Ana sayfa Dizi Haberleri Show TV’de bir dizi başlıyor ki, keşke dediğimiz her şey var!

Show TV’de bir dizi başlıyor ki, keşke dediğimiz her şey var!

tarafından ker_def
Show TV ekranlarının yeni dizisi Keşke Hiç Büyümeseydik, Birol Güven imzalı bir yapım…

Kanal D ekranları için Çocuklar Duymasın’a devam eden Birol Güven, Show TV’de ise yeni sezonda keşkelerin hikayesi olarak öne çıkan Keşke Hiç Büyümeseydik dizisini hazırladı.

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici’ye konuşan Birol Güven, diziyi neden yapma ihtiyacı hissettiğini anlattı:

“Dizinin senaristi ve yapımcısı Birol Güven’e, ‘Seksenler’ ve ‘Doksanlar’ın ardından neden bu diziye gerek duyduğunu sordum. O da, “Bu bir dönem değil, keşkelerin dizisi. Ama keşkeleri anlatmak için geçmişe gitmek zorundayız. Geçmişte mümkünken yaşayamadığımız mutlulukları, bugün ertelemeden yapalım diyen bir proje. İzleyenler hemen anne, baba ve sevdiklerine sarılacak” dedi.

Yönetmen Uğur Yağcıoğlu’na, “Seyirci bu diziyi niye izlesin?” diye sordum. Yanıtı şöyle oldu: “Gençlere hep eski günler ne güzeldi diye anlatılıyor, bu sayede onlar da görecekler geçmişi.

O eski günleri yaşayanlar da hatırlayacak, o zamanki dertlerin bile bugünkü zaferlerden daha güzel olduğunu… Ne kadar küçük şeyler için üzüldüklerini… En önemlisi de, kıymetini bilmediğimiz sevdiklerimizi…”

DİZİDEN DETAYLAR

Yapımcılığını Birol Güven, yönetmenliğini Uğur Yağcıoğlu ve senaryosunu Güven’le birlikte Murat Aras ve Eray Yasin Işık’ ın yazdığı dizi, yarın akşam Show TV’de başlıyor. Oyuncu kadrosu gayet zengin: Ege Aydan, Burcu Kara, Deniz Celiloğlu, İrfan Kargı, Murat Kılıç ve Açelya Akkyounlu.

Müzikler, Burcu Güven ve Aydın Sarman’a ait. Yaratıcı ekip, uzun yıllar birlikte çalıştığım ‘Seksenler’ ve ‘Doksanlar’ dizilerinin karması, yani deneyimli. Yapım, üç zamanda geçiyor 80’ler, 90’lar ve günümüz. Karakterlerin bugünkü halleri, çocukluk ve gençlik dönemlerindeki ‘keşke’lerin peşine düşüyor.

Dizinin konusu şöyle: Yıllardır görüşmeyen üç kardeş, ani bir haberle babalarını kaybettiklerini öğrenip, cenaze için toplanır. Çocukları ve torunları olmasına rağmen, evde yalnız başına ölmüş yaşlı bir adam… Kimisi küstüğü kimisi de hayat gailesinden, babalarını ihmal ettiklerini anlar ama artık çok geçtir. Eski günleri, evlerini, mahallelerini ve babalarıyla oynadıkları oyunları hatırlarlar.

‘Keşke Hiç Büyümeseydik’, bu kardeşlerin hikayesi…

Show TV'de bir dizi başlıyor ki, keşke dediğimiz her şey var! 7

SİNAN BİÇİCİ’NİN YORUMU

Dizi hakkındaki yazısında bir yorumda da bulunan Biçici, şöyle yazdı:

“‘Keşke Hiç Büyümeseydik’, sabahları kovboy filmleri izlediğimiz, akşam ailece yıkandığımız, önlüklerimizin ütülendiği günleri anımsatırcasına, pazar günü yayınlanıyor. İzlenme şansı var mı? Bence fazlasıyla… Zaten tanıtım filminde, “Çocuklar babalarını hayatta bir kez omzuna alır” diyerek, vurdu herkesi. Bugünle baş edemedikçe, geçmişe sarılıyoruz ve geçmişte yaşamadığımız, ertelediğimiz, belki de kaybettiğimiz güzellikleri hatırlıyoruz. Bence seyircinin aklına önce şu soru gelecek, ‘Benim en büyük ‘keşke’m ne? Ve bugün o ‘keşke’mi yaşama şansım hâlâ var mı?’”