Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz’deki o sahne çok konuşulur! Asiye’nin sözleri diziye damgasını vurdu!

Sen Anlat Karadeniz’deki o sahne çok konuşulur! Asiye’nin sözleri diziye damgasını vurdu!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay
 28. bölümü dün akşam yayınlanan  Sen Anlat Karadeniz’de öyle bir sahne vardı ki izleyenlerin yüreklerini dağladı!

Saniye’nin ilk kez duygularını döktüğü ve Asiye’nin analık dersi verdiği o konuşma, dizinin en dikkat çeken sahnelerinden birisi oldu.

İkili arasında geçen bir konuşma, ekran başındaki izleyicileri hem etkiledi hem de düşündürdü.
Saniye’nin Nefes’i istememesi, oğullarının başına bela getirdiğini düşünmesi, onun evden gitmesini istemesi, çoğu zaman izleyicilerin de tepkisini çekiyor.
Tavırlarıyla kimi zaman herkesi delirten Saniye, yeni bölümde Asiye’ye içini açınca, aslında onun da haklı tarafları olduğu görüldü.
Nefes vurulduğunda ve Yiğit kaçırıldığında onlar için dua ettiğini hatırlatan Saniye, onlara üzüldüğünü ve kötü olmalarını istemediklerini söyledi. Ancak aynı zamanda, ailelerinin başına gelen tüm felaketlerin de Nefes’in hayatlarına girmesiyle başladığını anlattı.

Saniye, bir yönüyle haklıydı aslında. Nefes yokken çok daha sakin ve huzurlu bir hayatları vardı. Ancak artık Nefes var ve oğlu Tahir de ona sevdalı. Bir şekilde bazı şeyleri de kabullenmesi gerekiyor. Nefes gibi uzun yıllar şiddet görmüş bir kadının oğluyla kendilerine sığınmasından sonra onu bir kadın olarak koruyup kollaması gerekirken, bir darbede o vuruyor her seferinde. Üstelik oğlu bu kadar aşıkken o kadına.

Sen Anlat Karadeniz'deki o sahne çok konuşulur! Asiye'nin sözleri diziye damgasını vurdu! 7

Ancak onun onun açısından bakıldığında, o da çocuklarını korumak için çabalıyor. Onların başına bir şey gelecek diye korkuyla yaşamaya başladı. O da bir anne olduğunu hatırlatırken Asiye’ye, haklı olduğu yanlar da çoktu.

Asiye, Saniye’nin bu iç döküşünü büyük bir olgunlukla dinleyip, onun haklı olduğu tarafları da ortaya koydu. Fakat, öyle bir şey söyledi ki Saniye bile ne söyleyeceğini bilemedi.

Asiye’nin bu sözleri sosyal medyada çok konuşulurken izleyenlerin de içine oturdu adeta.

Bir kızı olan ve karnında bebeğini bekleyen bir anne olarak Asiye, herkese belki de en güzel dersi verdi sözleriyle ve şunları söyledi: “Ana olmak evlatlarına kol kanat germektir. Her şeyden öte evladını düşünmektir o da doğru. Tahir’in canı pahasına sevdiği Nefes’i kızın bilseydin, bunları konuşmazdık. Doğurduğuna analık etmek, Allah’ın bahşettiği bir fıtrat. O kadarını şu kadarcık serçe de yapabilir. Sen bu kadarcık yüreğinle doğurmadığına analık edebiliyor musun?”

Asiye, Saniye’yi çok ince bir detaydan vurmuştu aslında. Anne olmanın anlamını anne olan herkes bilir ve mesele kendi çocuğuna analık yapmak değil, aynı şefkati başkasına gösterebiliyor musun, işte asıl mesele burada demek istemişti Asiye.

Bu sahneler, izleyenleri çok duygulandırdı. Asiye’nin her lafına bir laf yetiştiren Saniye bile susup kaldı o anda.

İşte dizideki o sahneler: