Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Seda Türkmen kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Seda Türkmen kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Seda Türkmen, 14 Kasım 1986 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Seda Türkmen
Doğum Tarihi: 14 Kasım 1986
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.71 m.
Kilosu:   52 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Ela
Kardeşleri: Selin Türkmen
Instagram: https://www.instagram.com/sedaturkmen
Evcil Hayvanları: Köpeği Leyla

Seda Türkmen kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ablası Selin Türkmen’de tiyatro sanatçısı.  Annesi ilk başta oyuncu olmasını istemedi. “Annem ablanın neler çektiğini görmüyor musun diyerek ilk başlarda benim de oyuncu olmamı istemedi ancak sonra azmimi görünce destekledi, ailem her zaman desteğini hissettirmiştir.”   

Çocukluk yılları: Lisede keman eğitimi alırken o sıralarda konservatuarda okuyan ablası Selin Türkmen’e özenerek oyuncu olmayı kafasına koyuyor.  “Ablam Selin Türkmen’in izinden gittim. Onu sahnede görüp özendim. Beni o yetiştirdi.”

Eğitim hayatı: Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur.

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimini 2009 yılında rol aldığı ‘Papatyam’ dizisi ile yaşadı.

Hangi proje ile parladı? 2013 yılında rol aldığı ‘Fatih Harbiye’ dizisi ile dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: Neşeli, hayat dolu, yüzünden gülümsemesi eksik olmuyor. ”Sinirim bozulunca gülerim, ağlıyorsam bir anda gülmeye başlarım, mutsuz olduğumda gülerim, gülerken zaten gülerim.”

Kişisel gelişim: Lisede keman bölümünde okuduğu için amatör olarak müzikle uğraşıyor. “Daha önce kemancıydım. Ama müzikte iddialı değilim. Amatör olarak uğraşıyorum. Tiyatrodan arkadaşlarla kayıtlar yapıyoruz.”

Seda Türkmen kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sosyal: Moda’yı çok seviyor, boş zamanlarında arkadaşları ile burada vakit geçiriyor. “ Modayı İzmir’e benzettiğim için seviyorum. Yıllarca Karşıyaka çocuğuydum, şimdi Kadıköy çocuğuyum. Mahalle dostluklarımız var. Elimde bir kitapla bir kafede ya da arkadaşlarımla sahilde görebilirsiniz beni. Bir şeyler tıngırdatırız.”

Düşünce yapısı: -“Beş sene boyunca hem oyunculuk eğitimi aldım hem de sadece tiyatroyla ilgilendim. Asistanlık yaptım, bilet sattım, yer gösterdim, tuvalet temizledim. Bu aşamalardan geçilmesi gerekiyor. Oyuncular bu sistemin sadece bir parçasını oluşturduklarını anlamalı. Dışardan bakınca oyunculuk havalı bir iş. Oysa büyük bir emek var ortada. Oyuncular bunu görmeli.”

Sette nasıl birisi?  Disiplinli. “Ben görev adamıyım, çok disiplinli oluyorum hatta bunaltabiliyorum bile.  Oyun okurken en az 5-10 kitap bitirmek gerektiğini düşünüyorum. Provalardan önce karakterine hazırlanmak için bedenini çok iyi ısıtmak, kullanmak gerektiğini düşünüyorum yine aynı şekilde. Seda sen de bunu yapacaksın dendikten sonra da önüme geçilemez o konuda.”

Mutluluk kaynağı: Çocuğu olsun istiyor. “İnsan hayata umutla bakınca ister çocuk. Benim hayatta yakıtım umut.”

İlk sinema filmi: Osman Taşçı/  Poyraz Karayel: Küresel Sermaye (2017)

Hayran olduğu kişi: Haluk Bilginer

Aşk tanımı: “Aşk senin içindedir. Sen onu istersen insana, istersen böceğe, hayvana, bitkiye, istersen tanrıya yani neye istersen ona kondurursun. Yeter ki sen onu yaşamak iste. Bu yüzden tabii ki büyük motivasyon kaynağı. Aşk olmazsa olmaz…”

Evliliğe bakışı: İki insanın birbirine güvenip destek vermesi çok güzel bir şey. “Bazıları çok gençsin, neden evleniyorsun diyor ama evliliğe nasıl baktığınız önemli. Neden evlenmeyeyim ki? Hayat zor, şartlar zor. İki insanın birbirine destek vermesi kadar güven verici, güzel bir şey yok hayatta. İki elin birleşmesi kadar huzur verici ne var ki? Evliliğe hiç karşı değilim. Evlenebilir herkes.”

Hayata bakışı: Her zaman olumlu bakıyor, hayata kesinlikle küsülmemesi gerektiğini düşünüyor. Karşılaştığı olumsuzluklarda, hep kendisinde bir kusur aramanın gerekli olduğunu savunuyor. “Ben diyaloğa çok önem veriyorum. İnsana çok kıymet veriyorum. Çok romantik bir yerden söylüyorum bunu. Bir insanın bir insanla anlaşamayacağı hiç bir nokta yok.  Dolayısıyla hayatta başımıza ne geliyorsa, doğru ilişkiyi kuramamamızdan, ön yargılı olmamızdan, birileri adına karar vermemizden, öz güven eksikliğimizden… Aslında hepimiz çırılçıplağız ve gözünün içine baktığında mevzu bitiyor”

İş hayatına bakışı: “Oyunculuk için süründüm, gerekirse yine sürünürüm” diyor. Okulu bitirince oyuncu olunmuyor bir kere böyle bir gerçek yok.  Ondan sonra asıl mesele başlıyor. Başka bir öğrenim dönemi.  Bütün ezberini unutup bir oyuncu olarak, hamur olarak ben ne yapabiliyorum, ne almışım, ne öğrenmişim, ne okuyacağım? Yani süreç asıl okul bittikten sonra başlıyor. Ben de önce 5 sene kadar yönetmen asistanlığı yaptım.”

Seda Türkmen kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Gelecek  Hayali: Kendi tiyatrosunu kurmak istiyor.  “En büyük hayalim ailem ve dostlarımla birlikte kendi tiyatromu kurmak. Provada oyunculara İstanbulkart, öğle yemeği ve bir defterle kalem verebileceğim bir oyun sahnelemek istiyorum.”

Kaygıları: Ülke insanının sanata bakış açısından kaygılı. “Bizim ülkemizde sanata verilen değer çok az olduğu için ve bu konuda eksiğimiz olduğu için bundan sadece tiyatrocular değil, bütün sanatçılar etkileniyor.

Kimlere hayranlık duyar? Haluk Bilginer

Doğa ile ilişkisi: Bisiklete binmeyi seviyor.

Evde ne yapar? Kitap okuyor, arkadaşları ile vakit geçirmekten hoşlanıyor.

Hobisi: Profesyonel düzeyde keman çalıyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Benim Tatlı Yalanım /Burcu Eren

2017 – Kanatsız Kuşlar /Tuba

2017- Sahipli / Hülya

2016 – Hayatımın Aşkı /Sema

2016- 3G Geldim Gördüm Güldüm Show

2015 – Mutlu Ol Yeter /Ayşe

2015 – Eğlendirme Dairesi

2013/2014 – Fatih Harbiye /Fahriye

2013- Mitoz

2012 – Annem Uyurken /Derya

2009/2010 – Papatyam /Arzu

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Fırıncının Karısı / Hacer

2019- Küçük Şeyler / Zeynep

2019 – Aslı Gibidir

2018 – Kelebekler /Seda

2017 – Poyraz Karayel: Küresel Sermaye /Ajan

2015 – Yeni Hayat (TV Filmi) 

TİYATRO OYUNLARI

2018- Hakikat, Elbet Bir Gün / Oyuncu

2017- Tac’ın Nöbetçileri / Yardımcı Yönetmen

2017- İstila! / Oyuncu

2015- Eğlendirme Dairesi / Oyuncu

2014-Cambazın Cenazesi / İki

2013-Sürpriz / Müge

2013 Kabin / Yardımcı Yönetmen

2012-Antonius ile Kleopatra / Asistan / Yönetmen Asistanı

2011-Don Juan’ın Gecesi / Angelique De Chiffrevılle

2010-Macbeth / Asistan / Yönetmen Asistanı

3G – Geldim Gördüm Güldüm Show / Oyuncu

İki Bavul Dolusu / MüzikTiyatro Ödülleri

İstila! / Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri 2017

ÖDÜLLERİ

İstila! / Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri 2017 “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu”