Ana sayfa Sinema Sinemada Para Eden Şey Küfür

Sinemada Para Eden Şey Küfür

tarafından ker_def

Sinemada Güldürmek için Küfür Etmek Şart mı?

Türk sineması son dönemde sadece işlediği temalarla değil kullanılan dille de çok konuşuluyor. Özellikle komedi türündeki filmlerde kullanılan dilin küfür içerikli ve argo ağırlıklı olması birçok eleştiriye neden olurken gişede milyonları bulan izleyici kitlesiyle rekor kırmaktan da geri kalmıyor.

Artık nedense izleyiciyi küfürle güldürme merakına giriliyor. Kimileri bunu gerçek hayatın bir parçası olarak görse de kimiside ortaya bir emek koyularak küfürsüz gülmek istiyor eski filmlere baktığımız zaman küfürsüz güldürebilen bir çok üstad komedyenlerimiz var ama bu şuanda pek mümkün olmuyor elinde hiçbir senaryo olmayan bile her konuya küfürle giriş yaparak insanları güldürmeyi başarabiliyor.

Peki bu ne kadar emek harcamış oluyor orası tartışılır.İnsanlar doğallık olsun diye küfür ister fakat sırf küfürle gülmek istemez,küfür artık(maalesef) insanların dilinde normal bir hale gelmiş durumda ama bunu sinema ya,en çok emeğin ortaya koyulması gereken yere taşınırsa bir süre sonra ne emek kalır ne komedi. Birçok film sinemada gösterime girdikten bir süre sonra televizyonda yayınlanıyor.

Kimisi filme gidemediği için, kimisi ise filmi çok beğendiğinden tekrar izlemek istiyor. Fakat film de o kadar çok argo,küfür var ki film televizyonda yayınlandığı zaman orjinali bozuluyor ve izleyicilerin asıl güleceği yerler kesintiye uğruyor.Halbuki küfür küfür olarak kalsa sinemaya konu olmasa şuanda bambaşka bir komedi tarzımız olabilirdi.ama dediğim gibi ,sadece ‘’olabilirdi’’

Burak KAYNAR