Ana sayfa Dizi Haberleri Sosyal medyada çok eleştirilen Kızılcık Şerbeti için yapımcıdan dikkat çeken sözler!

Sosyal medyada çok eleştirilen Kızılcık Şerbeti için yapımcıdan dikkat çeken sözler!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV’nin uzun süredir gündeme gelen Kızılcık Şerbeti dizisinin çekimleri bir süre önce başlamıştı. Gelen ilk karelerle birlikte diziyle ilgili kimi eleştiriler ve tepkiler de sosyal medyada dillendirilmeye başlanmıştı. İki farklı yaşam tarzına sahip ailenin çocuklarının evlenme kararı ile yaşanan çatışmaların konu edildiği dizi, tanıtımı ile büyük dikkat çekti ve bir anda gündeme oturdu!

Seküler bir ailede yetişen genç bir kadının, muhafazakar bir aileye gelin gitmesiyle yaşananların konu edildiği dizi, sosyal medyada tartışma konusu oldu! Diziyle ilgili pek çok olumsuz yorum, yapımcının bir açıklama yapmasını da getirdi!

Dizinin başrol oyuncularından Evrim Alasya da daha ilk bölümü bile yayınlanmadan yaşanan bu tartışmalarla ilgili eleştirilerini sosyal medyadan paylaştı. Yapımcı Faruk Turgut da yaptığı açıklama ile tartışmalara karşılık verdi.

İki farklı kültürde yetişen insanların, ortak değerlere sahip olduğu gerçeğinin ekrana yansıtılmaya çalışıldığının altı çiziliyor açıklamalarda. Topluma bir ayna tutacağı da anlatılıyor. Hikayedeki çatışmaların ve karşıtlıkların değil, insani değerlerin ön plana çıkarılacağı ayrıca vurgulanıyor.

Ayrışmalardan çok, ortak değerlerin odak noktası olacağı anlatılmakta açıklamalarda. Gold Film yapımını üstlendiği dizide Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör ve Müjde Uzman yer almakta. Senaryosunu Melis Civelek’in yazdığı, yönetmenliğini Ketche’nin üstlendiği ‘Kızılcık Şerbeti’nin yayın tarihi olarak 28 Ekim Cuma günü başlayacağı duyurusu yapıldı.

Sosyal medyada çok eleştirilen Kızılcık Şerbeti için yapımcıdan dikkat çeken sözler! 8

Bu arada gelen eleştiriler sonrası Gold Film’in sahibi Faruk Turgut, sosyal medyadaki tartışmalarla ilgili konuda TV Yazarı Sina Koloğlu’ya yaptığı açıklamada şunları söylemekte: “Laik seküler bir kadının, muhafazakar bir aileye dünür olması ve çocukları üzerinden karşıdaki insanları anlayıp, onlarla empati kurup, ön yargılarından arınmasını anlatıyoruz. Dizinin temel öğesi şu; yaşam tarzından hoşlanmadığınız bir aileye kızının gelin olarak giderse ne yaparsınız? Biz bunu soracağız topluma. İnsanlar da kendilerine göre bunu yorumlayıp, empati kurup karakterlerle, durum değerlendirecek. Bizim yapmak istediğimiz temel şey bir aşk meselesi. Tarafları toplumun şu an içinde bulunduğu durumlardan.”

Turgut, “Yaşam tarzından hoşlanmadığınız bir aileye kızınız gelin olarak giderse ne yaparsınız? Dizinin temel öğesi bu” sözleriyle açıklıyor dizinin alt metindeki mesajını…

Sosyal medyada çok eleştirilen Kızılcık Şerbeti için yapımcıdan dikkat çeken sözler! 9

Dizide Sıla Türkoğlu’nun hayat verdiği Doğa, üniversite okuduğu sırada aşık olduğu Fatih ile evlenme kararı alıyor. Yetiştiği aileden bambaşka bir aileye gelin giden birisine hayat verecek Türkoğlu.

Fatih karakterini Doğukan Güngör canlandırıyor. Aynı doğrulara fakat farklı kültürlere sahip iki ailenin çocukları Doğa (Sıla Türkoğlu) ve Fatih’in (Doğukan Güngör) yıldırım nikahıyla evlenmesiyle yaşanan çarpıcı olayları konu alıyor.

Kızılcık Şerbeti’nin genel hikayesi şöyle:

İyi eğitimli, realist ve modern bir kadın olan Kıvılcım (Evrim Alasya), eşinden boşandıktan sonra dimdik ayakta kalmış, iki kızını da inandığı değerler doğrultusunda yetiştirmiştir. Küçük kızı Çimen (Selin Türkmen) henüz liseye devam etmekte, büyük kızı Doğa (Sıla Türkoğlu) ise üniversitede diş hekimliği okumaktadır. Kıvılcım’ın tek isteği çocuklarının ileride başarılı ve mutlu olmalarını görmektir.

Doğa’nın daha üniversiteye girdiği ilk yıl erkek arkadaşıyla evlenmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Kıvılcım, hayatının şokunu kızının kocasının ailesiyle tanışmasında yaşar. Doğa’nın kocası Fatih’in (Doğukan Güngör) ailesi oldukça muhafazakâr bir ailedir. Kıvılcım, kızının hayata bu kadar farklı bakan bir aileyle yapamayacağını düşünür. Doğa ise aşklarının her türlü farklılığın üstesinden geleceğine inanmaktadır. “Kızılcık Şerbeti”; doğruları aynı, yöntemleri farklı olan iki uç aile arasında kalan bir aşk hikayesidir.