Ana sayfa Dizi Haberleri Savaşçı dizisi bir efsaneyi yıktı geçti, bakalım nasıl toparlayacaklar?

Savaşçı dizisi bir efsaneyi yıktı geçti, bakalım nasıl toparlayacaklar?

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Başrollerinde Berk Oktay, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Murat Serezli’nin yer aldığı Savaşçı dizisinin 43. bölümü 6 Mayıs Pazar günü saat 20.00’de Fox TV ekranlarında olacak.

Dizinin 42. bölümünde rahatsız edici sahneler vardı. Amerikalılar, Kılıç Timi’nin üzerine füze atarken, Albay Kopuz topuklarını vura vura üsse dönmüştü. Yüzbaşı Kağan Bozok, füzenin yıktığı mağarada mahsur kalırken, Tim’in diğer askerleri teröristlerin bölgeye gelmesi nedeniyle oradan ayrılmış ve ‘arkada adam bırakmayız’ efsanesini yıkmıştı.

İzleyicileri rahatsız eden bu sahnelerden sonra dizinin 43. bölümünde nasıl bir telefi geleceği merak konusu olmuştu.

43. bölüm 1. fragmanı yayınlandı ve füzeyi attıran komutanı kıstıran Kılıç Timi, onu hedefe oturttu. Ancak Amerikalı komutana ne olduğunu ancak Pazar günü dizide öğrenebileceğiz.

Savaşçı dizisi bir efsaneyi yıktı geçti, bakalım nasıl toparlayacaklar? 7

“Geride adam bırakmayız” sözünün Amerikan askeri filmlerinin bir klişesi olduğunu sanmayın. Tüm ordular için geçerli bir kriter bu. Ancak nedense Savaşçı dizisinde bu kriteri yıkan görüntüleri 42. bölümde izlemiştik. Mağarada üzerine düşen toprak ve taş parçaları arasında yaşam savaşı veren Kağan Bozok’u  teröristlerin bölgeye gelmesi nedeniyle bırakıp, oradan topuklayan Kılıç Timi, bakalım nasıl geri dönecek ve bu geri dönüş izleyiciyi ikna edebilecek mi?

Amerikan filmlerinde “geride adam bırakılmaz” ama Türk asker dizisinde “geride adam bırakabilir” imajının uzun süre unutulmayacağı aşikar.

Kağan Bozok’un ölmesi durumunda dizi zaten biter, bu yüzden bir veda beklemiyoruz. Ama onun kurtulma öyküsünün 1-2 bölüme yayılma ihtimali olabilir.

İşte 43. bölüm 1. fragmanı:

SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Kılıç Timi, karargahtaki eğlence sırasında, kırsaldan gelen saldırı haberiyle harekete geçer. Albay Kopuz saldırıyı yapanın Çeto ve Roza olduğunu ve doktorları rehin aldıklarını öğrenir. Kılıç Timi, Çeto ve Roza’nın izini sürerken aldıkları istihbaratla, asıl hedefin çok daha büyük olduğu ortaya çıkar ve farklı örgüte mensup çok tehlikeli iki teröristin izine ulaşırlar.

SAVAŞÇI DİZİSİ TÜM BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Bu iki teröristle ilgili ortaya çıkan gerçekler ve bir araya gelecekleri bilgisi Albay Kopuz’u ve General Kutalmış’ı endişelendirir. Ancak hiç beklenmeyen bir gelişme daha olur ve bu teröristlerle ilgili karargaha yabancı devletlerden ortak operasyon talebi gelir. Kuşku uyandırıcı bu taleple ilgili Albay Kopuz gerekli önlemleri alırken, teröristlerin buluşacağı noktaya ulaşan Kılıç Timi büyük tehlike altındadır…