Ana sayfa Kadın Haberleri Sinem Ünsal hakkında hiç bilmediğiniz gerçekler!

Sinem Ünsal hakkında hiç bilmediğiniz gerçekler!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Sinem Ünsal, Oyuncu Olmak İçin Bambaşka Bir Yoldan Gelmiş! İşte Hiç Bilmediğiniz O Gerçekler.. Ekranların sevilen yüzlerinden birisi olan Oyuncu Sinem Ünsal, özellikle geçtiğimiz sezon tv8’de yayınlanan Kızım dizisindeki Sevgi karakteriyle ön plana çıkmıştı. Ünsal, yeni sezonda ise Fox TV’nin Mucize Doktor dizisindeki Doktor Nazlı karakteriyle gönülleri bir kez daha fethetti.

Aslında Sinem Ünsal’ın ekran macerası çok uzun bir geçmişe dayanmıyor. Ünsal’ın ilk dizi tecrübesi, Fox TV’de 2017 yılında yayınlanan ve 17. Bölüm sonunda final yapan Çoban Yıldızı dizisi ile olmuştu. Dizide Güneş karakterine hayat veren Sinem Ünsal, Selin Şekerci, Şükrü Özyıldız, Menderes Samancılar gibi isimlerle kamera karşısına geçmişti.

Daha sonra ise Kanal D’de yayınlanan ve Birce Akalay ile İbrahim Çelikkol’un başrolünde oynadığı Siyah Beyaz Aşk dizisinde Güneş karakteriyle ön plana çıkmıştı.

Kızım dizisindeki Sevgi Öğretmen karakteriyle çok sevilen ve yeni sezonda Mucize Doktor’da Nazlı karakteriyle de gönülleri yeniden fetheden Sinem Ünsal, aslında oyuncu olmak için büyük çaba harcamak durumunda kalan isimlerden.

Sinem Ünsal hakkında hiç bilmediğiniz gerçekler! 9

Konservatuvar okuyamayan oyuncu, bambaşka bir okuldan mezun. Sinem Ünsal, Türsak’ın Youtube kanalında Bora Talat Oyacı’nın sohbet programında, oyunculuğu ne kadar çok istediğini ve alakasız bir bölüm okumuş olsa da İstanbul’a gelip amacını gerçekleştirmek için uğraştığını anlattı.

KONSERVATUVAR OKUYAMAMAK İÇİNDE KALDI!

Oyuncu, “Aslında konservatuvar mezunu değilim ama her zaman oyuncu olmak istiyordum…Bir takım engellerden dolayı, üniversite sürecinde konservatuvar sınavlarına giremedim ve lisans programını bitirdim. Hemen biter bitmez bavulumu topladım ve İstanbul’a geldim yazın ortasında hiçbir şey yokken” diye konuştu.

Sinem Ünsal, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü mezunu. 1993 İzmir doğumlu olan Oyuncu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ni 2016 yılında bitiriyor. Oyunculuk hayalleri kurarken, İstanbul’a geliyor ama oyunculuk dersleri almak için gerekli olan parayı kazanmak için de bir yayınevinde editör asistanı olarak çalışmaya başlıyor.

O dönemde mesai saatleri içinde bütün gün yoğun bir şekilde yayınevinde çalıştıktan sonra akşam da Müfit Aytekin Atölye’de oyunculuk dersleri almaya başlayan Sinem Ünsal, konservatuvar okuyamamış olmanın da hala içinde kaldığını saklamıyor.

Sinem Ünsal hakkında hiç bilmediğiniz gerçekler! 10

Aslında gönlü tiyatro sahnesinde olan oyuncu, 2017 yılından beri arka arkaya gelen projeler nedeniyle tiyatroya fazla vakit ayıramamaktan da yakınıyor.

Ayrıca en yakın zamanda yurt dışına oyunculuk eğitimi almaya gitmek istediğini ve pandemi sonrasındaki en büyük hayallerinden birinin de bu olduğunu belirten Sinem Ünsal, birkaç diziyle ‘ben oldum’ diyen pek çok isimden farklı olarak kendisini mesleği konusunda yetiştirmek için yeni planlar peşinde.

Covid 19 nedeniyle şu sıralar karantinada olan oyuncunun, gelecekle ilgili hayalleri arasında konservatuvar yüksek lisansı yapıp, tiyatro sahnelerinde yer alabilmek önemli bir yer tutuyor.

“Tekrar 4 yıllık bir konservatuvara gitmeyi göze alamadım” diyerek konservatuvarlardaki yaş sınırına dikkat çeken Sinem Ünsal, Türkiye’de yüksek lisans yapmaya çalıştığını ancak aldığı derslerin ücretlerini çıkarmak ve İstanbul’da yaşamak için çalışmaya başladığını anlattı.

Gündüz yayınevinde çalışıp, gece 12’ye kadar oyunculuk eğitimi aldığını belirten Sinem Ünsal, 6 ay sonra yayınevi macerasının bir tesadüfle bittiğini aktardı.

KÜÇÜK BİR İTİRAF…

Sinem Ünsal hakkında hiç bilmediğiniz gerçekler! 11

Şimdiki menajeriyle tanıştığını ve birlikte çalışmaya karar verdiklerini belirten Sinem Ünsal, bu noktada küçük bir itirafta da bulunuyor. Konservatuvarlı olamamanın eksikliğini taşıdığını itiraf eden oyuncu, ”Kompleksim vardı, ‘Ben neden konservatuvar mezunu değilim’ diye. Bunun için çabaladım aslında” dedi.

Sinem Ünsal, Çoban Yıldızı dizisinden gelen teklif üzerine deneme çekimine gitmiş ve kısa bir süre içinde diziye başladığını, ilk başta çok acemilik çektiğini söyledi.

Sinem Ünsal, ard arda gelen dizi projeleri nedeniyle yüksek lisans sınavlarına giremediğini ve bunu hep ertelediğini belirterek “Şimdilerde belki yurt dışında yaparım bunu diyorum” diye konuştu.

İLK TİYATRO OYUNUYLA ÖDÜL ALDI…

Dizilerde oynarken aynı zamanda 2019 yılında tiyatroda da yer almaya başlayan Sinem Ünsal, ‘Bir Alaturka Hikayet’ isimli oyundaki rolüyle, Yapıkredi Afife Jale Ödülleri’nde Genç Yetenek kategorisine de aday gösterildi.

Aynı yıl 25. Lions Türkan Kahramankaptan Tiyatro Ödülleri’nde de Yılın En İyi Genç Kadın Oyuncusu Ödülü’nü aldı.