Ana sayfa Dizi Haberleri Çok iddialıydı ama reytinglerde Sol Yanım’ın esamesi okunmadı! Star TV yanlış mı yaptı?

Çok iddialıydı ama reytinglerde Sol Yanım’ın esamesi okunmadı! Star TV yanlış mı yaptı?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Perşembe rekabetine dün akşam katılan Sol Yanım dizisinin reytingleri hiç de beklenildiği gibi gelmedi… Özge Yağız ve Tolga Mendi’nin başrolünde yer aldığı, Emre Bey ve Cemre Baysel gibi iki genç ismin de ilgi gördüğü dizi bir gençlik hikayesi… Kadroda bir sorun yok. Hikaye her ne kadar Adını Feriha Koydum’a benzese de senarist Melis Civelek, farklı bir dünya daha yarattı.

Star TV’nin diziyi Perşembe akşamlarına koyması ise pek de şaşırtıcı değil. Cumartesi akşamı İbo Show ile iyi çıkış yapan, Pazar günü Menajerimi Ara, Pazartesi günü Sefirin Kızı dizileri bulunan Star TV, bu sezonun diziler konusunda sorun yaşayan kanallarının başında geliyor. Güvercin, İyi Günde Kötü Günde ve Babil dizilerine final yaptıran Star TV, Sol Yanım’dan büyük beklentiler içindeydi.

Salı, Çarşamba, Perşembe veya Cuma akşamları dizisi olmayan kanal, nedense Perşembe’yi tercih etti. Cuma gününü Seni Çok Bekledim’e ayırdığı bilinen kanalın Perşembe tercihi ise ilk bölüm itibariyle Sol Yanım dizisi için pek de iyi olmamış gibi duruyor.

Çok iddialıydı ama reytinglerde Sol Yanım'ın esamesi okunmadı! Star TV yanlış mı yaptı? 8

26 Kasım Perşembe akşamı yayınlanan ilk bölümüyle 2-3 arası reytingler elde eden Sol Yanım dizisinin, bu haliyle kötü bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz.
Dizinin Salı veya Çarşamba yayınlanması durumunda sonuç çok değişir miydi, belki de hayır… Çünkü artık reyting elde etmek için gerçekten çok iyi hikayeye ihtiyaç var. Adını Feriha Koydum’a daha ilk fragmanı yayınlanınca benzetilen bir Sol Yanım dizisinin, çok güçlü dizilerle rekabet edebilmesi hiç kolay değil.

Özge Yağız – Tolga Mendi ikilisi başrolde tuttu. Enerjileri iyi, uyumlarında bir sıkıntı yok. İkisi de son dönemde ünlenen ve kariyerleri için de güçlü hikayelere ihtiyacı olan genç oyuncular…

Çok iddialıydı ama reytinglerde Sol Yanım'ın esamesi okunmadı! Star TV yanlış mı yaptı? 9

Ancak Melis Civelek’in daha önce de yazdığı dizilerdeki kurgu yapısındaki Sol Yanım dizisinin, farkını ortaya koyup da çok iyi sonuçlar alması şu ortamda pek de kolay değil…Dizinin ikinci bölümünün sonuçları çok önemli olacak.

Ancak 3 Aralık Perşembe akşamı bir de Kanal D’nin İyi Aile Babası rekabete katılıyor. Yani Sol Yanım için bir olumsuzluk daha var…

Dizi dün akşam hiçbir kategoride ilk 10 listesinde de yer alamadı. Totalde 18. olan Sol Yanım, AB ve ABC1 gruplarında ancak 19. sırayı elde etti.

Bu hali ile Sol Yanım dizisinin kötü bir başlangıç yaptığını söylemek yanlış olmaz.