Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Özcan Deniz kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Özcan Deniz kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Özcan Deniz, 19 Mayıs 1972 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk şarkıcı, besteci, oyuncu ve yönetmendir.

Adı: Özcan Deniz
Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1972
Doğum Yeri: Ankara/ Elmadağ
Boyu: 1.80 m.
Kilosu:  77 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Kadriye Deniz
Babası: Sadık Deniz
Kardeşleri: Dört kardeşi var
Çocuğu: Oğlu Kuzey
Instagram: https://www.instagram.com/ozcandeniz
Evcil Hayvanları: Kedisi Çika

Özcan Deniz kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Anne ve Babası asıl memleketleri Ağrı’dan yeni evli iken Ankara’ya göç etmişlerdir. Özcan Deniz Ankara’da Elmadağ Yenidoğan Mahallesi’nde doğmuştur. 5 yaşına kadar ailesiyle burada yaşamıştır.

Çocukluk yılları: Beş yaşına kadar Ankara’da yaşamıştır. Aslen Ağrılı Kürt kökenli olan Deniz, 1977 yılında ailesinin Aydın’a göç etmesiyle çocukluğu ve gençliğinin ilk yıllarını Aydın’da geçirmiştir. İlkokulu Aydın Halide Hatun İlkokulu’nda okudu. Eğitimi süresince, kendi yazdığı küçük hikâyeleri oyunlaştırarak, arkadaşları ile kurduğu küçük amatör tiyatro topluluğu ile çevre yörelere turneler yapmıştır. Bu yıllarda müziğe olan yatkınlığını da keşfetmiştir.

Eğitim hayatı: ilkokulu Aydın Halide Hatun ilkokulunda okudu ve eğitimine son verene kadar burada devam etti.

Nasıl keşfedildi: 1985 yılında ilk orkestra çalışmasını yaparken artık Aydın’da tanınan ve aranılan orkestra solisti olmuştur. Ardından İzmir ve Antalya’da sahne çalışmaları gelmiştir. Aydın’ın Sultanhisar kasabasında düzenlenen Geleneksel Ses Festivaline katılıp birincilik ödülünü alınca, hedefinde İstanbul’a gelme hayalleri oluşmaya başlamıştır. 1988 yılında İstanbul’a gelip, 1989 yılında Almanya’ya gitmiştir. Orada da müzik çalışmalarına devam eden Özcan Deniz’i İstanbul’da fark edemeyen yapımcılar; Münih’te keşfetmişlerdir.

Müzik kariyeri: İlk albüm çalışmasını 1992 yılında yapmış ve ‘Yine Ağlattın Beni’ isimli albümünü piyasaya çıkarmıştır. 1993 yılında yaptığı ‘Meleğim’ adlı albüm ile şöhreti yakalamıştır. 1994 yılında ‘Beyaz Kelebeğim’ albümünü çıkarmıştır. Art arda çıktığı televizyon programlarında sinema camiasının da dikkatini çekmiştir. 1997 yılında ‘Yalan mı?’ albümü ile müthiş bir başarı yakalamıştır. Sırasıyla ‘Çoban Yıldızı’, ‘Aslan Gibi’, ‘Leyla’, ‘Ses’ ve Ayrılık’, ‘Hediye’ albümlerini çıkarmış, 2009 yılında ‘Sevdazede’ isimli albümünü yapmıştır. Mercan Dede’nin ‘Su’ ve ‘3 Hürel’ şarkıları albümlerinde yer aldı.

Oyunculuğa ilk adım: 1994 yılında Türk Sinemasının duayenlerinden Memduh Ün’ün ‘Ona Sevdiğimi Söyle’ adlı filminde oynayarak, sinema ile ilk buluşmasını gerçekleştirmiştir.

Hangi proje ile parladı? 2002 yılında Nurgül Yeşilçay ile birlikte rol aldığı “Asmalı Konak “ dizisinde ki ‘Seymen Karadağ’ rolü ile tüm dikkatleri üzerine topladı.

Hayatının dönüm noktası: Kendi hikayesinin anlatıldığı “Neredesin Firuze” filmi hayatının dönüm noktası oldu. “2003’teki ‘Neredesin Firuze?’ benim için bir kırılma noktası oldu. O, benim hikâyemdi çünkü. 12-13 yıldır kafamda olan bir şeydi. Ezel Akay da senaryoyu çok beğendi. Filme çekildiği an, “Başka hikâyelerimin de perdede olması lazım!” diye düşünmeye başladım. Derken 64 bölüm ‘Haziran Gecesi’ yazdım. Baktım ki oyunculuk da hikâye yazmak da yazdıklarını bir oyuncunun yorumladığını görmek de yönetmek de yapım aşamasında bulunmak da… Hepsi inanılmaz büyük hazlar. Peş peşe hepsine birden daldım!

Özcan Deniz kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişilik özellikleri: Samimi, sıcak, yalansız, sürekli öğrenme ihtiyacı içerisinde. “Her şeyi iyi yapabildiğim tartışılır ama öğrenme konusunda iddialıyım. İflah olmaz bir öğrenciyim. Ben, büyük cümleler kurmayı sevmiyorum. Kurulması da komik geliyor. “Acı çekmeyen insanın hikâyesi olmaz” denir ya, doğru. Zaman içinde benim de acılarla birlikte birçok hikâye birikti içimde. An geliyor, onları başkalarına anlatma ihtiyacı hissediyorsun. Elindeki materyal neyse onu kullanıyorsun, benimki müzik ve sinema…”

Kişisel gelişim: “Ben daha çok dokunarak, yanarak, düşerek, kalkarak öğreniyorum. Dört duvar arasında, birinin bana bir şeyler anlatması bir işe yaramıyor. Deneyimlemem gerekiyor. Ve bu deneyimleme esnasında da korkak davranmıyorum…”

Sosyal sorumluluk projeleri: Her sene bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktadır. Böbrek Vakfı, TOÇEV “Yaşasın Okulumuz”, Kızılay dışında  Coca Cola Türkiye ve WWF “Herşey Değişir” işbirliği ile “Bafa’ ya Su, Ege’ ye Bereket” projesi için hazırlanan ve tüm dünyada yayınlanan şarkısının Türkçe versiyonunu Özcan Deniz, Pamela ve Fuat ile birlikte seslendirmiştir.

Sosyal: “Ben yıllarca eğlence sektörüne hizmet ettim. Bütün çocukluğum, gençliğim çalışarak geçti. O yüzden gece mekânıymış, kulüpmüş beni hiç çekmiyor. Ben daha salaş, kuytu köşelerde balık yemeyi, insanların bilmediği yerlerde nefes almayı tercih ederim.”

Hayatta en çok korktuğu şey:  Devam edememek. Düşünmeye, çalışmaya, yaşamaya devam edememek. Tıkanıp kalmak…

Filmlerinden en çok etkilendiğin yönetmen kim? Ertem Eğilmez.

Sette nasıl birisi? Disiplinli

Mutluluk kaynağı: Oğlu Kuzey

İlk sinema filmi: Memduh Ün / Ona Sevdiğimi Söyle

Özcan Deniz kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hayata bakışı: “İnsanlar bizim kazandığımıza hep takılır ama kazandırdıklarımızı pas geçerler! Biz kazandırdığımızın bir bölümünü geri alıyoruz, fazlasını değil. Sahneye çıkıp, oranın sahibine 100 bin lira kazandırıyorsan, 80 bin lirasını bana veriyor. 100 bin lira almıyorum yani. Adama o parayı kazandırtan bensem alacağım tabii. Ana malzeme benim. Arkamda da 80 kişi var. O para sadece bana değil yani. Bunları bilmeden konuşuyorlar. Ayrıca bir de şu var: Riski sen alıyorsun, başkaları değil! 3 bölüm sonra yayından kaldırılırsa, 500 bin lira alsam ne işi yarar…”

İş hayatına bakışı: “Bu ülkede oyuncuysan, her zaman önüne seni heyecanlandıran projeler gelmiyor. “Keşke filminde oynasam” dediğin yönetmen sayısı da 2 ya da 3’ü geçmez. Bir kısmıyla zaten çalışmış oluyorsun, sürekli seninle film çekecek halleri de yok ya. O zaman da “Peki bu heyecanı ben yaratabilir miyim?” diyorsun. Belki de bu yüzden kendi hikâyelerimi kendim çektim. En gurur duyduğum filmler de onlar…”

Kaygıları: Bir kesimin ona ve sanatına olan ön yargısından kaygı duyuyor. “ Sanatsever insanlar doğru malzemenin bilincinde, onlar Âşık Veysel’i, ‘Aman be, Allah’ın köylüsü,’ diye dışlamaz ki… Âşık Veysel’i alır başının tacı yapar. Kimileri de beni ‘Özcan çok delikanlı çocuk, bizim oralı, ne güzel giyiniyor,’ diye sever. Ama benim yaptığım müzikle, sanatla, adını koyarak yorumlayamaz, yani teknik anlamda yorumlayamaz. Ama arada bir kesim var ki, sıkıcı olan, çoğunlukta olan, perde var bunların gözünde. Önyargılarla boğuşan bir kesim bu, sana, ‘Dünkü türkücü değil mi,’ diye bakan, ‘Ya bu Anadolu’dan gelen çocuk değil mi, kendini sosyeteye satmaya çalışıyor,’ diyenler vardır. Beni şu anlamda üzüyor, her şeyi kısırlaştırıyorlar.”

Kadında çekicilik kriteri: Ailesine inancı olan, işine inancı olan, aşka inancı olan, geleceğe inancı olan kişilere hayranlık duyuyor.

SİNEMA FİLMLERİ

2017 – Öteki Taraf / Çetin (Yönetmen- Oyuncu)

2016 – İkinci Şans / Cemal (Yönetmen- Senaryo –Oyuncu)

2016 – Evim Sensin 2: Kutsal Aşk /İskender (Yönetmen- Senaryo- Oyuncu)

2015 – Sevimli Tehlikeli (Yönetmen- Senaryo)

2013 – Su ve Ateş /Haşmet-Kemal (Yönetmen- Senaryo- Oyuncu)

2012 – Evim Sensin /İskender (Yönetmen-Senaryo-Oyuncu)

2011 – Ya Sonra/ Adem  (Yönetmen- Senaryo- Oyuncu)

2015 – Her Şey Aşktan / Medyum Kado

2011 – Araf /Mahur

2008 – Sarıkamış Beyaz Hüzün /Teğmen Faik

2008 – Mevlana Celaleddin Rumi Aşkın Dansı /Çelebi Hüsamettin

2005 – Keloğlan Kara Prens’e Karşı /Kara Prens

2003 – Neredesin Firuze /Ferhat Can

2003 – Asmalı Konak – Hayat /Seymen Karadağ

2002 – O Şimdi Asker /Yüzbaşı Volkan Ateş

2002 – Kolay Para /Cevher Yıldız

1997 – Yalan /Hasan (TV Filmi)

1995 – Yer Çekimli Aşklar/Cemal

1995 – Ona Sevdiğimi Söyle

TELEVİZYON DİZİLERİ

2017 – İstanbullu Gelin /Faruk

2014 – Kaderimin Yazıldığı Gün /Kahraman Yörükhan

2013 – Karagül 1. Sezon Karagül /Murat (Konuk oyuncu)

2012 – Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam

2010 – Samanyolu /Nejat

2008 – Aşk Yakar /Mustafa

2007 – Kader /Ali Asyalı

2004 – Haziran Gecesi /Baran Aydın

2002 – Reyting Hamdi /Özcan

2002 – Asmalı Konak /Seymen Karadağ

1999 – Aşkın Dağlarda Gezer /Zal

ALBÜMLERİ

1992 – Yine Ağlattın Beni

1993 – Hadi Hadi Meleğim

1994 – Beyaz Kelebeğim

1997 – Yalan mı?

1998 – Çoban Yıldızı

1999 – Aslan Gibi

2002 – Leyla

2004 – Ses Ve Ayrılık

2007 – Hediye

2009 – Sevdazede

2012 – Bi Düşün

ÖDÜLLERİ

1997 – Yılın Müzik Yıldız Ödülü (Magazin Gazetecileri Derneği)

1997 – Arabesk-Fantazi Müzik En İyi Erkek Sanatçısı (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

1999 – Türk Halk Müziği En İyi Erkek Sanatçısı (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

2001 – Avrupa’nın En Başarılı Sanatçısı

2002 – Yılın En İyi Tv Erkek Yıldızı Ödülü (Magazin Gazetecileri Derneği)

2002 – Tv Yıldızı Ödülü (Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği)

2002 – Arabesk-Fantazi Müzik En İyi Erkek Sanatçısı (Kral TV Video Müzik Ödülleri)

2002 – 2003 – En Çok Satan Albüm Ödülü (Leyla) (MÜ-YAP)

2003 – Üç Altın Plak Ödülü (Leyla) (Prestij Grup Popüler Yapım)

2003 – En İyi Solist Ödülü (Altın Kelebek)

2003 – Yılın Dizisi (Asmalı Konak) (İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü)

2003 – 2004 – En Başarılı Sanatçı Ödülü (Avrupa Türklerinin Seçimi)

2004 – 2005 – En Çok Satan Albüm Ödülü (Ses Ve Ayrılık) (MÜ-YAP)

2004 – 2005 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Altın Kelebek)

2005 – Teşekkür Ödülü (Çağdaş Sinema Oyunları Derneği)

2005 – Yılın En İyi Tv Dizi Oyuncusu Ödülü (Magazin Gazetecileri Derneği)

2011 – Manheim İzleyici ödülü En İyi Film Ödülü(Ya Sonra) (Manheim Türk Film Festivali)

2012 – Yılın En İyi Film ödülü (Evim Sensin) (19.Siyaset Dergisi Ödülleri )