Ana sayfa Sosyal Medya Songül Öden, Emine Bulut mesajıyla yürekleri dağladı!

Songül Öden, Emine Bulut mesajıyla yürekleri dağladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Geçtiğimiz sezon Bir Aile Hikayesi dizisinde rol alan ünlü oyuncu Songül Öden, bir süredir Türkiye’nin gündemini belirleyen Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızı önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut için yazdığı mesajla dikkatleri üzerine çekti.

7 yıldır Birleşmiş Milletler bünyesinde kadına şiddet konusunda çalışmalar yapmakta olan ünlü oyuncu, isyan ettiği mesajında duygularını yazıya döktü.

Emine Bulut’un çığlıklarını yüreğinde hisseden Songül Öden, “Emine Bulut kendi finalini haykırdı bütün dünyanın gözü önünde. Biz hiçbir şey yapamadık, yapamadık, lanet olsun yapmadık” diye yazdı.

İşte Songül Öden’in instagram hesabından paylaştığı mesajı:

7 yıldır birleşmiş milletler @unfpa_turkey ile kadına şiddet konusunda çalışıyorum.. sonra değişen sosyolojik sebeplerden ötürü mülteci kadınlar ve mevsimlik tarım işçisi çocuklar da girdi hayatıma.. ve yaptığımız saha çalışmalarında aklımın alamayacağı kalbimin acıdan, bu gerçek olamaz ama diye reddettiği hikayelerle karşılaştım.. yaptigimiz ilk calismalardan sonra kendime gelemedigimi yataktan basimi kaldiramadigimi uzun uzun uyudugumu hatirliyorum..

birlesmis milletler nufus fonundaki çalışma arkadaslarim bizde başlarda öyleydik sonra bu his sınırsız çaba sarfetmeye mucadele etmeye dönüyor dediler.. gerçektende öyle oldu.. beni bir kadın oyunu projesi yapmaya sevketti..çünkü benim silahım anlatma biçimim sanatım.. başka bir dil bilmiyorum acıyı sevinci isyanı anlatacak.. ve sahada duyduğum bir hikaye vardı .. küçük bir kızın gözleri önünde babası annesini öldürür ve lâl olur kız..

içindeki cehennemi başka kadınlar adamlar üstelik adaletten tanrıdan eşitlikten komşuluktan bahseden başka insanlar büyütür ateşi hep canlı tutar.. “sen kimlerdensin “deyip ayrıştırırlar, “bunu niye giydin bizim ailemize uygun değilsin “ “şişmansın” “zayıfsın” “doğur” “doğurma” “ailenizin ikameti neresi” “hangi dindensin” “ o meslek bir kadına yakışmaz” “ makarna çok salçalı olmuş” “sende anne misin sen kim anne olmak kim” “ oğluma hiç uygun bir gelin değil” derler …… kendilerine hiç bakmazlar onların derdi hep başkalarının boyu posu kilosu lohusalığı meshebi mesleği statüsüdür.. oyunumuzun son cümlesi “ ölmek istemiyorum’ du….

dünden beri kafamı toplayamıyorum… bizim oyunun son cümlesi bir başka kadının hayata feryat figan veda ediş cümlesi… ve ben dahil hepimiz seyirci… oyunumuzu yazma aşamasında sonunu çok tartışmıştık yazarımızla, sonunda kadın ölmeli mi ölmemeli mi diye.. Emine bulut kendi finalini haykırdı bütün dünyanın gözü önünde.. biz hiçbir şey yapamadık.. yapamadık….lanet olsun yapmadık …

Songül Öden, Emine Bulut mesajıyla yürekleri dağladı! 7