Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Serkan Çayoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Serkan Çayoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Serkan Çayoğlu, 31 Mayıs 1987 tarihinde Almanya’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu ve model.

Adı: Serkan Çayoğlu
Doğum Tarihi: 31 Mayıs 1987
Doğum Yeri: Almanya
Boyu: 1.88 m.
Kilosu:   85 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Babası: Ümit Çayoğlu
Kardeşleri: Erkan Çayoğlu
Instagram: https://www.instagram.com/serkancayoglu/
Evcil Hayvanları: Kedileri var.

Serkan Çayoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babası Giresun, Alucura’dan, annesi Gümüşhane Şiranlı. Kendisinden 6 dakika büyük çift yumurta ikizi var. “Babam 7-8 yaşındayken Almanya’ya gidiyor. Annem de babamla evlenince geliyor. Tüm projelerimde önce ikizime, sonra ailesine danışırım. Ama sonunda kendi bildiğimi okurum.”

Çocukluk yılları: Yaramaz bir çocukluk geçirmiş. “İkiz olduğumuz için genelde biri başlayınca diğeri gerisini getirir. O yüzden yaramazlık tek başına üstleneceğim bir kavram değil. Biri sakin kalırsa diğeri de sakin kalır. Annem zor baş edermiş bizimle. Hep anlatır. ‘Biriniz başlayınca arkadan diğeriniz de başlardı, durduramazdım’ der. Çocukluk anıma gelince nedense ilk aklıma bu geldi. Erkan’la kavga etmiştik. Aldı kül tablasını fırlattı. Dudağıma geldi, kanadı birazcık. Ve Erkan birden bire ağlamaya başladı. Ben hiç ağlamadım ama o ağladı.”

Eğitim hayatı: Almanya’da Erglangen-Nürnberg Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu.

Oyunculuğa nasıl başladı: Üniversite yıllarında oyunculuğa merak saldı. “Üniversite zamanında arkadaşlarla kendi aramızda bir grubumuz vardı. Biri yazar, diğeri sahneye koyar ve kalanlar da oynar. Öyle başladı. Yani ‘küçüktüm ve oyuncu olacağım hayalleri kurarak büyüdüm’ diyemem. Oyunculuk bende üniversitede başladı. Türkiye’ye geldiğimde de ders almaya başladım. Çalıştığım Hocalar da, ‘Geliştirmen ve çok çalışman lazım ama gözlerinde oyunculuk ışığı var’ dediler. Ben de o gördükleri ışığı parlatmak için elimden geleni yaptım hâlâ da yapmaya devam ediyorum.

Dolunay Soysert ve Bahar Kerimoğlu ile çalıştım. Workshoplara katıldım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına’Kuzey Güney’ adlı dizi ile  başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kiraz Mevsimi’ adlı dizide hayat verdiği ‘Ayaz’ karakteriyle dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Utangaç, güler yüzlü, samimi, mütevazi, kendi bildiğini okuyan.

Sosyal:  Boş zamanlarında arkadaşlarıyla vakit geçirmeye çalışıyor. Gezmeyi, bir cafe’de oturup kitap okumayı da seviyor.

Hayran olduğu kişi: Yönetmen Asghar Farhadi

Aşk tanımı: İnsan her şeye aşık olabilir ve hepsi kendi içinde özeldir. Eskiden iletişim daha zor olduğu için aşkı yaşamak da çok zordu. Bu yüzden ilişkilerin daha özenli olduğunu düşünüyorum. Ancak günümüzde de aynı özeni gösterenlerin varlığına inanıyorum.”

Hayata bakışı: “Keşke” demeyi hiç sevmiyor. En zor zamanlarında bile pes etmemek üzerine bir felsefesi var. Anı yaşamayı seviyor. “Benim hayat mottom aslında ‘There are many open windows but not much time’ Hayat kısa ve karşına birçok kapı çıkacak ama doğru olanı sen seçeceksin.”

Serkan Çayoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Uzun yıllar oyunculuk mesleğini devam ettirmek gibi bir isteği var. Bir çok farklı karakter canlandırmak istiyor. Oyunculuğun beni en çok besleyen tarafı; Kendinizden farklı bir insan olabilmenin zevki.”

Kariyer planı: Bugüne kadar gençlere yönelik romantik komedilerde oynadı Artık farklı bir karakterle ekranda olmak istiyor. “Karakteri çalışırken kendimizi daha iyi tanıyabiliyoruz. Bir dram senaryosunda yer almayı isterim.”

Gelecek Hayali: Dünyada görmediği yer kalmasın istiyor! “25 yıl sonra kendimi nerede gördüğümü hiç düşünmedim. Gelsin görelim diyorum, ama “nerede görmek isterim” onu söyleyeyim. Çok iyi bir oyuncu olmuşum. Yurt dışında da çalışmışım. Ailem olmuş. Rahat bir yerde yaşıyorum ama birçok ülkeyi de gezmişim. Hayallerimi, aklımda olan her şeyi yapmışım. Çünkü idealimde sadece Türkiye yok. Bir yıl gidip Amerika’da yaşamak sonra Londra’da, Paris’te yaşamak gibi hayallerim var. Küba’yı görmeyi çok istiyorum. Büyüdükten sonra da, hâlâ çocuğum çünkü bir ailem olur. Çocuklarım olur.”

Kaygıları: Mesleğine dair en büyük klişenin; Göstermeci ve büyük oyunculuğun iyi oyunculuk sanılması olduğunu düşünüyor. “Doğru hikayede tabii ki çok etkileyici performanslar görmek mümkün. Bu durumu farklı kılmanın tek yolu samimiyet.”

Kadında çekicilik kriteri: Samimiyete çok önem veriyor ve gülen insanları seviyor.

Doğa ile ilişkisi: Deniz kenarında ve doğada olmayı seviyor. Kafasına estiğinde arabaya atlayıp uzaklara sürebiliyor. Sahilde veya ormanda koşuyor. Kaptanlık ehliyeti var. “Arkadaşlarımla denize açılmayı, güneşin yansımasıyla denizden gelen güzel kokuyu içime çekmeyi çok seviyorum.”

Evde ne yapar? Evde şarkı söylemeyi seviyor. “ Sesim çok kötü değildir ama elime gitar alıp şarkı söyleme deneyimim olmadı. Ama nefeslilere merakım var. Babamdan geçti galiba bu yetenek de. Babam eline hangi enstrümanı alırsa on dakika sonra çalmaya başlar. Ben de kaval çalarım. Dilsiz kavaldan ses çıkartmak çok zordur derler. Elime aldım ve çaldım. Nota bilmem ama.”

Hangi filmden etkilendi? ‘Breaking Bad’ dizisi 10 sezon daha sürse izler. Birde Asghar Farhadi’nin ‘The Salesman’ filminden etkilendi.

Takip ettiği diziler? Dexter, Game of Thrones ve Breaking Bad takip ettiği diziler arasında.

Serkan Çayoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En sevmediği özelliği? Her şeyi eleştirmesi. “Arkadaşlarım çok şikayet eder bu huyumdan. Önce kendimi ama her şeyi eleştiririm. Mesela araba kullanırken elinde telefon varsa uyarırım.”

En çok seyahat etmek istediği ülke: Tayland’ı merak ediyor.

En sevdiği şehir: Doğduğu şehir olduğu için, Karlsruhe

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Yeni Hayat
2019 – Halka /Cihangir Tepeli
2018 – Börü /Kaya Ülgen
2016 – Hayatımın Aşkı /Demir Cerrahoğlu
2014/2015 – Kiraz Mevsimi Ayaz Dinçer
2014- Zeytin Tepesi /Burak Altaylı
2012 – Kuzey Güney/ Rafael

ÖDÜLLERİ

2015- Yakın Doğu Üniversitesi 5.Video Müzik Ödülleri /Yılın En İyi Çıkış Yapan Oyuncusu /Kiraz Mevsimi

2015- 6.KTÜ Medya Ödülleri/En İyi Çıkış Yapan Oyuncu

2016 -1.YBU Medya Ödülleri /En İyi Erkek Dizi Oyuncusu