Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz, Kadın başardı, Fatih başaramadı! Dizi sektörü çöküyor, kimse oralı değil!

Sen Anlat Karadeniz, Kadın başardı, Fatih başaramadı! Dizi sektörü çöküyor, kimse oralı değil!

tarafından zk zk

Sen Anlat Karadeniz, Kadın başardı, Fatih başaramadı! Dizi sektörü çöküyor, kimse oralı değil! 7

Kanallar bu sezon diziler konusunda büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Ekran başındaki izleyicilerin de başını döndüren bir hızla dizilerin biri geldi, biri gitti. Geriye çok az dizi kaldı. Üstelik aralarından sadece bazıları gelecek sezonda devam edecek.

Büyük prodüksiyonlu, starların oynadığı diziler bile artık tutmuyor. Kanal D’nin Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, son çarpıcı örnek oldu. Onca emek, aylarca süren çalışmalar, büyük bir bütçe bile diziyi kurtarmaya yetmedi.

Kenan İmirzalıoğlu gibi bir isim bile diziyi kurtaramadı. Durum böyle olunca şimdi kara kara düşünmeye başladı herkes. Ancak kimse topluca bir çözüm önerisinde bulunmaya yanaşmıyor. Ne kanallar, ne yapımcılar bir adım atmazken TV Kritik yazarları kendi aralarında bir çağrı yapıyorlar.

İlk olarak Posta Gazetesi Yazarı Mesut Yar, sektördeki gidişatın sorunlarını birlikte dile getirmek ve talep edilmesi durumunda yapımcılarla ve kanallarla bir araya gelmek için, kendisi gibi sektörü yakından takip eden isimlere çağrı yapmıştı.

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, Habertürk’ten Mustafa Doğan da bu çağrıya yazılarıyla destek vermişti. Bir destek de Milliyet Gazetesi Yazarı Sinan Biçici’den geldi. “Dizi sektörü neden çözüme yanaşmıyor?” başlıklı yazısında Biçici, şunları söylüyor: