Ana sayfa Dizi Haberleri Sefirin Kızı’nda yapılan yanlış, Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde tekrarlandı!

Sefirin Kızı’nda yapılan yanlış, Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde tekrarlandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dizilerde karakterleri başta iyi gösterip sonra da gelişen olaylar neticesinde bir anda farklı birisine dönüştürmek gibi bir tavır var. Normal hayatta bu kadar keskin değişimler geçiren insanlar olduğunu düşünmek zor… Gediz gibi, iyilik timsali bir karakterin Sefirin Kızı dizisinde harcanmasına şahitlik ettik. Karakter her yönü ile izleyiciye önce sevdiriliyor, sonra da tu kaka yapılıyor!

Pazartesi akşamları izleyicilerle Star TV ekranında buluşan Sefirin Kızı dizisinde Uraz Kaygılaroğlu, çok başarılı bir performans ile Gediz Işıklı karakterini yarattı. Yüzünden iyilik akan, karşısındakini düşünen, sevmeyi bilen, gerekirse geride durmaktan çekinmeyen ama inançlarından ve kişiliğinden tavir vermeyen bir Gediz olarak resmedilen karakter, sonrasında kötülükler yapmaya, hırsına yenik düşmeye ve aslında ilk başta anlatılan kişi olmadığına ikna edilmeye çalışılıyor.

Gediz karakteri nasıl senaristler tarafından reyting uğruna tu kaka edilmiş ise, benzer bir durum artık Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde de yaşanıyor. İbrahim Çelikkol’un canlandırdığı Mehdi karakteri, dizinin ilk başlarında kendi halinde, işinde, gücünde ve ailesine bağlı, sevmeyi bilen birisi olarak izleyicilere gösterildi. Ancak sonrasında hikayenin de hareketlenmesi için Mehdi bir anda içinden canavar çıkartmaya, eşine şefkat değil, ızdırap yaşatmaya başladı.

Sefirin Kızı'nda yapılan yanlış, Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde tekrarlandı! 3

Normal hayatta da elbette benzer birçok durum var. Ancak bir insanın birbirine zıt kişiliklere bürünmesi durumu ne kadar inandırıcı? Zaten içinde kötülük olan bunu bir zaman sonra mutlaka çıkartır ve mutlaka işaretlerini alırsınız. Yani Mehdi karakterinin bugün getirildiği nokta psikopatlık derecesinde, sapkınlık derecesinde bir nokta…

Zeynep’e olan takıntısı ile artık ne yapacağı belli olmayan, tehlikeli ve psikopatlığa doğru her an evrilebilecek birisi kıvamına sürüklendi Mehdi.

Sefirin Kızı'nda yapılan yanlış, Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde tekrarlandı! 4

Sefirin Kızı’ndaki Gediz gibi Mehdi de aslında senaristler tarafından tu kaka edildi. Tamam bu bir dizi ama, gerçek hayat ile iz düşüm halinde olan karakterler izleyicinin ilgisini çekiyor.

Artık hem Gediz hem de Mehdi karakterleri karikatürize bir role dönüştü. Yani her iki yapımda da en önemli karakterler sırf reyting uğruna harcandı. Ancak bu iki karakter için de artık hikayede yolun sonu yaklaştı. Zira, karikatürize olmuş karakterlere izleyiciler artık eskisi kadar ilgi göstermeyecektir. Ne Gediz ne de Mehdi için artık senaristler ne kadar zorlarsa o kadar geri tepecek bir durum ortaya çıkacaktır. Bakalım bu sorunu nasıl çözecekler!