Ana sayfa Güncel Haberler Şiddete uğrayan kadınlar için Songül Öden’den önemli çağrı!

Şiddete uğrayan kadınlar için Songül Öden’den önemli çağrı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Songül Öden, instagram hesabından koronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu sözcüsü olduğunu da belirten oyuncu, herkesin evinde kalabilmek gibi bir durumunun olmadığına değindi.

Çalışmak zorunda olanların yanı sıra evsizlerin ve mültecilerin evde kalma şanslarının olmadığına değinen Öden, önceki gün Birleşmiş Milletler’den bir e-posta aldığın ve videoyu da çekmesinin zaruru bir hal aldığını anlattı.

Öden,”Şiddete uğrayan kadınların yüzde 75’i evlerinde öldürülüyorlar ve çoğunluğun evde olduğu gerçeğini de göz önünde bulunduracak olursak, kadınlara yalnız değilsiniz diye hatırlatmak istiyoruz, seslenmek istiyoruz” diye konuştu.

Alo 183 sosyal destek hattı ile Alo 155 polis hattın aranabileceğini belirten Songül Öden, “Maalesef bu bizim en derin sosyal yaralarımızdan birisi” diye konuştu.

Pelin Akil ve Belçim Bilgin de bu mesaja destek veren isimlerdi. İşte ünlü oyuncunun paylaştığı mesaj ve videosu:

Bu dünyanın en derin yaralarından biri dünyanın gündeminin #corona belası olması da değiştirmiyor gerçeği.. yalnız değilsiniz.. 7/24 ulaşabileceğiniz telefonlar;
Alo 183 sosyal destek hattı//
Alo 155 polis hattı/
#morçatı 05534081990
#morsalkımdern 05310338844
#aileiçişiddetacilyardımhattı 02126569696 / 05496569696
@unfpa_turkey @emniyetgm @ailevecalisma