dağı dizisinin büyük üstünlüğü var. Sefirin Kızı’nın yayınlandığı pazartesi akşamları Uyanış Büyük Selçuklu çok güçlü konumda. Hercai’nin yayınlandığı Cuma akşamlarının sahibi ise Kırmızı Oda dizisi…

Bir başka detay ise daha da şaşırtıcı. Sezonun en başarılı yapımı olan Masumlar Apartmanı, en çok konuşulan diziler listesinde 37 binden fazla ileti ile 10. sırada yer aldı. Yani, diğer tüm dizilere fark atan televizyon reytinglerinde bir rekorun da sahibi olan Masumlar Apartmanı, tam bir sosyal medya fakiri konumunda.

Reyting şampiyonu Masumlar Apartmanı, Sen Çal Kapımı'dan 9 kat fark yedi! 8

Sen Çal Kapımı, reyting şampiyonu Masumlar Apartmanı dizisine sosyal medyada neredeyse 9 kat fark attı. Bu da çok ilginç bir durum olarak sosyal medya gerçeklerini gözler önüne seriyor.

Sonuç olarak; sosyal medyada en çok kim konuşulur ise, reytinglerde o yapımın birinci olması gibi bir durum yok. Yani sosyal medyanın reytinglere ciddi bir etkisi bulunmuyor.