Ana sayfa Dizi Haberleri Şirin’i RTÜK de affetmedi! Kadın dizisindeki o sahneye ceza geldi!

Şirin’i RTÜK de affetmedi! Kadın dizisindeki o sahneye ceza geldi!

tarafından zk zk
Fox TV’de Salı akşamları yayınlanan Kadın dizisinde izleyicinin eleştirilerine neden olan sahneye RTÜK’ten ceza geldi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kadın dizisinde bir süre önce yaşanan senaryodaki olaya “çarpık ilişkilerin konu alınması” gerekçesiyle idari para cezası verdi.

Dizide Şirin, hasta olan ablasına iliğini vermek için büyük bir şantaj oyununa girişmişti. Şirin, saplantılı bir aşk beslediği Sarp’ın Bahar ile bir araya gelmesine engel olmak için, ilik meselesini kullanarak şantaj yapmıştı.

Sarp’ın tüm çabalarına karşın ölmek üzere olan ablasına ilik vermeyi kabul etmeyen Şirin, tek bir şartla yapacağını söyledi.

Sarp ile uygunsuz fotoğraflar çekerek bunu Bahar ve Sarp’ın kavuşmasına engel olmak için kullanmak üzere bir plan ortaya koydu.

Şirin'i RTÜK de affetmedi! Kadın dizisindeki o sahneye ceza geldi! 7

İzleyici o fotoğrafları görmese de olayın bu şekilde gelişmesi eleştirileri de beraberinde getirmişti.

Dizide yaşanan bu durum, RTÜK’ün yaptığı toplantıda “aile yapısının korunması ve toplum sağlığına zarar verici nitelikte olduğu” şeklinde değerlendirildi.

Dizideki bu ve benzeri başka sahneleri de tespit eden RTÜK, “toplumun milli ve manevi değerlerinin, genel ahlakın ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu” kanaatine vardı ve idari para cezası uygulanmasına karar verdi.