Ana sayfa Dizi Haberleri Sefirin Kızı dizisine bu kadar büyük haksızlık yapılamazdı!

Sefirin Kızı dizisine bu kadar büyük haksızlık yapılamazdı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Sefirin Kızı dizisinde gündem olan konu, gündem olmayı hak etmiyor! Pazartesi akşamı Sefirin Kızı dizisinde Engin Akyürek ile Neslihan Atagül başroldeydi. Ekran başında diziyi heyecan ile bekleyen izleyiciler için görsel bir şölen sunuldu. Oyunculuklardan, mekanlar ve karakterlerin seçimine, konuya ve müziklere kadar Sefirin Kızı dizisi bu kadar süredir bekleyen izleyicilerin yüzünü kara çıkartmadı…

Ancak dizi ile ilgili sosyal medyada yer alan ve sonra da basına yansıyan bazı noktalar var ki, dizinin hiç de hak etmediği bir şekilde konuşulmasına sebep oldu.

İlk bölümüne bekaret ve gerdek gecesiyle ilgili sahnelerin damga vurduğuna yönelik çeşitli haberleri internet ortamında okuyabilirsiniz. Ayrıca sosyal medyada da bu türden yorumları görebilirsiniz. Haberlere yansıyan şu ifadelere dikkat:

– 150 dakika ekranda olan dizide, tam 12 kez gerdek gecesi kelimesi kullanıldı.

– Sık sık bekaret konusunun geçmesi ve olayların sürekli ‘gerdek gecesi’ etrafında dönmesi seyirciyi kızdırdı.

Ancak itiraf etmek lazım ki, bu kadar büyük emek verilen bir projenin hem de çok başarılı geçen ilk bölümünden sonra gündemin bekaret ve gerdek gecesi cümleleri arasına sıkıştırılması pek de hakkaniyetli değil.

Adil olmak gerekir ise, ne gerdek ne de bekaret ile ilgili sahneler akılda kalıcı oldu. Akılda kalan en önemli detaylar Neslihan Atagül’ün muhteşem oyunculuğu, Engin Akyürek’in karizması, seçilen müziklerin muhteşemliği ve doğal ortamların bir masalsı hikayeyi andırmasıydı…

Sefirin Kızı dizisi, beklentileri karşıladı. Beğenildi ve daha da geniş kitlelere ulaşabilecek potansiyeli olduğunu gösterdi.

Diziyi bekaret ve gerdek gecesi üzerinden eleştirmek büyük haksızlık olur.