Ana sayfa Dizi Haberleri Talat Bulut’tan şok açıklamalar! Canlı yayında Yasak Elma setindeki taciz iddiası ile ilgili neler söyledi?

Talat Bulut’tan şok açıklamalar! Canlı yayında Yasak Elma setindeki taciz iddiası ile ilgili neler söyledi?

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Fox TV’de yayınlanan Yasak Elma dizisinin setinde, kostüm asistanı 19 yaşındaki Özge Şimşek’i dudağından öperek taciz ettiği iddiasıyla gündeme gelen Talat Bulut, Star TV’deki Duymayan Kalmasın programına canlı yayında bağlanarak açıklamalar yaptı.

Gündeme bomba gibi düşen taciz iddiasını kabul etmeyen Talat Bulut, olur olmaz her şeyin taciz olarak adlandırıldığını söyleyerek, “Ben set çalışanlarına çaycısından yönetmenine kadar herkese eşit davranırım hümanist bir insan olarak. Samimi davranışlarımın taciz olarak adlandırılması, cehaletin son noktasıdır” diye konuştu.

Olayın yaşandığı günden 5 gün sonra iddiaların ortaya çıktığını öne süren Talat Bulut, “Böyle bir şey yok. Bütün set çalışanlarına sorun, ben kravatımı enteresan bağlarım, kostüm ekibi çirkin bağlar. Benimki farklıdır ve kravatıma mikrofon yerleştirilir. Bu kız da gelip her seferinde düzeltmeye başlıyor. Yapma bunu diyorum. O da ‘sen ne tatlı bir adamsın’ dedi bana. Böyle şeyler söyleme diyorum ben de. 20 yaşında bir kızım var benim de. Ben kravatı düzeltmek için tuvalete gittim ayna var diye ama orası çamaşır odasıymış. Sarıldım hatta o anda, yapma dedim. Yanağından öperim, dudaktan öpmüş gibi algılamak nedir?” şeklinde konuştu.

“Olay 5 gün önce olmuşsa niye 5 gün bekledi!”

Set çalışanlarıyla samimi olduğunu ve onlara sarılıp zaman zaman yanağından öptüğünü, bu samimiyetinin de yanlış anlaşılmalara yol açmasının kendi suçu olmadığını söyleyen Talat Bulut, Özge Şimşek’in defalarca kendisine ‘sen ne tatlı adamsın’ dediğini başka bir erkek olsa farklı algılanabileceğini söyleyerek “Madem çok rahatsız olan biri varsa, neden ta Salı gününü bekliyor? Perşembe gecesi patlak vermiş olay. Ama 5 gün bekleyip, 5 gün sonra dudağımdan öptü diyerek popüler olmak için medyayı kullanıyor” diye konuşan Talat Bulut, kostüm asistanının tacize uğradığını ileri sürdüğü gün olayın ortaya çıkmadığını, sette gayet normal bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini, hatta daha sonrasında kucağında yönetmenin köpeğini görüp gidip sevdiğini ancak aradan geçen 5 gün sonrasında bu olayın patlak verdiğini anlattı.

Özge Şimşek’in nişanlısı olduğunu söylediği kişinin de sette çalıştığını ve menajerinin onu aradığında “Çocuk ben bu piyasada kahraman olmak istiyorum. Türkiye’deki bütün kadınların haklarını koruyacağım demiş. Kadın haklarının savunucusu olacağım demiş” dediğini iddia eden Talat Bulut, menajerinin Özge Şimşek’i aramadığını, nişanlısıyla konuştuğunu, ancak popüler olmak için bu olayı kullandıklarını iddia etti.

Bugüne kadar sosyal medyada kadına şiddet ve taciz, tecavüz konularında duyarlılık gösterdiğini, bu konuda hep paylaşımlarda bulunduğunu belirten Talat Bulut, “Neden bu konuyu her yerde paylaşan insanlar bana o zaman ‘helal olsun’ demedi de beni karalamak için şimdi sosyal medyada her yerde bu taciz iddialarını paylaşıyorlar” şeklinde konuştu.

“Set çalışanlarına sarılırım, yanağından öperim, ben samimi biriyim”

Kravatını düzeltmek isterken Özge Şimşek’in arkasından geldiğini ileri süren Talat Bulut, dudaktan öpme olayının olmadığını öne sürerek, “6 aydır bu dizinin çekimleri devam ediyor. Benim özel karavanım var sette. Kostümcü kızlar gelir, ben iç çamaşırımla dururum orada. Onlar bana pantalon, gömlek giydirirler. Eğer doğru olsa bu iddialar, daha önce de böyle bir taciz yapabilirdim. Samimiyetim yanlış anlaşıldıysa bu benim olayım değil” diye konuştu.

19 yaşındaki bir kıza travma yaşatmakla suçlandığını ancak bu olayda en büyük travmayı 20 yaşındaki kendi kızının yaşadığını söyleyen Talat Bulut, sosyal medyada kendisiyle ilgili paylaşımlar yapanların takip edildiğini, konuyla ilgili yargıya gideceğini, kızının yaşadığı travmanın hesabını soracağını söyledi.

Sette hiç bir oyuncuyla samimi ilişkisi olmadığını, ‘mıç mıç’ tavırlar içine girmediğini ifade eden Talat Bulut, pek çok oyuncunun, set çalışanının, sanat yönetmeninin ve kendisini suçlayanlar için “Kamera önünde bile doğru dürüst diyaloğum olmayan insanlar neyin şahitliğini yapacak, ne anlatacak?” diye konuştu.

Olayla ilgili olarak Pazartesi günü Yapımcı Fatih Aksoy ile konuştuklarını, ona olanları anlattıktan sonra Aksoy’un da kendisine inandığını söyleyen Talat Bulut, Fatih Aksoy’un “Olay savcılığa intikal ederse Talat Bulut’un sözleşmesini feshederim” sözlerine de “Ederse etsin, hiç umrumda değil. Önce bana inandığını söyleyip sonra bu şekilde konuşuyorsa etsin. Ben hakkımı sonuna kadar savunurum” şeklinde ifadeler kullandı.

Talat Bulut'tan şok açıklamalar! Canlı yayında Yasak Elma setindeki taciz iddiası ile ilgili neler söyledi? 7

“Hande Ataizi gündeme gelmek için konuşuyor!”

Bu arada Hande Ataizi’nin de 18 yıl önce Talat Bulut ile çalıştıkları bir dizinin setinde gecenin bir yarısı Van Gölü’ne girmeyi teklif etmesi iddialarına da yanıt verdi. Hande Ataizi’nin böyle bir olay varsa bile neden 18 yıl sustuğunu, yargıya gitmediğini soran Bulut, Ataizi’nin gündeme gelmek için olayı kullandığını ileri sürdü.

Göç Zamanı dizisinin setinde de benzer tavırlar sergilediği ile ilgili iddialar için de Talat Bulut, “Göç Zamanı’ndaki kostümcü kız magazin progamına çıkıyor. Beni öpmedi, sarılmadı, taciz etmedi ama bağırdı, çağırdı, üstüme kostüm fırlattı diyor. Öyle bir hale geldi ki bir kadına iltifat etmek bile artık taciz oldu” diye konuştu.

Türkiye’de bu konunun tartışılmasından rahatsızlık duymadığını söyleyen ünlü oyuncu, “Türkiye’de tartışılsın bu konu. En başında ben geliyorum tecavüz, taciz yasasıyla ilgili duyarlı davrandım. Doğru bulduğum şeyleri sonuna kadar savunacağım. Taciz desinler, ahlaksızlık desinler, muhaliflik desinler. Eğer bu 19 yaşındaki kızsa yargı önünde hesap verecek. Kızıma karşı hesap vermek zorundalar” diye konuştu.

“Dava açacağım, bana değil kızıma hesap verecekler!”

Bulut şöyle devam etti: “Set ekibinde özellikle kostüm ekibindeki çalışanları arayın. İstemediğim kıyafeti getirirler düzgün konuşurum. Güzel bir kıyafet getirirler aferin derim yanağından öper sarılırım. İlk günden itibaren magazinin gündemine geldi, konuşulan bir kız oldu… 10 sene sonra google’a ismini yazdıklarında bu leke onun adını da gösterecek. Hangi erkek bununla evlenecek? İlk defa öpmüyorum ki yanağından. Benim kızımı oynayanın da yanağından öpüyorum. Bir erkeğe ‘sen ne kadar tatlı bir adamsın’ de her kostümü giydirdiğinde günlerce… Ben zaten kravatımı düzeltiyorum, sen neden hep düzeltiyorsun ki? Kravatımı yanlış bağladığım için ona böyle bir tepki verebilir miyim. Daha önce yanağından öptüğümde de sesini çıkarmadı. Beni öptü ama kimse görmedi diyor. O zaman niye böyle bir şey uyduruyorsun kardeşim. Herkes 19 yaşındaki kıza böyle travmayı nasıl yaratıyorsun diyor. O 19 yaşındaki kızın benim kızım üzerinde yarattığı travmayı sen nasıl yaratıyorsun? Atarlarsa atsınlar hiç problem değil. Benim çekineceğim bir şey yok giderim gerekirse. Yapımcı bana inanmışsa, söylemişse bana, yarın öbür gün başka bir tavır alıyorsa onun problemi. Yanağından öpmek taciz nasıl girer, bunu sapıklık olarak yaftalayamazlar
Nezaket kuralları içinde herkes davransın. Hiç kimse, haddi olmadan bana saldırmaya çalışmasınlar. Not ediliyor. Noterce tasdiklenecek ve yargı önünde hesap verecekler. Kızıma hesap verecek bu insanlar.”