Ana sayfa Dizi Haberleri Saniye olabilmek için baya çalışmış! Bir Zamanlar Çukurova’da oynayan Selin Yeninci’den itiraflar!

Saniye olabilmek için baya çalışmış! Bir Zamanlar Çukurova’da oynayan Selin Yeninci’den itiraflar!

tarafından zk zk
Atv’nin büyük dikkat çeken ve ilgiyle izlenen dizisi Bir Zamanlar Çukurova’da baş rollerden sıklıkla rol çalın bir karakteri oynuyor Selin Yeninci.

Her ne kadar baş rollerde adı geçmese de oyunculuğu ve performansıyla diziyi takip edenlerin uzun süredir dikkatini çekmekte.
Gaffur’un eşi olarak diziye ayrı bir renk katan Saniye’yi oynayan Selin Yeninci, bu karaktere girebilmek için kendisini uzun süre eğitime almış.

Sabah Gazetesi’nden Ömer Karahan’a bir röportaj veren Yeninci, Saniye karakteri için şunları söylüyor:

“ynadıkça tanıdığım ve tanışmaktan son derece memnun olduğum genç bir kadın. Yoklukla ilgili net bir bilgisi olan, çalıştığı konağın işlerini sevgiyle yapan, kocasıyla dürüst bir ilişki yaşayan, en büyük korkusu binbir mücadeleyle kurduğu düzenin bozulması olan, zeki, neşeli, güçlü, yaman bir Çukurova kadını.”

“‘Saniye’ de tüm bu zorluklarla baş etmeyi göze almış güçte, akılda ve kalpte bir kadın. Ben de Selin olarak inandığım yanlarıma sahip çıkarım. Bu bazen bir projem, bir hissim, bir dostum, bir anım olur. Aynı ‘Saniye’ gibi işimi çok severek yapıyorum ama o bana göre daha cesur, kararlı, anaç ve iş bitiren bir kadın” ifadesini kullanıyor.

Dizinin senaryosunu ilk eline aldığında Saniye karakterinden başka bir şey düşünemediğini ve bir Adanalı gibi davranabilmek için de sıkı bir çalışma yaptığını anlattı Selin Yeninci ve şunları söyledi:

Saniye olabilmek için baya çalışmış! Bir Zamanlar Çukurova'da oynayan Selin Yeninci'den itiraflar! 7

“İlk okudumda ‘Saniye’den başka birşey düşünemez oldum. Aklım o kadar ‘Saniye’nin olduğu sahnelerde kalıyordu ki, ilk bölümü defalarca okudum. Sete çıkmadan önce iki ay boyunca çok sıkı bir rol deşifrasyonu ve şive çalışmasına başladım. İlk önce Çukurova’nın atmosferini anlayabilmek için çok fazla Yaşar Kemal ve Orhan Kemal okudum.
Şive çok özen gösterdiğim, hassas bir detay.

Hedefim ‘Saniye’nin çok gerçek olmasıydı ve bu amaca yönelik çalıştım. Adana’nın neredeyse tamamını yürümüş olabilirim gözlem için. Bir yere varmaksızın toplu taşımada çok vakit geçirdim. Adana’da doğup büyümüş kadınları tanıyabilmek ve kulağımı söyledikleriyle doldurmak için çok kez kadınlar hamamına gittim.”